Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AJM] Sygnał dźwiękowy podczas ostrego hamowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam mały wydawać by się mogło problem. Podczas ostrego hamowania(na widok lizaka policyjnego :-/ ) na wyświetlaczu(tam gdzie pokazuje spalanie i temp otoczenia) pojawia się kontrolka ze zdjęcia [góny rząd, druga od lewej] i przez ok 3 sekundy dźwięk,pisk jak zwał tak zwał. Po chwile wszystko wraca do normy, ale nie jest to normalne. Czy to oznaka kończących się klocków??

34sf4p5.jpg

Opublikowano

Sprawdź poziom płynu od wspomagania :gwizdanie:

Opublikowano

Sprawdzałem. Wszystkie płyny są ok. Wymieniałem ostatnio też olej i płych chłodzący. Płyn hamulcowy też ma poziom odpowiedni.Jedynie nie wiem czy zachował swoje właściwości

Opublikowano

Dolej troche płynu i zobaczysz poprawe, też tak miałem, przy ostrym hamowaniu wyskakiwała kontrolka na FIsie, jak i przygwałtownym przyśpieszeniu z miejsca, dolałem płynu i problem ustał :wink4:

Opublikowano

Tego Ci akurat nie powiem bo ja uzupełniłem płyn na serwisie, to chłopaki dolali troche do zbiorniczka wspomagania i po sprawie :gwizdanie:

Opublikowano

ok. Dzięki. jak doleje napisze czy pomogło[br]Dopisany: 16 Listopad 2010, 14:22_________________________________________________Niestety wymiana płynu do wspomagania nie pomogła. Ma ktoś jakiś pomysł jaka może być przyczyna tego błędu przy nagłym hamowaniu. Może to pytanie należało by zadać w innym dziale?

Opublikowano

Stawiałbym raczej na niski poziom płynu hamulcowego. Przeczyść jeszcze styki przy czujniku.