darekw84 Opublikowano 16 Listopada 2010 Opublikowano 16 Listopada 2010 Witam mam mały wydawać by się mogło problem. Podczas ostrego hamowania(na widok lizaka policyjnego :-/ ) na wyświetlaczu(tam gdzie pokazuje spalanie i temp otoczenia) pojawia się kontrolka ze zdjęcia [góny rząd, druga od lewej] i przez ok 3 sekundy dźwięk,pisk jak zwał tak zwał. Po chwile wszystko wraca do normy, ale nie jest to normalne. Czy to oznaka kończących się klocków??
Kowi87 Opublikowano 16 Listopada 2010 Opublikowano 16 Listopada 2010 Sprawdź poziom płynu od wspomagania :gwizdanie:
darekw84 Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Opublikowano 16 Listopada 2010 Sprawdzałem. Wszystkie płyny są ok. Wymieniałem ostatnio też olej i płych chłodzący. Płyn hamulcowy też ma poziom odpowiedni.Jedynie nie wiem czy zachował swoje właściwości
Kowi87 Opublikowano 16 Listopada 2010 Opublikowano 16 Listopada 2010 Dolej troche płynu i zobaczysz poprawe, też tak miałem, przy ostrym hamowaniu wyskakiwała kontrolka na FIsie, jak i przygwałtownym przyśpieszeniu z miejsca, dolałem płynu i problem ustał
darekw84 Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Opublikowano 16 Listopada 2010 OK. Wiesz jaki tam może być płyn lub jaki najlepiej kupic?
Kowi87 Opublikowano 16 Listopada 2010 Opublikowano 16 Listopada 2010 Tego Ci akurat nie powiem bo ja uzupełniłem płyn na serwisie, to chłopaki dolali troche do zbiorniczka wspomagania i po sprawie :gwizdanie:
darekw84 Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Opublikowano 24 Listopada 2010 ok. Dzięki. jak doleje napisze czy pomogło[br]Dopisany: 16 Listopad 2010, 14:22_________________________________________________Niestety wymiana płynu do wspomagania nie pomogła. Ma ktoś jakiś pomysł jaka może być przyczyna tego błędu przy nagłym hamowaniu. Może to pytanie należało by zadać w innym dziale?
kalik Opublikowano 24 Listopada 2010 Opublikowano 24 Listopada 2010 Stawiałbym raczej na niski poziom płynu hamulcowego. Przeczyść jeszcze styki przy czujniku.
darekw84 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2010 Dolałem 200 ml płynu hamulcowego i po sprawie. koszt 14 zł DOT 4 TEMAT ZAMKNIĘTY!!!
Rekomendowane odpowiedzi