Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Preparat usuwający sadzę z układu wydechowego / czyszczenie kierownic /

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie poniżej przedstawiam dwa linki do preparatów które według sprzedających oczyszczają układ wydechowy z osadów powstałych w wyniku procesu spalania. Są to dwa różne preparaty i dwa różne sposoby aplikacji. Firma Wynn's jest mi znana głównie za sprawą preparatu do czyszczenia układu klimatyzacji (ultradźwięki i specjalna maszyna - mam coś takiego u siebie w garażu i efekt bardzo dobry). Więc wynn's jest markowym produktem jednak ten drugi jest no name. Może ktoś z was to stosował - tak sobie pomyślałem że jeśli to działa to można coś takiego zastosować w celu rozruszaniu kierownic w turbinie.

http://moto.allegro.pl/wynn-s-23379-egr-3-diesel-i1313823553.html

http://moto.allegro.pl/r3-fuel-cofnij-czas-usprawnij-proces-spalania-i1305574751.html

Proszę o sugestię. :cool1:

Opublikowano

z tym pierwszym preparatem to można zaryzykować ale 2 to loteria szczególnie przy pompowtryskach nie zapodał bym tego :wink4:

Opublikowano

Daj sobie spokój z tymi wynalazkami. Turbiny tym nie wyczyścisz bo preparat nie dostanie się do kierownic turbo, a to one są zapieczone. W kolektor ssący też bym nie ryzykował bo jak Ci rozpuści ten cały osad (nie wiem czy widziałeś kiedyś jak wygląda w środku kolektor ssący z działającym EGR) i dostanie się pod zawory to narobisz sobie dużooo roboty. Nawet nie chcę myśleć co będzie jak ten cały syf z kolektora pójdzie na wirnik turbo :kox: .

Opublikowano

Czyszczenie kolektora ssącego mam już za sobą i wiem co tam było :gwizdanie:

domyślam się co by było gdyby się oderwał taki kawałek nagaru :piroman: i po turbinie