bartjast Opublikowano 17 Listopada 2010 Opublikowano 17 Listopada 2010 Witam. Posiadam bose system i rns-d. Przy ustawieniu fader środkowym - neutralnym tylne głośniki grają znacznie ciszej niż przednie. Czy ktoś z kolegów może mi powiedzieć czym to może być spowodowane. Czy może uszkodzony jest wzmacniacz tylnych głośników ? Pozdrawiam.
nobile Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 Zależy o ile ciszej, na pewno nie powinieneś ich słyszeć siedząc na przednich siedzeniach.
bartjast Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Opublikowano 18 Listopada 2010 Trudno określić o ile ciszej. Faktycznie siedząc na przednich siedzeniach nie słyszę tylnych głośników ale siedząc na tylnych siedzeniach mam wrażenie że słyszę tylko przednie głośniki. Wcześniej miałem corolle e12 z fabrycznym nagłośnieniem i mam wrażenie, że tam przednie tylne grały tak samo głośno. Czy w Audi cichsze tyły to normalna sprawa, czy u innych jest podobnie?
tchorzo Opublikowano 19 Listopada 2010 Opublikowano 19 Listopada 2010 jak masz radio zmienione na nie ori, to normalne. Ja mam JVC i tył podłączony za pomocą chinczy do radzia przez wzmacniacz z zestawu Bose. Radio ma przekierowaną moc na tył żeby było go trochę słychać, jest to w większości bass. Jak chcesz żeby wszystko grało tak samo to podłącz głośniki z pominięciem wzmacniacza, tak jak głośniki z przodu. Radio ma pewnie 4x50 W i to wystarczy do napędzenia oryginalnych głośników.
euri23 Opublikowano 29 Listopada 2010 Opublikowano 29 Listopada 2010 Ja też zmieniałem radyjko na inne obecnie mam Pioneer i tył gra ciszej ale to jest norma po wymianie radia z fabrycznego mi ten problem nie przeszkadza bo nie jest to tak kolosalna różnica
bartjast Opublikowano 29 Listopada 2010 Autor Opublikowano 29 Listopada 2010 Chłopaki rns-d jest jak najbardziej oryginalne Czy może to być walnięty wzmacniacz tyłów, czy wtedy w ogóle by nie grały ? Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi