bosal Opublikowano 15 Października 2007 Opublikowano 15 Października 2007 Witam, kupilem sobie autko -dzisiaj Przewertowalem cale forum, poniewaz nie mam pelnego komputera wlanczonego, ani manetek od tempomatu ani od kompa. Potrzebuje kogos kto mi to wszystko wlaczy + pomoze znalezc na allegro wlasciwe manetki. Zupelnie sie na tym nie znam. Ew. czy specjalista od VAG w Audi a3 nie bedzie mial z tym problemu ? Pozdrawiam
pre_pl Opublikowano 16 Października 2007 Opublikowano 16 Października 2007 specjalista od VAG w Audi a3 nie powinien mieć problemów o komputerze w B6 masz cały temat bodajże w diagnostyce VAG - poszukaj... Miki_V6 dokładał kompa (niewiele jest potrzebne do tego). Tempomat może się okazać bardziej kosztowną sprawą (masz wielofunkcyjną kierownicę ?)
bosal Opublikowano 16 Października 2007 Autor Opublikowano 16 Października 2007 nie nie mam wielofunkcyjnej klawiatury
pre_pl Opublikowano 16 Października 2007 Opublikowano 16 Października 2007 nie nie mam wielofunkcyjnej klawiatury to całkiem prawdopodobne, że dojdzie Ci do zakupienia inny (nazywa się to SCSM) moduł na kierownicy za 700 zł ze strony ross-tech.com : Steering Column Control Module There are 3 types of steering column control modules, only 2 of them support cruise control. * Lowline o Supported Steering Wheels: Standard Steering Wheel (4-Spoke) o Supported Features: Trip Computer (does NOT support Cruise Control!) o Part Numbers: 8E0-953-549-F * Midline o Supported Steering Wheels: Standard Steering Wheel (4-Spoke), Sport Steering Wheel (3-Spoke), Multi-Function Steering Wheel o Supported Features: Trip Computer, Cruise Control o Part Numbers: 8E0-953-549-L, 8E0-953-549-N * Highline o Supported Steering Wheels: Standard Steering Wheel (4-Spoke), Sport Steering Wheel (3-Spoke), Multi-Function Steering Wheel o Supported Features: Trip Computer, Cruise Control, Steering Wheel Heating o Part Numbers: 8E0-953-549-M, 8E0-953-549-P Note: When replacing the steering column control module you may need to learn the vehicle identification number (VIN). źródło : http://wiki.ross-tech.com/index.php/Cruise_Control_Retrofitting_(8E)
bosal Opublikowano 16 Października 2007 Autor Opublikowano 16 Października 2007 tzn do zmiany cala kierownica ? jak zakupie sama manetke to nic nie da ?
pre_pl Opublikowano 16 Października 2007 Opublikowano 16 Października 2007 nie cała kierownica... gdzie jest tak napisane ?...specjalny moduł, który jest na kolumnie kierownicy przepraszam, a nie możesz poszukać na forum ? http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,12945.0.html bo ten temat się już nadaje do zamknięcia (szukałeś jakiegoś szpenia), więc można zamknąć i czekać aż się ktoś odezwie.... Na forum nikt tego nie montował, całkiem prawdopodobne że zrobię to w listopadzie i opiszę dokładnie.
Rekomendowane odpowiedzi