pieczka Opublikowano 19 Listopada 2010 Opublikowano 19 Listopada 2010 witam mam problem w mojej a4, mianowicie poki auto jest nierozgrzane do 90stopni czasem wlacza sie konntrola trakcji i silnik zaczyna dziwnie pracowac, po ponownym uruchomieniu jest juz ok i gdy auto jest cieple taka przypadlosc sie nigdy nie powtorzyla. znajmy twierdzi ze to pompowtryskiwacz co wy sadzicie ? dziekuje i pozdrawiam
Kris_R Opublikowano 10 Grudnia 2010 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Kolego....najpierw podepnij samochód pod komputer i sprawdź na którym pompowtryskiwaczu są problemy. Następnie jeśli masz trochę zdolności manualnych, zdejmij dekiel z silnika i odsłonią się pompki. Wypnij wtyczkę z tej, która wariuje, przeczyść z oleju, dognij konektorki i poskładaj. Ja ostatnio miałem takie cyrki u siebie. Wymieniłem 3 pomki i na każdej po wymianie było super ale na następny dzień wracało trzęsienie. Okazało się......iż wynę ponosiła wtyczka luźno trzymająca się na pompce i ubrudzona olejem przez co raz był styk a raz nie. Jeśli okaże się to to będziesz miał w kieszeni parę dobrych złotych a zrobić możesz to sam przy użyciu tylko nasadowego klucza 10
macieek Opublikowano 10 Grudnia 2010 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Kolego....najpierw podepnij samochód pod komputer i sprawdź na którym pompowtryskiwaczu są problemy. Następnie jeśli masz trochę zdolności manualnych, zdejmij dekiel z silnika i odsłonią się pompki. Wypnij wtyczkę z tej, która wariuje, przeczyść z oleju, dognij konektorki i poskładaj. Ja ostatnio miałem takie cyrki u siebie. Wymieniłem 3 pomki i na każdej po wymianie było super ale na następny dzień wracało trzęsienie. Okazało się......iż wynę ponosiła wtyczka luźno trzymająca się na pompce i ubrudzona olejem przez co raz był styk a raz nie. Jeśli okaże się to to będziesz miał w kieszeni parę dobrych złotych a zrobić możesz to sam przy użyciu tylko nasadowego klucza 10 A nie wypada przy okazji zmienic uszczelki pod pokrywa? Pewnie wypada, ile ona kosztuje wie ktos? pozdr
Kris_R Opublikowano 12 Grudnia 2010 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Można zapobiegawczo wymienić uszczelkę pod deklem chociaż jeśli nie przepuszcza nie ma takiej potrzeby. [br]Dopisany: 12 Grudzień 2010, 15:12_________________________________________________Kolego pieczka uściślij swój profil. Masz silnik AVB, bo w profilu masz AHH?
Rekomendowane odpowiedzi