Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Prosba o analize logów i znalezienie problemu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A może wtrysk sterujący nie domaga. Widziałem kiedyś podobny objaw w golfie III i to było przyczyną. Choć niech wypowiedzą się mądre głowy jest ich tu wiele :) pzdr :a4fan:

Opublikowano

Hi

W pierwszej kolejności szukaj dziury układzie dolotowym. Jeżeli on jest szczelny pozostaje regulacja długości sztangi zaworu upustowego turbo. Przepływomierzem i jego wskazaniami nie przejmuj sie na tym etapie...

Pozdrawiam.

Opublikowano

Powiem tak bratu w 80tce z 1Z też szarpało szukaliśmy po nastawniku, wtrysku sterującym, potem dolocie, myślałem że coś się zapowietrza na stronie ropy VP czy coś i trafiony...

jedna z rurek paliwowych była złe (słabo) zamocowana do filterka paliwa...puszczała powietrze

i dlatego ja obstawiam coś z układem paliwa

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

dzisiaj wymieniłem wkoncu n75 i nic sie nie zmieniło, tzn. dalej szarpie i cisnienie doładowania jest za niskie :kwasny:

[br]Dopisany: 28 Listopad 2007, 19:18 _________________________________________________jakies inne sugestie lub rady ?

czy pompa wtryskowa moze powodowac takie szarpanie ? albo komputer ?

Opublikowano

U brata było jednak tak że jeden z wężyków podających ropę między wtryskami był minimalnie przetarty i tam lało...sprawdź to też!

Opublikowano
  • Autor

U brata było jednak tak że jeden z wężyków podających ropę między wtryskami był minimalnie przetarty i tam lało...sprawdź to też!

to już dawno sprawdzone, wezyki i tak dla swietego spokoju zmieniłem na nowe

szukam teraz nastawnika na pompe na podmianke bo jednak mozliwe jest ze to on daje w du.pe :bicz2:

Opublikowano

Jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy to zatkany katalizator.

Opublikowano
  • Autor

Jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy to zatkany katalizator.

wyrzucony :)

Opublikowano

W grupie 004 przestawiacz kąta w pewnych momentach opónźnia zapłon, stąd to szarpanie. Ale dlaczego tak jest - dawki paliwa idą równo z obrotami, czyli nastawnik pokazuje dobrze. To przestawiacz ( N108) świruje. Taka sytuacja może też być spowodowana przez zurzyte elementy rozrządu.

Opublikowano
  • Autor

W grupie 004 przestawiacz kąta w pewnych momentach opónźnia zapłon, stąd to szarpanie. Ale dlaczego tak jest - dawki paliwa idą równo z obrotami, czyli nastawnik pokazuje dobrze. To przestawiacz ( N108) świruje. Taka sytuacja może też być spowodowana przez zurzyte elementy rozrządu.

rozrząd mam zmieniony ( tzn. rolki, paski) bo nie wiem dokładnie o ktore elementy Ci dokładnie chodzi, a i tak przed zmiana mi szarpało

gdzie ten n108 sie znajduje, na pompie ? i jak to naprawic ?

kat wtrysku ostatnio ustawiałem mam wartosc 51

Opublikowano
  • Autor

da sie go jakos ustawic ? czy pompe trzeba zmieniac :kwasny:[br]Dopisany: 15 Grudzień 2007, 12:51 _________________________________________________nie kopci

Opublikowano

Trzeba sprawdzić działanie zaworu n 108 grupa 004 basic settings,

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

wymieniłem pompe dzisiaj na taką od AFNa bo i tak ją miałem w planach i myslem ze po jej wymianie przestanie szarpac ale niestety dalej jest :thumbdown:

q*rwa, ja juz nie mam siły

jutro jeszcze podmienie wtrysk sterujący dla swietego spokoju a tak no nie pomoze to juz nie wiem co sprawdzac :confused4:

a tak wogóle to dzieki kalina za chęc wgłebienia sie w temat

Opublikowano

jutro jeszcze podmienie wtrysk sterujący dla swietego spokoju a tak no nie pomoze to juz nie wiem co sprawdzac :confused4:

trzeba bylo to zrobic przed wymiana pompy .... ;)

Opublikowano
  • Autor

trzeba bylo to zrobic przed wymiana pompy .... ;)

hehe no mogłem :P

pompa i tak sie przyda pod nastepne mody, a nie wiem czy wymiana tego wtrysku też cos pomoże

zastanawiam sie też nad potencjometrem pedału gazu :mysli:[br]Dopisany: 11 Styczeń 2008, 08:39 _________________________________________________podmieniłem dzisiaj wtryska od audicy AHU mojego taty i powiem, że narazie nie szarpie, byłem na autostradzie po miescie jezdziłem i nic, no ale dla pewności jeszcze pojezdze na nim troche :przebiegly:

zresztą mój taty ma teraz ten mój wtrysk z 1z no i jak jemu zacznie szarpac to sprawa bedzie jasna

aha i chyba wtryski AHU mają niższe ciśnienie bo moja audica na nim jest troszke słabsza :mysli:

pozdro[br]Dopisany: 11 Styczeń 2008, 19:28 _________________________________________________problem rozwiazany

spanky miał racje, winny był wtrysk sterujący :P

dzieki wielkie

pozdrawiam

Opublikowano

problem rozwiazany

spanky miał racje, winny był wtrysk sterujący :P

dzieki wielkie

pozdrawiam

prosze .... :wink4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

ostatnio zalałem wd40 zaworek upustowy i go troche rozruszałem i oto efekty:

log11nb0.jpg

także jest z nim coś na rzeczy, pomęcze go jeszcze troche i moze bedzie dobrze :)

dla przypomnienia :

http://img88.imageshack.us/img88/7571/a6lv3.jpg

a6lv3.jpg

pozdro