Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Czy w A4 z 10.2000 roku może pojawić się rdza ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc!

Wydawalo mi sie , ze a4 avant z X.2000 jest w pelni ocynkowana, czy to prawda?

Pytam dlatego , ze zauwazylem u siebie na krawedzi dachu, tuz przy uszczelce przedniej szyby, rdzawe zacieki.

Wiecie co moze byc przyczyna i jak o to najlepiej zadbac?

Pozdro, adam.

Opublikowano

Wszystkie A4 mają ocynkowane nadwozie :wink:

Opublikowano
  • Autor

Czy w takim razie zrodlem rdzy moze byc uszczelka przedniej szyby?

Opublikowano
Czy w takim razie zrodlem rdzy moze byc uszczelka przedniej szyby?

Wydaje mi się , że to właśnie jest przyczyna

Opublikowano
Czesc!

Wydawalo mi sie , ze a4 avant z X.2000 jest w pelni ocynkowana, czy to prawda?

Pytam dlatego , ze zauwazylem u siebie na krawedzi dachu, tuz przy uszczelce przedniej szyby, rdzawe zacieki.

Wiecie co moze byc przyczyna i jak o to najlepiej zadbac?

Pozdro, adam.

Z tego co wiem to bolączka tego modelu

Opublikowano
  • Autor

Czy jedynym wyjsciem jest wymiana uszczelki?

Opublikowano

Pewnie tak ale pewności niemam , mam tez na uszczelce na środku u góry mały pęcherz, planuje na wiosne to zedrzeć i zamalować. Niwiem czy to coś da ale sie pobawie póki rdza nie jest taka wielka.

Opublikowano
  • Autor

Pewnie tak ale pewności niemam , mam tez na uszczelce na środku u góry mały pęcherz, planuje na wiosne to zedrzeć i zamalować. Niwiem czy to coś da ale sie pobawie póki rdza nie jest taka wielka.

Co do pecherza to u mnie poza ta rdza przy uszczelce w innym miejscu , tez przy krawedzi dachu , na uszczelce mam podluzne pekniecie na ok 1cm i jakby cos sniedzialo wewnatrz uszczelki. wydobywa sie z tej dziury bialy proszek i zostawia matowy slad na szybie pod uszczelka.

czym mozna by to zalatac?

Opublikowano

Ale numer myslałem że tylko mojego Avanta Rudy Zjada-Ja za to mam z 5 kropeczek pieknych rudawych na dachu przy uszczelce szyby przedniej :)

Opublikowano
  • Autor

U mnie jest troche odpryskow na masce od drobnych kamykow, wszystkie zamalowane i nic sie tam nie dzieje rdza pojawia sie tylko przy tej uszczelce.

A jeszcze rdzewieja mi troche silowniki od klapy bagaznika, bolek u Ciebie tez zak jest?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie jest troche odpryskow na masce od drobnych kamykow, wszystkie zamalowane i nic sie tam nie dzieje rdza pojawia sie tylko przy tej uszczelce.

A jeszcze rdzewieja mi troche silowniki od klapy bagaznika, bolek u Ciebie tez zak jest?[/quote

tył mam ok,tylko ten dach przy przedniej szybie coś podjada pan rudy

Opublikowano

chyba coś niemożliwe zeby rdza się pojawiała w tak młodnym roczniku..może coś było kombinowane przy szybie ..?

Opublikowano

mozliwe... moj kumpel ma forda z 2002 i nad przednim slupkiem zauwazylem rdze.... i powiedzial ze tir wjechal w dziure i wegiel wypadl i uderzyl mu w to miejsce :/ lakiernik niby zrobil i jak widac zle...

Opublikowano
mozliwe... moj kumpel ma forda z 2002 i nad przednim slupkiem zauwazylem rdze.... i powiedzial ze tir wjechal w dziure i wegiel wypadl i uderzyl mu w to miejsce :/ lakiernik niby zrobil i jak widac zle...

W Fordach rdza to standart :lol: Nowe Mondeo po kilku miesiąca ma pordzewiałe drzwi na dole :lol: Ludziki muszą jeździć co rok na specjalny przegląd i usunwanie rdzy bo w przeciwnym wypadku tracą gwarancje :lol: Oczywiście nie wszyscy o tym wiedzą :mrgreen:

Opublikowano

taa hehe .... no tak co audi to audi :D

Opublikowano

moje audi 97 ma dzwi tak czyste jakby wczoraj bylo malowane.Ostatnio patrzylem przy myciu.Jednak ocynk jest cool :mrgreen:

Opublikowano

Niestety mnie tez to dopadlo. A wlasciwie mojego Audika. Co prawda jest z poczatku produkcji, ale i tak myslalem, ze nie wyjdzie nic takiego, a juz napewno nie przy szybie...

• 2 lata później...
Opublikowano

najlepsze sa mercedesy. w polrocznym busie wyskakuja pierwsze kropki rdzy na podszybiu. ale wiadomo-dla solidnych konstrukcji rok i tak nie ma znaczenia :> :>

warnwarn.gifZa odświeżanie starego wątku oraz za brak uzupełnionego profilu po takim czasie pobytu na forum

Opublikowano

Może miałeś wymienianą szybe i przy wycinaniu dodrapali się do blachy .Ja kiedyś w VW wycinałem szybe ,wydarłem wszystko do gołej blachy ,położyłem podkład ,pomalowałem i wkleiłem szybe ponownie .Dopiero po wycięciu szyby zobaczysz jak daleko posuneła sie korozja.Bedziesz nie mile zaskoczony.