tomash77 Opublikowano 25 Listopada 2010 Opublikowano 25 Listopada 2010 Witam, Jak wiemy, w B5tkach montowano różne modele liczników jak również różnych producentów (VDO, Magnetti Marelli, itd). Jak zatem można sprawdzić jaki typ licznika jest zamontowany w naszym aucie? Moje A4 jest po II lifcie, ale licznik jest jeszcze starego typu, tzn zegarek jest analogowy, podświetlenie cyferblatu czerwone. Nie ma też FISa. Na cyferblacie nie ma żadnego oznaczenia producenta. Potrzebuję dowiedzieć się jaki model licznika mam zamontowany w swoim aucie. Jak to sprawdzić? Czy w danym przedziale rocznikowym montowano liczniki jednego producenta? Pozdrawiam Tomek
wiesiek3d Opublikowano 25 Listopada 2010 Opublikowano 25 Listopada 2010 Odkręć licznik i zobacz z tyłu na zegarach VDO na pewno jest napis VDO. Też mam takie zegary ale sam nie wiem jakiej marki.
nobile Opublikowano 25 Listopada 2010 Opublikowano 25 Listopada 2010 Moje audi jest takie jak twoje i licznik jest VDO
Golem1 Opublikowano 26 Listopada 2010 Opublikowano 26 Listopada 2010 ja mam a4 z 99, 1,9 AHU 90PS i mam licznik UKNSI, poprostu musisz wyjac licznik i zobaczyc jakiego masz typu.
Święty9 Opublikowano 27 Listopada 2010 Opublikowano 27 Listopada 2010 moje audi jest 97 i również mam licznik UKNSI oznaczenie jest u mnie u dołu licznika z przodu także widoczne gołym okiem.
Rekomendowane odpowiedzi