Irek41 Opublikowano 21 Października 2007 Opublikowano 21 Października 2007 Witam, czy po chipowaniu zmienia sie kat wtrysku czy pozostaje bez zmian?i jaka wartosc powinna byc nominalna dla silnika AHU.
marewel Opublikowano 21 Października 2007 Opublikowano 21 Października 2007 Kat wtrysku zmienia sie kręcąc pompa lub kołkiem na pompie.
Irek41 Opublikowano 21 Października 2007 Autor Opublikowano 21 Października 2007 jak sie zmienia kat wtrysku to ja wiem,chodzi mi o to czy po chipowaniu wartosc katu wtrysku sie zmienia czy pozostaje bez zmin tzn taki sam jak bylo przed chipowaniem,oraz ile powinien wynosci kat wtrysku w silniku AHU przed chipowaniem,poniewaz na forum wyczytalem ze powinien wynosci 49-54 a w innym zrodle mowia o 41-45 wiec zglupialem!! moze ma ktos dokladne dane na ten temat?
spanky Opublikowano 22 Października 2007 Opublikowano 22 Października 2007 jak sie zmienia kat wtrysku to ja wiem,chodzi mi o to czy po chipowaniu wartosc katu wtrysku sie zmienia czy pozostaje bez zmin tzn taki sam jak bylo przed chipowaniem,oraz ile powinien wynosci kat wtrysku w silniku AHU przed chipowaniem,poniewaz na forum wyczytalem ze powinien wynosci 49-54 a w innym zrodle mowia o 41-45 wiec zglupialem!! moze ma ktos dokladne dane na ten temat? statyczny kat wytrysku w Twojej motorowni powinien miec wartośc 49-54 ... i podczas cziptuningu wartość ta nie jest zmieniania ....
Irek41 Opublikowano 22 Października 2007 Autor Opublikowano 22 Października 2007 Dzieki spanky za konkretna odpowiedz Pozdrawiam
Szuder Opublikowano 23 Października 2007 Opublikowano 23 Października 2007 statyczny kat wytrysku w Twojej motorowni powinien miec wartośc 49-54 ... i podczas cziptuningu wartość ta nie jest zmieniania .... Spanky, a jaki powinien być kąt wtrysku w 1Z 1996r?? i co sie dzieje, jak jest zły kąt wtrysku i w jaki sposób można go ustawić na prawidłową wartość??
marewel Opublikowano 23 Października 2007 Opublikowano 23 Października 2007 Jak jest calkiem rozjechany,to moze nawet troche dymic,gorzej palic.W 1Z powinien byc taki sam jak w AHU.
spanky Opublikowano 24 Października 2007 Opublikowano 24 Października 2007 Spanky, a jaki powinien być kąt wtrysku w 1Z 1996r?? i co sie dzieje, jak jest zły kąt wtrysku i w jaki sposób można go ustawić na prawidłową wartość?? opis procedury ustawiania kata wtrysku jest w dziale [Warsztat] ...
Rekomendowane odpowiedzi