Slawek84 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Witam I pierwsze pytanie (bardziej praktyczne) skad wytrzasnac mechanizm otwierania elektrycznie szyb (do tyłu) Co i gdzie kupic. I czy bede miec potrzebne kable czy raczej trzeba bedzie ciagnac nowe( chodzi mi glownie o domykanie szyb przez alarm.)
Hugo Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 WitamI pierwsze pytanie (bardziej praktyczne) skad wytrzasnac mechanizm otwierania elektrycznie szyb (do tyłu) Co i gdzie kupic. I czy bede miec potrzebne kable czy raczej trzeba bedzie ciagnac nowe( chodzi mi glownie o domykanie szyb przez alarm.) Szukaj na allegro albo Słomczym lub Poznań.
Slawek84 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Takie beda pasowac? To kable powinny byc podprowadzone do podlaczenia tych silniczkow? wystarczy tylko kupic silniczki/przyciski i to wszystko?
Radek321 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Ja chciałbym się podwieśić do pytania i mam takie pytanie czy silniczek przedni różni się czymś od silniczka tylnych szyb cz są one ie same :?:
Gość Rav Opublikowano 1 Września 2006 Opublikowano 1 Września 2006 ja tez nie zakładajac nowego tematu podepne sie pod ten. czy ktoś zakładał elektryke na tył,a miał wczesniej korbki,co potrzeba,i czy jest instalacja pociagnieta,czy trzeba kłasc nowe kable?
grzesioo Opublikowano 1 Września 2006 Opublikowano 1 Września 2006 Wydaje mi się że to nie o sam silnik chodzi tylko o cały mechanizm. Wymieniałem w swoim Golfie MK2 "korby" ne "prądy" i okazało się że mechanizm jest inny, nawet był zamocowany w większej ilości miejsc. A instalacja to zupełnie była archaiczna, żadnego domykania czy autodomkniącia. Całość wymontowałem z bratem na szrocie u Helmuta z rozbitego Golfa Mk2 wersja Fire&Ice. Mój brat ma dryg do elektryki w autach, niestety wyjechał do Manchester'u. Napisał mi że trzeba by odszukać sterownik szyb i sprawdzić np. w Etce czy są wersje do 2 i 4 szyb. Czy tylko jedna wersja i kiedy są 2 szyby to 2 wyjścia są nieużywane i w to miejsce podłączyć szyby i poszukać w Etce jak wygląda na obrazku jeden i drugi podnośnik (ręczny i w prądzie). Trzeba dokupić tez panel na drzwi kierowcy z 5 przyciskami.
Rekomendowane odpowiedzi