Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Ubytek oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie pewnie dla niektórych smieszne bo znaja sia na autach natomiast ja nie za bardzo :(|

Czy to normalne ze po przejechaniu około 400km zauwazyłem niewielki ubytek oleju ? Dzis sprawdzałem auto a własciwie poziom oleju na zimnym silniku po nocy i ubyło mi go troche Silnik mam troche mokry ale mechanik mowił ze to normalne bo silnik sie poci !! Pod autem nie ma wycieków prócz wody z klimatroniku ktora sie skrapla !!Wiec czy to normalne ? Dziekuje

p.s

jak mozna sporawdzic czy cisnienie oleju jest odpowiednie ??

Opublikowano

400 km to za mały przebieg , żeby miarodajnie ocenić ubytek, jeździj dalej i obserwuj poziom oleju, jak zejdzie na minimum to napisz po jakim przebiegu.

Opublikowano

A moze silnik jest juz jest dojechany i bierze olej ? ja wymieniam olej co rok w wakacje i prawie zerowy ubytek a w roku robie kolo 20tys km

Opublikowano

400 km to za mały przebieg , żeby miarodajnie ocenić ubytek, jeździj dalej i obserwuj poziom oleju, jak zejdzie na minimum to napisz po jakim przebiegu.

Popieram przejedz do minimum lub po jakiś 2000 km sprawdź ile jest oleju, ale na bieżąco co 500 km kontroluj!!! Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Mam pytanie pewnie dla niektórych smieszne bo znaja sia na autach natomiast ja nie za bardzo :(|

Czy to normalne ze po przejechaniu około 400km zauwazyłem niewielki ubytek oleju ? Dzis sprawdzałem auto a własciwie poziom oleju na zimnym silniku po nocy i ubyło mi go troche Silnik mam troche mokry ale mechanik mowił ze to normalne bo silnik sie poci !! Pod autem nie ma wycieków prócz wody z klimatroniku ktora sie skrapla !!Wiec czy to normalne ? Dziekuje

p.s

jak mozna sporawdzic czy cisnienie oleju jest odpowiednie ??

Pojeździj przynajmniej z 2tys km i wtedy można coś powiedziec. Jak będzie ubywać z 150ml na 1tys to się nie przejmuj tylko jeździj dalej. Mi ubywa w moim AVG 150ml na 1 tys i jeżdżę już tak 2 lata.

A moze silnik jest juz jest dojechany i bierze olej ? ja wymieniam olej co rok w wakacje i prawie zerowy ubytek a w roku robie kolo 20tys km

Olej powinno się zmieniać co 10kkm najpóźniej co 15kkm, chyba że masz Long Life.