Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Pelican Blue AFN + T.AWX po zabawie na hamowni w mrmotors ;]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, może najpierw wykresik :

a4_afn_mod.jpg

Jestem bardzo zadowolony z wyniku :wink4: Programik wyszedł wg mnie bardzo fajny, poza tym Witek powiedział, że "silniczek super", co bardzo mnie ucieszyło, bo miło to usłyszeć od takiej osoby. :good:

Mod nie jest "na full" i nie miał taki być.

Co do mankamentów to przepływka jest już trochę zmęczona, ale Witek powiedział, że jakoś ją ogarnął i żebym jej nie wymieniał.

Tłumaczył mi także widoczne na wykresie serii chwilowe załamanie mocy przy około 2600 obr/min.

Nie pamiętam dokładnie o co chodziło, w każdym razie Witek mówił coś o kącie wyprzedzenia. Potem uświadomiłem sobie, że faktycznie było to czasem delikatnie odczuwalne podczas jazdy.

Podziękowania dla JM :wink4: i oczywiście Witka :good:

Pozdrawiam

Opublikowano

Podniósł moc i wygładził kreski. Gratulacje :good:

Opublikowano

30 kuca i 55 Nm :naughty:

usmiech na gebie pewnie jest :oklaski:

Opublikowano

Kładź 216tki Fratelli Bosio :)

Opublikowano

No w końcu sie pochwaliłeś :kox: wynik optymalny, to kiedy upgrade :evil:

Opublikowano

Temperaturka niska :kox:

Jak tak patrze po wykresach to 20 stopni różnicy daje mniej więcej 10% przyrostu mocy...

Opublikowano

szkoda ze wtryskow 216 nie wrzuciles. wyszedlby ladny wynik, choc ten tez jest bardzo dobry!

Opublikowano

ładnie wyszło :good:

Opublikowano

Temperaturka niska :kox:

Jak tak patrze po wykresach to 20 stopni różnicy daje mniej więcej 10% przyrostu mocy...

Chyba z tymi procentami to lekka przesada. Poza tym tak jak już pisałem - przy pomiarze serii wyszło zmęczenie przpepływki - być może na zdrowej w 100% wyszłoby jeszce więcej. Po drugie nie miałem akurat w baku Vervy itp., tylko ON ze stacji w mojej miejscowości :kox: A zapewne lepsze paliwo dałoby jeszcze lepszy wynik :polew:

Ale jakie to ma znaczenie, ja jestem zadowolony :wink4: Zwłaszcza z opinii Witkadotyczącej jednostki napędowej :decayed::good:

szkoda ze wtryskow 216 nie wrzuciles. wyszedlby ladny wynik, choc ten tez jest bardzo dobry!

Szczerze mówiąc to na początku nawet turba awx nie było w planach - miało zostać seryjne.

A co do wtrysków to w sumie kompletnie o nich nie myślałem jak dotąd. Nie bez znaczenia były oczywiście ograniczone fundusze.

No w końcu sie pochwaliłeś :kox: wynik optymalny, to kiedy upgrade :evil:

Hehe, jak mi Mikołaj przyniesie fundusze :tongue4:

Dzięki Panowie za opinie i pozdrawiam :good:

Opublikowano

A ja jednak myślę że to temperatura miała znaczenie na ten bonus w serii. Przynajmniej te 5KM. Ale nieważne. Pozdro :good:

Opublikowano

A ja jednak myślę że to temperatura miała znaczenie na ten bonus w serii. Przynajmniej te 5KM. Ale nieważne. Pozdro :good:

Kolego w świetle Twojej teorii przy temperaturze 24 stopni mój AFN miałby 108 KM, a więc nie trzymałby serii (bo 10% ze 120 to 12)

Natomiast pomiar po programie - przy temperaturze powiedzmy 26 stopni silnik generowałby moc 135 KM. A przecież 140 kucy to na seryjnych gratach robisz bez zabawy w dmuchawę AWX :gwizdanie:

Także wg mnie "troszkę" przesadzasz. Temperatura ma znaczenie ale nie aż takie. :no: Tak naprawdę, żeby to zweryfikować należałoby zhamować jeden silnik w różnych temperaturach, a nie porównywać poszczególne wykresy. Tak mi się przynajmniej wydaje.

W każdym razie - gdyby seria nie była "zdrowa" to myślę, że opinia Witka byłaby inna niż "silniczek super" hehe :tongue4:

A tak pomijając te koniki to mnie bardziej interesował moment obrotowy, który już w serii był bardzo sympatyczny :good:

Nie wiem jak wasze klekociki panowie, ale mój jakoś specjalnie nie słabł w temperaturze otoczenia nawet powyżej 30 stopni. Ja przynajmniej nie odczułem różnicy.

Pozdrawiam i dziękuję za opinie :good:

Opublikowano

ładnie wyszło :good:

Opublikowano

nie odczules w cieple dni, bo miales doladowanie 0.9bara :decayed:

ledwo sie to toczylo wiec roznice ciezko dostrzec

Opublikowano

nie odczules w cieple dni, bo miales doladowanie 0.9bara :decayed:

ledwo sie to toczylo wiec roznice ciezko dostrzec

Sądząc po momencie w serii i i własnych odczuciach z jazdy, to toczyło się całkiem całkiem.

Opublikowano

Daj mi te auto to z 140 kucy w 15min zrobi się 115 :)

Opublikowano

Daj mi te auto to z 140 kucy w 15min zrobi się 115 :)

Hehe swoje se tak zrób jak jesteś taki zdolny:tongue4: :decayed: