Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Rozkodowany kluczyk i co teraz? Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, przez własną głupotę rozkodowałem sobie kluczyki najpierw jeden później drugi ... :( Chciałem wymienić bateria i padło.

Aktualnie nie działa żaden z dwóch kluczyków i tu pierwsze pytanie w jaki sposób mogę ponownie przypisać kluczyki abym mógł z nich korzystać swobodnie? Dodam że metodę jeden kluczyk w stacyjce itd nie działa. Dziś pojechałem do gościa który robi takie rzeczy ale nie mógł połączyć się z modułem komfortu :( Co teraz?

Opublikowano

Bo w twoim aucie raczej nie mam modułu komfortu tylko centralny zamek i tam trzeba szukać.

Są rożne sposoby kodowania, szukaj, na forum już było.

Opublikowano

Rozkodowałeś kluczyki czyli co dokładnie się stało? Nie możesz otworzyć i zamknąć auta z pilota?

jeśli tak to poczytaj o synchronizacji kluczyków, po wymianie baterii miałem to samo :wink4:

nowy1c.th.jpg

Opublikowano
  • Autor

Immo działa dzięki bogu ale otwieranie - zamykanie - klapa nie ... :(

Z tego co przesłałeś Michale wnioskuję że mam podejść do samochodu nacisnąć przycisk jakiekolwiek i otworzyć samochód kluczykiem ?

Opublikowano

Z tego co przesłałeś Michale wnioskuję że mam podejść do samochodu nacisnąć przycisk jakiekolwiek i otworzyć samochód kluczykiem ?

tak :good:

Opublikowano
  • Autor

Niestety nie działa :( Teraz wychodziłem i zbliżyłem się do auta nacieknąłem przycisk otwierania po czym od razu otworzyłem wózek kluczykiem i nie podziałało :(

Opublikowano

sorry za pytanie, ale baterie dobrze włożyłeś? :cool1:

Opublikowano

Jeśli stało się to po wymianie baterii, zsynchronizować się nie da, to pierwsze i najprostsze co się nasuwa to czy z tymi bateriami wszystko ok?

Opublikowano
  • Autor

Jasne że dobrze :P Gdy wymieniałem w pierwszym pilocie i okazało się że nie działa miałem w barku jeszcze jeden kluczyk bez grota czyt. sam pilot on działał pomyślałem że przełożę środek i będzie git i wtedy okazało się że ten pilot też padł :wallbash: i od tamtej pory kapusta :/

Opublikowano

Sprobuj jeden kluczyk wlozyc do stacyjki i wlaczyc zaplon,a drugim ktory chcesz zakodowac zamknij i otworz samochod-zaplon caly czas wlaczony.moze zadziala,a jak nie to VAG

Opublikowano
  • Autor

I właśnie może ktoś mi opisze jak zrobić to Vagiem ? Plisss :)

Opublikowano

Immo działa dzięki bogu ale otwieranie - zamykanie - klapa nie ... :(

musisz podejc do samochodu włozyc kluczyk w drzwi przekrecic na zamkniety i przytrzymac z 5 sec potem nacisnac otwarty zamkniety
Opublikowano
  • Autor

Rozumiem że wsadzić kluczyk w momencie gdy drzwi są zaryglowane ? :mysli:[br]Dopisany: 01 Grudzień 2010, 19:09_________________________________________________i który guzik wcisnąć ?[br]Dopisany: 01 Grudzień 2010, 19:12_________________________________________________VAG-COM Version: Release 409.1-S

Control Module Part Number: 8D0 862 257

Component and/or Version: ZV-Pumpe, DWA, Funk D16

Software Coding: 12865

Work Shop Code: WSC 00001

2 Faults Found:

00955 - Key 1

09-00 - Adaptation Limit Surpassed

00956 - Key 2

[br]Dopisany: 01 Grudzień 2010, 19:21_________________________________________________Takie błędy się pojawiły ma Vagu ... :mysli:

Opublikowano

Rozumiem że wsadzić kluczyk w momencie gdy drzwi są zaryglowane ? :mysli:[br]Dopisany: 01 Grudzień 2010, 19:09_________________________________________________i który guzik wcisnąć ?[br]Dopisany: 01 Grudzień 2010, 19:12_________________________________________________VAG-COM Version: Release 409.1-S

Control Module Part Number: 8D0 862 257

Component and/or Version: ZV-Pumpe, DWA, Funk D16

Software Coding: 12865

Work Shop Code: WSC 00001

2 Faults Found:

00955 - Key 1

00956 - Key 2

[br]Dopisany: 01 Grudzień 2010, 19:21_________________________________________________Takie błędy się pojawiły ma Vagu ... :mysli:

jak drzwi beda otwarte przekrec kluczyk na zamkniete i w tej pozycji przytrzymaj 5 sec jak bedziesz tak trzymał nacisnij na pilocie otwarte a potem zamkniete albo wpisz w google kodowanie kluczyka a jaki masz kluczyk
Opublikowano
  • Autor

Oczywiście scyzoryk 3 guziki otw - zam - klap

Opublikowano

no to zrób jak mówie albo posz w google tam jest dokładny opis[br]Dopisany: 01 Grudzień 2010, 21:15_________________________________________________

no to zrób jak mówie albo posz w google tam jest dokładny opis

http://www.a4club.eu/index.php?topic=15458.0 tu jest wszystko co i jak
Opublikowano

usuń błędy VAGiem i spróbuj jeszcze raz takiej synchronizacji jak w instrukcji, wcześniej upewnij się czy baterie są ok, czy zgadza się ich napięcie i oznaczenie :wink4:

chociaż przed chwilą znalazłem inny sposób synchronizacji, warto sprawdzić :cool1:

Remote Control Synchronisation

* Press any button on remote control.

* Lock and unlock vehicle within 30 seconds using driver-side lock.

* Now check function of synchronized remote control.

Opublikowano
  • Autor

Podzwoniłem trochę i okazało się że zaprogramowanie pilota do polifta jest ciężkie bo miało one dwa zabezpieczenia i trzeba dużo umiec żeby to się udało ... Nie wiem ile w tym prawdy ale niestety żaden z opisanych sposobów na razie nie działa :([br]Dopisany: 02 Grudzień 2010, 14:21_________________________________________________ak mamy VAG to wchodzimy w [46]=>adaptacja[10]=>kanał 00=>read=>save

Potem kanał 01=>read=>wpisujemy 1 potem test i save i następnie w ciągu 15 sek naciskamy przycisk otwierania na pilocie.GOTOWE! // Co myślicie o tym sposobie?[br]Dopisany: 02 Grudzień 2010, 14:27_________________________________________________ew. http://www.pkaudi.pl/forum/printview.php?t=1345&start=0&sid=c5c02284d38201df78f424b326bb5bd3[br]Dopisany: 02 Grudzień 2010, 14:38_________________________________________________Dziś vagiem sprawdziłem ile kluczyków jest dopisane w momencie gdy naciskałem przycisk na kluczyku wartości w okienku zmieniały się (okienko 4) więc wnioskuje że samochód odbiera sygnał z pilota. Niestety adaptacja poprzez sposoby wyżej opisane (VAG) nie działa nie moge dostac się do kanału 01 oraz 21 co teraz ?

Opublikowano

w B5 ta procedura jest w centralnym zamku 35 :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Wiem wiem ... Ale niestety to nie zmienia nic :( Twój pomysł opisany na filmie nie działa bo twój przynajmniej jeden działał :P