Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ceny Aso a mega okazje Allegro i klubu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałem podzielić się swoją refleksją na temat różnicy cen w Aso a np. na aukcjach Allegro.

Otóż ostatnimi czasy potrzebowałem kilka rzeczy, których poszukiwałem w internecie.

Zameczka schowka i dywaników gumowych do mojej B6.

Na allegro nieoryginalne dywaniki z wysyłką kosztują ok 110 pln.Nie mówię tu oczywiście o dywanikach "uniwersalnych" a o dedykowanych do a4 b6. W Aso dałem za nie 135 pln.

Zameczek schowka na Allegro 140 pln a w Aso 130 pln.

Pytałem również o komplet dołu zderzaka s-line z grillem i kratkami .W Aso 1200 pln a w necie 1500 najtaniej nowe.

Na stronach klubowych również można wychwycić okazje znacznie przewyższające ceną koszta z Aso.

Reasumując wydaje mi się ,że ceny w salonach stały się naprawdę konkurencyjne względem kanałów do tej pory najtańszych. Warto sprawdzić i podlecieć parę kilometrów do salonu niż kupować przez neta z przeświadczeniem ,że trafiliśmy mega okazję a tak naprawdę przepłacamy.

Pozdrawiam

Opublikowano

To nie ceny w ASO staly sie konkurencyjne, tylko sporo ludzi chce zarobic na niewiedzy ludzi. Poprostu utarlo sie, ze w ASO jest wszystko drogie...

A czasami nawet zrobic rozrzad w ASO jest taniej niz u zwyklego mechanika.

Opublikowano

Masz racje. Ja moge dodac jeden przyklad kosza 2DIN do B6. Swego czasu jak zmienialem to w ASO byl tanszy niz uzywany z allegro. :hi:

Opublikowano
  • Autor

Część osób z klubu też na co dzień handluje częściami i faktycznie czasem można coś wyrwać w super cenie

( ja tanio kupiłem od klubowicza kierę ) ale czasem ceny jeżą włosy na głowie...

Oczywiście po lekkiej przepychance ceny często ulegają zmianie

Opublikowano

co do rozrządu to sam z czystej ciekawości zadzwoniłem do ASO. akurat mieli dobrą promocje i komplet z robocizną coś k 1100zł dałem ;)

Opublikowano

poliftowe podszybie do b5 na allegro 200 zl sam ten dlugi element, w aso 250 za caly komplet 4 elementy :gwizdanie:

Opublikowano

zadna nowosc, od dawna wiadomo ze na alledrogo sa ludzie ktorzy robia takie numery i szukaja ludzi ktorzy dalej mysla ze alledrogo jest strona tylko z okazjami za pol ceny

Opublikowano

masę części idzie wyrwać taniej z aso, a jeszcze jak ktoś ma zniżki :gwizdanie:

Opublikowano

Ja robię zakupy, jeśli chodzi o oryginalne części, w

http://www.getem.pl/

Najpierw sprawdzę ceny w ASO, a potem zamawiam w GETem. Do ASO Suwałki mam 45km i muszę zamawiać osobiście. W ASO Białystok zamówić mogę telefonicznie, ale podróż 100km. W GETem jest taniej, nawet jak i doliczę przesyłkę. Np: pilot w ASO kosztował 290zł + droga, w GETem 240zł z przesyłką.