asamblerx Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Witam. Otóż mam taki problem. Na klimatroniku ustawiam jakaś temperaturę a potem ustawiam te kreski czyli dmuchawę. Przykładowo ustawię ją na 3 kreski. Jakąś minutę pochodzi normalnie a potem siła nadmuchu samoczynnie wzrasta i przestawia się np na 5 czy 7 kresek. Gdy znowu przestawię na te 3 kreski to trochę tak pochodzi i znów siła nawiewu wzrasta. Od razu mówię że mam wyłączony tryb auto więc raczej nie powinno mi samo przestawiać siły nadmuchu. Czy to jest normalne? Pozdrawiam i czekam sugestie
Herman Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 u mnie jest to samo , siła nadmuchu zależy od temperatury na zewnątrz auta
jaca Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Tryb AUTO decyduje głównie którymi kratkami ma lecieć powietrze, np. brany jest pod uwagę czujnik nasłonecznienia (przy klimie) natomiast wentylator podnosi obroty dlatego, że jego zadaniem jest jak najszybsze osiągnięcie zadanej temperatury
Rekomendowane odpowiedzi