Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BKE] Wymiana uszczelki pod głowicą - Kraków.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Niestety chyba czeka mnie taka wlasnie operacja jak w temacie (wyrzuca troche plyn spod korka). Jeszcze w poniedzialek jade sprawdzic CO2 w ukladzie zeby sie upewnie. Kawy na korku oraz oleju w plynie czy tez dymienia nie zaobserwowalem ale widze ze pod zbiornikiem wyrownawczym robi sie mokro jak tylko zaleje plyn do poziomu. A wiec mam pytanie do Kolegow z Krakowa : gdzie to mozna zrobic fachowo ? Slyszalem o warsztacie przy ul . Mokrej ze sa ok oraz czytalem o warsztacie przy ul Mlodziezy - zwie sie on Timer - zna ktos ktorys z 'lokali' ? A moze inny ? help ;)

pozdrawiam

Wojtek.

Opublikowano

Ja bym ogladnal glowice.

Opublikowano

Mam kolegę co robi niemieckie wozy,też mi A4 serwisuje,w 100% polecam,jak jesteś zainteresowany to pisz na priv,umówimy się i podjedziemy z furką,bardzo solidny gość i ceny ma przystępne,sprawdzi furkę i zrobi co trzeba.

Opublikowano
  • Autor

Uszczelka czy glowica to chyba i tak podobna robota bo trzeba rozebrac a glowice sie oddaje do sprawdzenia na szczelnosc tak czy inaczej... a btw. Kolego orientujesz sie czy test na obecnosc spalin w przypadku glowicy moze cos powiedziec ? to znaczy jesli uszczelka bedzie ok a glowica nie to w ukladzie chlodzenia sa spaliny ? I czy to moze miec jakis zwiazek z regeneracja turbiny ? Bo wlasciwie zaobserwowalem takie zjawisko po regeneracji turbo i przy okazji wymianie termostatu..

Opublikowano

Kolego , u mnie było podobnie a raczej jest . Też wywalało płyn , wszyscy stawiali na uszczelkę .

Kumpel mechanik założył mi dodatkowego węża (trudno to wytłumaczyć lepiej by było zobaczyć ) i tak jeżdżę z miesiąc już nie wyrzuca płynu .

Stawia na pompę wodną ze padła , nie wiem tego na pewno bo jeszcze nie wymieniłem :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

A jeszcze mam w tej sprawie pytenie. Czy to normalny objaw ze jak dodam gazu to slysze przelewanie wody ? W zbiorniczku wyrownawczym niczego zlego nie stwierdzilem. Nawet przy przygazowce do 3000 zadnych bombelkow. Przelewanie chyba w nagrzewnicy. Wiec mam pytnie - czy wywalanie (choc nie duze) plynu oraz to przelewanie moze wiazac sie z zapowietrzeniem ukladu ? POnoc to sie samo powinno sie odpowietrzyc. Tak przynajmniej glosi teoria.

pzdr

Opublikowano

wiesz już jaka przyczyna była ?

ja zrobiłem partyzantkę i wymusiłem obieg płynu na razie działa :kox:

Opublikowano

A jeszcze mam w tej sprawie pytenie. Czy to normalny objaw ze jak dodam gazu to slysze przelewanie wody ? W zbiorniczku wyrownawczym niczego zlego nie stwierdzilem. Nawet przy przygazowce do 3000 zadnych bombelkow. Przelewanie chyba w nagrzewnicy. Wiec mam pytnie - czy wywalanie (choc nie duze) plynu oraz to przelewanie moze wiazac sie z zapowietrzeniem ukladu ? POnoc to sie samo powinno sie odpowietrzyc. Tak przynajmniej glosi teoria.

pzdr

odpowietrz dobrze układ, nagrzej do temperatury otwarcia termostatu i przegazuj kilkakrotnie, pamiętaj o poziomie płynu w zbiorniczku

Opublikowano
  • Autor

Niestety testowalem uklad na obecnosc CO2 i wyszlo ze jest przedmuch.

Opublikowano

Ja tez to mam i plynu dolewam, nie pekaj.

Pozdro

Opublikowano
  • Autor

hehe nie pekam :) ale nie lubie dolewek wole juz przebolec naprawe. zwlaszcza ze jak sie uklad zapowietrza to z ogrzewaniem bywa roznie i to mi chyba aktualnie najbardziej przeszkadza.