Michal750 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Dzień Dobry. Czy ktoś wie jak realizowane jest grzanie dysz spryskiwaczy? Kiedy i jak sie włącza, czy jest jakiś czujnik temperatury i gdzie. Może schemat? Rocznik 1996 więc nie przesadzony z elektroniką. Pozdrawiam
mcm Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 prawdopodobnie jak grzanie lusterek, maja jakiś termostacik wbudowany i jak jest za ciepło to się nie włącza
Michal750 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2010 Dzieki za odpowiedź Tylko gdzie to podłączone, gdzie siedzi ten termostacik it, itp. Aaaaa, u mnie lusterka są normalnie, razem z tylnią szybą, nie ma termostaciku, to dość stare auto. Pozdrawiam
Krzysztof Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Z tego co gdzieś czytałem to grzanie sprysków odbywa się po kluczyku jeżeli temp jest poniżej 5*C..
Michal750 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2010 Kolejne wielkie dzięki za zainteresowanie tematem. Poszukuję jednak wiecej szczegółów, głębszej wiedzy w temacie. Np pod które zaciski podłączone są przewody od grzałek dysz, gdzie siedzi czujnik temperatury włączajacy grzałki, słowem ścislejszych informacji technicznych. Pozdrawiam
Daimos Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Spryskiwacze są podgrzewane non stop, bez względu na temperaturę otoczenia (nie ma żadnego czujnika, czy termostatu), a zasilane są + ze stacyjki
Góral.tz Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Spryskiwacze są podgrzewane non stop, bez względu na temperaturę otoczenia (nie ma żadnego czujnika, czy termostatu), a zasilane są + ze stacyjki potwierdzam
Michal750 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2010 Dzięki. A koledzy wiedzą czy przez przekażnik, czy bezposrednio? Masa pewnie w jednym punktów masowych, a ten + po stacyjce gdzie? Pozdrawiam
slepy Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Dzięki. A koledzy wiedzą czy przez przekażnik, czy bezposrednio? Masa pewnie w jednym punktów masowych, a ten + po stacyjce gdzie? Pozdrawiam ja mam zamiar, wpiąć to pod grzanie luster , po co się mają na darmo grzać :gwizdanie:
hubresm Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 podobny temat, zamieszczony jest w nim schemat elektryczny i nie ma tam przekaźników http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=167025.0;highlight=spryskiwacze
Michal750 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2010 Dzięki. A pod szybę i lusterka to gdzie sie podpiąć? pzdr
slepy Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Dzięki. A pod szybę i lusterka to gdzie sie podpiąć? pzdr poszukaj wątku o podgrzewaniu lusterek w warsztacie, tam jest wszystko opisane, musisz się wpiąc do grubego białego przewodu, w kostkach przy nogach kierowcy
Michal750 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2010 W warsztacie nie znalazłem, ale dzieki za ten biały kabel w nogach Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi