Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Maty podgrzewanych foteli. I ich wiązka. Jak to zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

dorzuc tez te fotki do pierwszego postu

wtyczka do mat

zdjcie0359.jpg

wtyczka do pokretla/regulacji grzania

zdjcie0361o.jpg

pokretlo od tylu

zdjcie0363d.jpg

Ja jeszcze dorzuce fotki wtyczek od mat :wink4:

Opublikowano

Witam chciałem się dołączy do tematu i zapytac gdzie można kupi takie maty, jakieś tanie najlepiej bo w moim autku wszystko grzało do pewne go czasu ale przestało i raz rozebrałem jedno siedzenie i myślę że to właśnie maty się już poprzepalały. Chyba że może by jakaś inna przyczyna?

Opublikowano
  • Autor

Witam chciałem się dołączy do tematu i zapytac gdzie można kupi takie maty, jakieś tanie najlepiej bo w moim autku wszystko grzało do pewne go czasu ale przestało i raz rozebrałem jedno siedzenie i myślę że to właśnie maty się już poprzepalały. Chyba że może by jakaś inna przyczyna?

w warsztacie jest wątek czakiego o naprawie mat :wink4:, jest tam też podany sposób na sprawdzenie mat :wink4:

Dorwać ori maty nie jest łatwo, trzeba długo szukac, ja znalazlem całe fotele za 100zł, i dogadałem się z gościem że wezmę same maty :wink4:

Opublikowano

Dzięki kolego już szukam pozdrawiam. :>

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Proszzz :hi:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=23888.0[br]Dopisany: 13 Grudzień 2010, 21:22_________________________________________________Panowie jest pytanie, czy numerki na schemacie 1,2,3,4,5,6 odpowiadają numerą na przełączniku? bo są inaczej poustawiane :mysli:

podgrzewanesiedzenia01.gif

Wtyczki przyszły dzisiaj, jutro kupuje kabel i jedziemy z koksem :wink4:

Opublikowano

Panowie jest pytanie, czy numerki na schemacie 1,2,3,4,5,6 odpowiadają numerą na przełączniku? bo są inaczej poustawiane

tak, nie patrz na to ze sa inaczej poustawiane, 1 na schemacie to jedynka na przelaczniku i tak z reszta...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Panowie jest pytanie, czy numerki na schemacie 1,2,3,4,5,6 odpowiadają numerą na przełączniku? bo są inaczej poustawiane

tak, nie patrz na to ze sa inaczej poustawiane, 1 na schemacie to jedynka na przelaczniku i tak z reszta...

ok, wiem już co i jak, jutro jadę po przewody i piny do wtyczek, bo nie we wszystkich mam komplet, i biorę się za wiązkę :good:[br]Dopisany: 22 Grudzień 2010, 20:32_________________________________________________wiązka zrezana :decayed:

wiazka1.jpg

wiazka2.jpg

wiazka4.jpg

wiazka3.jpg

Do sprzedania :decayed:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=178548.0

Opublikowano

ktos moze wie czy da sie podlaczyc nie ori maty bez czujnika tem. lub jak go zastapić??????????????

Opublikowano
  • Autor

ktos moze wie czy da sie podlaczyc nie ori maty bez czujnika tem. lub jak go zastapić??????????????

na allegro masz po 30zł maty z cczujnikem temp nie ori :wink4:

Opublikowano

wiem, widziałem ale myslałem ze ten czujnik to tylko zabezpieczajacy przed przegrzaniem i tam chyba tylko sa 2 kabelki wiec nawet nie ma 3 do czujnika ale zaraz sprawdze[br]Dopisany: 03 Styczeń 2011, 21:17_________________________________________________na zdjeciu widac tylko 2 kable tak jak mowiłem

Opublikowano
  • Autor

wiem, widziałem ale myslałem ze ten czujnik to tylko zabezpieczajacy przed przegrzaniem i tam chyba tylko sa 2 kabelki wiec nawet nie ma 3 do czujnika ale zaraz sprawdze[br]Dopisany: 03 Styczeń 2011, 21:17_________________________________________________na zdjeciu widac tylko 2 kable tak jak mowiłem

trzebaby napisać do typa jak to działa, do ori mat idą 4 kabelki :wink4:, najlepiej szukać ori bo najmniej z nimi roboty :good:, kolega 89paweł89 sprzedaje 2 fotele z wiązkami za 240zł, także cena nie jest tragiczna :wink4:

Opublikowano

"kolega 89paweł89 sprzedaje 2 fotele z wiązkami za 240zł,"

i masz bez pierdoczenia i bez strachu ze cos sie przyjara...

Opublikowano
  • Autor

"kolega 89paweł89 sprzedaje 2 fotele z wiązkami za 240zł,"

i masz bez pierdoczenia i bez strachu ze cos sie przyjara...

jakbym nie znalazł moich, to bym wziął całe, bo cena jest niezła :wink4:

Opublikowano

ori fotele grane maja ten czujnik temp :mysli:

Opublikowano

tak, jest w macie siedzenia, taka jakby pigulka przyklejona plastrem

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Teraz ja będę brał się za montaż instalacji grzanych siedzeń i od razu kilka pytań

1. W wiązce, którą posiadam przy wtyczce do maty mam dodatkowy kabelek poobcinany czy dobrze myślę, że jest to wtyczka pozostałość po instalacji od AIRBAG-ów ?!

PIC119.jpg

2. W wiązce, która jest przy pokrętłach do regulacji mam kilka kabelków wyciętych z instalacji auta i moje pytanie gdzie je dokładnie połączyć co i jak ?

Od kostek regulacji mam z obu obcięte przewody szaro-niebieski (podświetlenie?!) i czarno-czerwony(?) dalej lecąc po wiązce obcięty jest cięki brązowy (masowy?!) i gruby czerwono-biały (?) i przy wtyczce, która łączy się z drugą częścią wiązki mam obciętą gruby brązowy (masowy), moje pytanie gdzie trzeba będzie łączyć poszczególne przewody czy znajdę je gdzieś w instniejącej instalacji w aucie i tam będę się dopinał i co dokłądnie te kolory oznaczają ?

Opublikowano

1- ta druga kostka wogole Cie nie interesuje (tylko zielona)

2- schemat na pierwszej stronie

szaro niebieski pin 1 - podswietlenie, skrec je razem i podeppnij pod jakis przycisk obok tez pod szaro niebieski

czarno czerwony pin 5 - (+) po przekreceniu stacyjki

brazowy pin 6 -masa (odpowiedzialna za podswietlenie)

czerwono bialy pin 4 - bezpiecznik 30A (sprawdz w rozpisce bezpiecznikow dokladnie ktory bezpiecznik odpowiada za grzanie siedzen)

gruby brazowy - masa

musisz zrobic wiazke tak ze wpinasz wtyczki w maty, wpinasz wtyczki w pokretla i zostaja Ci 4 kable ktore wpinasz w instalacje auta i to wszystko....

masz wszystko w schemacie na pierwszej stronie

Opublikowano

Dzięki Przemek, przeglądałem schemat ale chciałem się upewnić, żeby wszystko później grało :hi:

Opublikowano
  • Autor

na schemacie jest wszystko :good:

Jakby ktos był chętny to mam jeszcze jedną wiązkę, zrezaną na handelek :good:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie podpowiedzcie jeszcze jedną rzecz tzn. instalacja od granych siedzeń (i elektryki) położona z grzanych d*p (masa gruba podpięta pod śrubkę przy podnóżku, cienka masa od podświetlenia też, czarno-czerwony podpiąłem od jednej z kostek licznika, szaro-niebieski przycisk obok) został mi jeden przewód czerwono-biały, który powinien lecieć pod bezpiecznik nr 44, którego w skrzynce z bezpiecznikami nie mam, żeby go dołożyć muszę włożyć bezpiecznik 30A i teraz do niego będzie leciał ten czerwono-biały i .... ? za bardzo nie rozumiem jak to odczytać z tego schematu :embarrassed: