Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Czy prze niski poziom oleju auto nie odpali ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AJM z dużym fisem chyba nie wyświetla komunikatu o słabym akumulatorze. AJM mam od 3 lat, a mój kolega z pracy ma AJMa w o rok młodszej A4 i też mu akumulator padł, a komunikatu fis nie wyświetlił żadnego. Ajk już piszę to jeszcze jedno pytanko, a mianowicie: chyba wiesza mi się pompowtrysk bo falują mi obroty 800-1000 jak jest zimny i czasem też na rozgrzanym. Jeśli to pompowtrysk to czy regenerować czy kupić nowy/używany no i jak to wygląda w kosztach.

Opublikowano

Górny symbol to żarówka/żarnik a dolny to hamulce. teraz mi też takie coś wyskoczyło(hamulce) przy mrozie -20, ale aku sprawdzone u mechaniora przy -12 -sprawność 70%,więc aku raczej odpada. Moim zdaniem raczej coś się dzieje z czujnikiem poziomu płynu hamulcowego w tej temperaturze.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A na moje pytanie jest ktoś w stanie odpowiedzieć?

Opublikowano

kolego pewnie znając życie masz tryb awaryjny, sprawdź dobrze ponadto olej tylko motul 5w40 pamiętaj że masz pompowtryski

nie patrz na cene tylko kupuj i wymieniaj pamiętaj tez o dobrych filtrach

• 7 lat później...
Opublikowano

Podepnę się pod ten temat, choć stary, bo problem wczoraj miałem podobny. 1.9tdi ajm

Wczoraj z rana zostawiłem auto na wzniesieniu, maską do góry (nachylenie gdzieś 20stopni). Wieczorem poszedłem, bo do pracy i nie chciał odpalić. Kręcił tak jak w zimie przy -20stopniach, choć na zewnątrz +13. Przed samym końcem kręcenia, gdy odpalił, zaświeciła mi się kontolka od oleju. Nie miałem czasu i pojechałem. Jak kontrolka się zapaliła, to trzeba zerknąć o co chodzi. 8h później, przed drogą powrotną sprawdziłem stan oleju i na bagnecie było OK (płaski teren). 

Na pewno przyczyną było wzniesienie, bo pierwszy raz tak zostawiłem. Ale czy to wina tego czujnika stanu oleju czy po prostu paliwo z układu odpłynęło do tyłu siłą grawitacji i mogę uznać to za normalny objaw?

Edytowane przez Gumipoliku

Opublikowano
44 minuty temu, Gumipoliku napisał:

czy po prostu paliwo z układu odpłynęło do tyłu siłą grawitacji i mogę uznać to za normalny objaw?

Pomyśl o wymianie oringów na pompowtryskach - zazwyczaj tak zaczynają się pierwsze objawy, czyli problemy z odpalaniem po nocy itp...