laguna Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Nie mam schematu - ale to bardzo proste: pin: 1. masa 2. audio 3. TX - nadawanie 4. RX - odbiór Głośnik dodatkowy - Nokia HFS-12 - najlepszy jak dla mnie jest zamontowany w miejscu gdzie jest oryginalnie od zestawu głośnomóiącego, czyli dalej za radiem - słychać świetnie
bogus096 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 moje rozwiązanie: przedłużacz gniazda mikrofonowego wyprowadzony z tyłu radia i wtedy mik jest tutaj: ramię od jakiejś nawi zaadoptowane do uchwytu magnetycznego do mikrofonu w sumie jedyne miejsce na dziurę w błotniku w sedanie - tam jest podwójna blacha Ładna robota Pełny profesjonalizm jestem pełen podziwu za montaż,a tak na marginesie nie bawisz się w dalekie łączności ?
laguna Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Bez przesady ale dzięki , pokazałem to w celu ew. podpowiedzi Co do DX - czasami tak, ale nie z tego sprzętu i na innych pasmach
bogus096 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Bez przesady ale dzięki , pokazałem to w celu ew. podpowiedzi Co do DX - czasami tak, ale nie z tego sprzętu i na innych pasmach A DX-na jakim radiu
tom2009 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Witam Chłopaki co myślicie o tym nowym presidencie teddym: http://allegro.pl/cb-radio-president-teddy-asc-i1980008408.html Zastanawiam się nad jego kupnem. Jaką antene tak około 100 cm polecacie ? Pozdrawiam tom
jarek_ns Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Radio ma wszystko co jest najbardziej potrzebne, bez zbędnych bajerów. Powinno być ok. Ja mam swojego Presidenta już pięć lat i zero problemów. Co do anteny to rozejrzyj się za czymś markowym, bo z tymi podróbkami różnie bywa. A może coś takiego http://allegro.pl/cb-radio-stabo-xm3001e-gratis-auto-hi-fi-w-wa-i1984095324.html Ori president tylko nazwa zmieniona bo starsza seria, tak jak pisałem mam takie już pięć lat.
laguna Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Nie zmieniona nazwa bo starsza seria, tyko STABO to President robiony na rynek niemiecki. Seria 2 się skończyła, a zostało im sporo Stabo, więc President Polska wysycha na rynek Polski Stabo. Z anten ok metra: Sirio Silver 90 mag Sirio Omega 27 mag Sirio AS-100 - trochę gorzej się stroi Kupuj tylko oryginały - mają na pręcie ant. zdrapkę do sprawdzienia oryginalności!
tom2009 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Radio ma wszystko co jest najbardziej potrzebne, bez zbędnych bajerów. Powinno być ok. Ja mam swojego Presidenta już pięć lat i zero problemów. Co do anteny to rozejrzyj się za czymś markowym, bo z tymi podróbkami różnie bywa. A może coś takiego http://allegro.pl/cb-radio-stabo-xm3001e-gratis-auto-hi-fi-w-wa-i1984095324.html Ori president tylko nazwa zmieniona bo starsza seria, tak jak pisałem mam takie już pięć lat. Czyli mam rozumieć że to Stabo to prawie jak president ? A jak działa w nim ten ACS ? Na to stabo gwarancja troszkę mniejsza.
Kali S4 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Czyli mam rozumieć że to Stabo to prawie jak president ? tak, STABO=PRESIDENT
laguna Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Nie myśl o gwarancji jak kupujesz z Allegro, np. w serii III Presidenta - przeczytaj punkt 7 gwarancji - no comment! ASC w serii 2 chodzi bardzo kiepsko, dobiero w serii III jest zupełnie inne. Po co ci Stabo - kup Unidena!
mech15 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 jak rozpoznać którą serię presidenta trzymam w rękach??
laguna Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 nie da się nie rozpoznać - jest napisane - Johnny III, Harry III, poza tym najnowsza seria III na ciekłokrystaliczny pomarańczowy wyświetlacz i całkowicie inny design w porónaniu do poprzednich - mówię tu o Teddy, Tommy, Truman
laguna Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 starsze rozwiązanie, nie ma następcy, ale zacny sprzęt, niestety ASC stare rozwiązanie
mech15 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 sprzęt zacny, ale to asc może pieprzyć całą przyjemność
tom2009 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Nie myśl o gwarancji jak kupujesz z Allegro, np. w serii III Presidenta - przeczytaj punkt 7 gwarancji - no comment! ASC w serii 2 chodzi bardzo kiepsko, dobiero w serii III jest zupełnie inne. Po co ci Stabo - kup Unidena! Chciałem właśnie z ASC ale to podobno troszkę kiszka ? A co Uniden jest lepszy od taniego presidenta czy tego stabo ?
daniels Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 moje rozwiązanie: przedłużacz gniazda mikrofonowego wyprowadzony z tyłu radia i wtedy mik jest tutaj: ramię od jakiejś nawi zaadoptowane do uchwytu magnetycznego do mikrofonu w sumie jedyne miejsce na dziurę w błotniku w sedanie - tam jest podwójna blacha rzeczywiście anteny od CB mamy w tym samym miejscu,podwójna blacha rzeczywiście jest w tym miejscu ale polak potrafi
laguna Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 tak tylko przypomnę, że miałeś mi foty przesłać ...
Rekomendowane odpowiedzi