Kali S4 Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 Boże, Midland Pisałem, żebyś poszedł do dobrego sklepu! Nie przesadzasz trochę? U nas w firmie w autach mamy przeważnie Unideny i Presidenty ,jakieś Harry czy coś tam, w dwóch,najstarszych autach od nowości siedzą Alany 100+ i powiem Ci że te stare poczciwe Alany śmigają bezproblemowo aż miło już ok 6-7 lat, w kurzu i pyle bo to wywrotki,gdzie w tych samych warunkach niektóre z Presidentów już lądowały w serwisie, tak że nie skreślał bym tak od razu Midlanda:wink:
laguna Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 Nie skreślam od razu, ale niestety obecne Midlandy to najczęściej trafiające to serwisu sprzęty i najczęstrza usterka to zimne luty - naprawisz i zaraz taki powstaje w innym miejscu. Poza tym opinia użytkownika to naprawdę pojęcie względne - wszystko zależy od jego wymagań.
WhyMe? Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 Sam miałem midlanda i osobiście nie polecam.
laguna Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 Naprawdę, każdy ma swoje wymagania Ostatnio ktoś do nas wpadł po mikrofon do ULTRA III, ja tylko zapytałem, czy warto kasę wydawać na mik do takiego radia, a Klient , że jest z niego BARDZO zadowolony , więc ...
WhyMe? Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 Bo tak jest. Nie którym nie przeszkadzają szumy bo są mało wymagający.
Kali S4 Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Jakie szumy? Te Alany pięknie chodzą bez żadnych szumów,anteny na stałe do kabiny zero szumów, tu raczej chodzi o prawidłowy dobór anteny i poprawnosć montażu.
laguna Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 i właśnie dlatego jak słyszę - bo ja czytałem na forum - to czasami wymiękam
Kali S4 Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 dlatego właśnie nie wrzucaj Midlanda do jednego worka z jakimiś tandetnymi szumofonami:naughty:
julo23 Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Witam, zdecydowałem się na tą antene [MOCNE] SIRIO TURBO 2000 PL BLUE 145cm Łódź KNKTR (2796529154) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. link do aukcji przypadkowy - chodzi mi tylko o model - Sirio turbo 2000 145cm Chce ją przymocować do klapy, gdzieś w dolej jej części. Jaki zastosować uchwyt do tego. Czy to dobry pomysł ?
laguna Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Dolna część klapy to najgorszy z pomysłów! Reling lub magnes Skoro chcesz ją montować trzeba było kupić wersję z kablem, chyba, że ma być na magnesie - to wersja PL Antena - bardzo dobra!
WhyMe? Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Ogólnie antenka bardzo miła. Sam używałem i byłem super zadowolony
julo23 Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Jeszcze nie kupiłem. Wybiore z kablem. Możesz rozwinąć tą myśl odnośnie tego miejsca na klapie ? Ktoś ma na relingu ? Jak to wygląda ? Strasznie sterczy ? Trochę mi sie to nie widzi bo podstawa anteny jest szersza od relingu - z tego co widze
Ans Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Miałem na klapie i zostały dziury A z tyłu antena zamontowana na klapie jest chyba najgorszym pomysłem bo ma największe straty w nadawaniu i odbiorze , kolego Laguna dobrze mówie ? Julo montuj na magnes jakiś siriowski i ogień, bezinwazyjnie
julo23 Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Kurcze... szkoda, bo na klapie widziałem kiedyś i mi sie podobało... No ale jak mają być dziury albo ruda to nie ma sensu. Tymbardziej że będą straty odbioru. Magnez nie do końca mi odpowiada ale chyba muszę się z nim pogodzić...
WhyMe? Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Wrzucałem zdjęcia zamontowanej tej anteny na relingu. Jeszcze raz wam pokażę jak turbo wyglądało u mnie na relingu
laguna Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 No niestety - fala musi mieć się od czego odbić, czyli blacha powinna być pd anteną nigdy obok, nawet sama cewka anteny nie powinna być obok jakiejś metalowej powierzchni. Uchwyty relingowe niestety nie są za piękne, parę postów temu pokazałem jeden z nich - to typowo relingowy. Jeżeli magnes - wtedy nie kupuj wersji z kablem bo nie zamontujesz tego na magnesie PL !!! Pamiętaj, jeżeli antena będzie na dachu wtedy możesz kupić krótszą np - Turbo 1000 lub 800 - w zależności od potrzeb zasięgowych Należy jeszcze pamiętać, że seria Turbo została wymyślona po to, żeby łatwo składać antenę chwytając za cewkę i delikatnie ją przekręcając. Jeżeli nie zależy Ci na tym - nie warto jej kupować, bo wydasz kasę dodatkowo na podstawę magnetyczną.
Ans Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Właśnie miałem napisać ,że chyba u Ciebie widziałem taki montaż a z czym teraz jeździsz? ---------- Post dopisany at 22:16 ---------- Poprzedni post napisany at 22:14 ---------- A nie lepiej zwykłe sirio ml 145? Bez kombinowania
laguna Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 co lepiej - kwestia potrzeb, ML-145 nie położysz czym ja jeżdżę? srebrne a4 B6 sedan, ja akurat używam Sirio Carbonium w dziurze
julo23 Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Sam nie wiem.... to może lepiej ją przykręcić do lotki S-line.... EDIT: (chodziło mi o przymocowanie do relinga- bo waszych postów nie widziałem) I o takie mocowanie mi chodzi ! Tylko że ty wykorzystałes chyba dziurę od anteny radiowej ? tak ? Ja niestety nie mam żadnej i raczej nie bede wiercił... więc kombinuje jak moge z tą anteną...
laguna Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 no nieeee, nie rób popeliny Poza tym lotka jest z kompozytów a tak wmoże być na relingu - uchwyt zwykła stal czarny mat, lub kwasiak naturalny lub kwasiak czarny mat
Rekomendowane odpowiedzi