Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] CB Radio i antena - jakie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Julo moja to ML145 (zwróć uwage na to co leży u mnie w bagażniku i na filmik) tylko troche dłuższa od sirio bo midlanda czyli można powiedzieć druga od lewej :decayed:

bierz sirio ml 145 i bez zbednego pitolenia będziesz zadowolony w 100% :decayed:

• Odpowiedzi 2.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Tylko nie rozumiem do końca dlaczego nie chcesz krótszej anteny - nie będziesz się pienił za każdym razem jak trzeba będzie ją chować?

Opublikowano

A nie wiem... :kwasny:

Myślałem że dłuższa to lepiej. Ponoć lepszy zasięg. Już raz miałem tanią i krótką ale zardzewiała po paru miesiącach :grin:

Pozatym dłuższy bat (ale bez przesady) chyba lepiej wygląda.

Choć w sumie masz rację, jeśli dałby by rade krótka - markowa to czemu nie ?

kolego @WhyMe? ale ta z linku jest przykręcana a ja bym potrzebował tą łamaną.

No i żeby nie była podróba - od pewnego sprzedawcy.

No i jakąś naklejke od razu trzeba by zamówić - żeby nie rysowało lakieru.

Może już nie bede sie zastanawiał nad krótką bo w życiu tej anteny nie kupie hehe

Opublikowano

Oczywiście, że dłuższa to lepszy zasięg, ale też większa siła zakłóceń - trzeba po prostu ocenić swoje potrzeby.

Poza tym czemu kupujecie takie rzeczy na Allegro, to podstawowy błąd, nie macie dobrego sklepu na miejscu? Cena + wysyłka na pewno będzie zbliżona do ceny w specjalistycznym sklepie.

Wysyłka anten - już widziałem w jakim stanie potrafią dojść do odbiorcy.

Gdyby coś się okazało nie tak, nawet po czasie - będziesz pakował i odsyłał? Często już nie ma gdzie...

Można by pisać o tym całe historie

Opublikowano

Nie rozumiem po co łamana? Chowasz bata do bagażnika na spokojnie. Jedziesz gdzieś to wyciągasz i po problemie. Ty chcesz magnesówkę na stałe? Kup krótszą np. sirio as 100

Opublikowano

Ostatnio kupowałem w miejscowym sklepie to koleś mi doradził antene co mi cała oblazła i zardzewiała w pare miesięcy a jeszcze nawet zimy nie było.

Pozatym wcisnął mi radio

RADIO CB GAMMA SKUTECZNY FILTR ANL/NB (2807239843) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Bo chciałem małe i żeby świeciło na czerwono - żeby sie zgrywało do audi.

Tylko się teraz nie śmiejcie.... hehehe

Radio jak i antene przepłaciłem każde o około 60zł. Ale chciałem już i nie chciało mi sie czekać na przesyłkę.

Dlatego raczej już tam nie wróce. Nie chodzi o to że ma drożej... tylko że wcisnął mi antene chyba jakąś chińską.

Choć w sumie teraz jak już raczej wiem czego chce to mogę kupić gdzieś na mieście i nie będe słuchał rad sprzedawcy tylko kupie to co mam z góry założone.

Zaraz zerknę na tą Sirio 100.

Opublikowano

O żesz kurna co Ty kupiłeś tu nie ma co sie śmiać tylko płakać :facepalm:

Dokładnie, byle g*wno wciśnie, co nie schodzi to sprzeda :kwasny: Na przykład u mnie w mieścinie nie ma (już) sklepu CB .

Jak kupowałem antene, gościu mi wcisnął do niej Alana 102, który umarł i jak chcialem go oddać na gwarancji to zamiast serwisu była już cukiernia i sie rzucaj człowieku do cukiernika :decayed:

Kupiłem 6 anten cb przez allegro i

wszystko spoko, a niektórzy sprzedawcy oferują dobrą przesyłke w cenie :wink:

Opublikowano
O żesz kurna co Ty kupiłeś tu nie ma co sie śmiać tylko płakać :facepalm:

:polew::polew:

Maks dowaliłeś do pieca :decayed: Kup sobie na magnesie i zakładaj kiedy potrzebujesz, bo chyba ciągle tras nie robisz :whistling:

Sirio AS 100 przyjemna antenka tylko malutka. Ja bym stawiał na ml 145.

Opublikowano

No właśnie tego się boje. Żeby później znowu nie chciał zmieniać.

Kupie może lepiej tą dłuższą, a za jakis miesiąc, dwa.. lepsze radio.

Powiedzcie mi czy ta antena Sirio łamana -czy można ją lekko przekrzywić żeby nie stała idealnie w pionie, tylko leciutko nachylić ku tyłowi żeby to bardziej opływowo wyglądało ? Czy ona po prostu jak sie łamie to już sie kładzie całkiem bezwładnie ?

Wcześniej miałem przykręcaną na motylka to sobie lekko przekrzywiłem - tak wg mnie lepiej to wyglądało.

34f2e9572b564c8f.jpg

Jeśli brałbym krótką to właśnie z możliwością lekkiego pochylenia.

Szkoda że laguna się nie wypowiedział odnośnie tego miejsca na antene co dałem foty na poprzedniej stronie.

Opublikowano

Teraz się kapłem że ja do ciebie mówię cały czas Maks bo masz awatar ten sam co Maxster z forum :polew::polew:

Opublikowano

Akcesoria do anten - RADIOKOM Sklep | Serwis | Komis

kurcze - tyle tych uchwytów i pierdółek a nie ma nic do klapy żeby nie zniszczyć lakieru.

2012r a nie potrafią nic pomyśleć fajnego. :kwasny:

Uparłem sie na tą klape w tym miejscu pod szybą bym to widział - dla mnie idealnie.

Ale jak już magnes ma być to bym chciał żeby antene lekko ugiąć te pare stopni do tyłu.

To sirio co wkleiłeś to widze że stoi pionowo na gwincie. Tak bym je brał bo juz na gwałt chce kupować :grin:

Leguna - to twoja stronka ? Weź mi sprzedaj coś :wink:

Wiecie jaki jest plus mieć zardzewiałą antenke ? Nikt mi jej nie ukradł i nie musiałem jej wogóle ściągać hahaha

EDIT:

Tak przeglądam tą stronkę i jest coś takiego:

SIRIO SUPER 70 CHROME 70cm - RADIOKOM Sklep | Serwis | Komis

sirio z motylkiem - może znajdę taką na tylko na 100 albo 110 i będzie to chyba najlepszy wybór dla mnie. Nie jeżdze dużo, wiecej po mieście, raz na ile trasa. Jak juz dam magnes tak do 110cm to mogę go wogóle nie ściągać.

Opublikowano

To czemu nie sirio omega? bez problemu :grin:

JAk długa to MLka a jak krótsza Omega 27

Opublikowano

Tak, to mój sklep, ale ja naprawdę nie jestem tutaj po to by go reklamować. (chyba było to zauważalne)

Niestety nie mogę konkurować z wieloma z Allegro, gdzie często ludzie gonią ilości nie przejmując się niczym - gwarancją, serwisem , kosztem odsyłek itd.

Można kupować sprzęt na wyprzedażach na chińskich portalach, np. Alibaba i potem żenić to w kraju :)

To tyle, mogę jeszcze zaprosić do siebie - jak będziecie przejeżdżać przez Toruń, mam nadzieję, że zobaczycie sklep inny niż wszystkie - choćby pod względem wyboru.

Koniec na ten temat, bo nie chcę być podejrzany o reklamę!

Julio, naprawdę daruj sobie uchwyty na klapę, bo szkoda auta, po czasie wiesz co się pod takim czymś dzieje? Miejsce to pod szybą jest już lepsze niż jak chciałeś wcześniej , ale ...

Antena np. 90cm na dachu będzie pracowała lepiej niż antena 140cm zamontowana, tam gdzie chciałeś.

Jeżeli chcesz łatwo łamać, weź coś z serii Turbo - tak jak pisaliśmy, jak na dach spokojnie wystarcza Turbo 1000 i do tego podstawę magnetyczną 12,5 lub 14cm

Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi.

Wybiore coś między Sirio Omega 27, lub Turbo 1000.

Tylko w wolnym czasie sobie je musze jeszcze na spokojnie obejrzeć.

Dzięki wielkie wszystkim za pomoc.

Laguna chce kupić od ciebie ze sklepu. Ogarniasz przesyłki ?

Dodaj jakąś naklejkę pod antene i płacimy.

Opublikowano

Tak, jeżeli admin i moderatorzy nie będą mieli zastrzeżeń.

Jak coś, pisz na PW

Opublikowano

Nie znam się na tym, - trzeba by spojrzeć w regulamin.

Ale Jarek, Sprzedam - zobacz - nie takie rzeczy ludzie na forum sprzedają. Jakieś proszki do prania itp.

Jak nie masz tamatu to zakładaj, nie wiem czy w dobrym dziale, może w tym drugim Sprzedam - ogłoszenia komercyjne dla firm

ale jak doradzasz fachowo ludziom na forum to chyba nic złego, przecież kupujemy u Dzika części, to dlaczego nie możemy u Ciebie anten ?

Jeśli będziesz miał normalne ceny i służył ludziom na forum pomocą w wyborze.

Wracając do anteny - dam znać na PW.

Opublikowano

@julo23

"...ale jak doradzasz fachowo ludziom na forum to chyba nic złego, przecież kupujemy u Dzika części, to dlaczego nie możemy u Ciebie anten ?

Jeśli będziesz miał normalne ceny i służył ludziom na forum pomocą w wyborze. "

Uważam to za bardzo dobry pomysł:brawo:

Opublikowano

:hi:

Opublikowano

Dokładnie też jestem za :wink:

Opublikowano

Ok, w takim razie potwierdzam rabaty dla forumowiczów, ustalane indywidualnie na PW.

Proszę tylko Admina lub Moderatorów o wypowiedź - nie chcę być o łamanie regulaminu, czy coś podobnego.