Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie CB Radio i antena do Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po to są teraz podstawy magnesowe żeby nie wiercić dziur w autach,montujac uchwyt też ingerujesz w blachę :naughty:

Musiał byś posiedzieć w temacie żeby zrozumieć różnicę miedzy anteną magnesową a przykręcaną do blachy,odpowiednim UCHWYTEM,a różnica jest taka jak byś odbierał telewizję anteną siatkową,w porównaniu do SAT,nikt mnie nie przekona do wyższości anten magnesowych.

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 168,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

wszystko kwestia: co? po co? dla kogo? ja mam radio za 200 zł, antenę magnesową za 150 zł. CB potrzebuje okazyjnie i wystarcza mi w 100%. oczywiście do zakupu skłoniło mnie 500 zł i 10 punktów :) a im ktoś bardziej profesjonalnie podchodzi do tematu lub ma więcej złotówek w portfelu, to jak najbardziej, że inwestuje w lepszy sprzęt

szerokości :):a4fan:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

chciałbym zakupić jakiś zestawik cb [radio+antenka] tak do 220zŁ - Co mi poradzicie >? Zastanawiałem się nad tym ;

http://allegro.pl/radio-cb-alan-109-hustler-ic-100-gratisy-i1311076194.html

i

http://allegro.pl/cb-radio-alan-109-florida-presenter-877-guma-i1314012648.html

Co sądzicie ?>?

Opublikowano

oj za tą cenę to nie może być dobrze :P

miałem kiedyś antenę hustlera i strasznie się cieszyłem, że ktoś mi ją ukradł, padaczka straszna była

jak chcesz tanie dobre radio to jedź na giełdę i kup sobie Unidena 520xl albo tu: http://allegro.pl/okazja-uniden-stan-bdb-i1314090732.html i jakąś sensowną antenę.

Ja miałem już raz taki tani zestaw i już więcej nie popełnię takiego błędu

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Orientuje się może ktoś czy CB Radio firmy M-TECH Legend II to to samo co Uniden 520 XL. Jeśli nie to jakie znacie różnice.

Czy w ogóle warte polecenia?

A drugie pytanie to czy jest sen dopłacać do radia STABO XM 3001?

Do radia myślałem dołożyć Antenę Sirio AS 100 MAG.

Opublikowano

To nie Unideny a Presidenty Johnny II Classic ;) Gdzieś na youtubie jest porównanie wnętrza tych trzech radyjek i uniden ma inne bebechy a president i stabo/m-tech takie same

Opublikowano

To nie Unideny a Presidenty Johnny II Classic ;) Gdzieś na youtubie jest porównanie wnętrza tych trzech radyjek i uniden ma inne bebechy a president i stabo/m-tech takie same

Nie opieraj swojej wiedzy na youtube :cool1:

President i Unidena były spółką. Później te firmy rozdzieliły się. Radia President szły na Europę a Uniden na Amerykę.

Radia różnią się mocą wyjściową - w Unidenie jest wyższa. Poza tym radia są identyczne.

Homologacja :bla:

Sprzedaż Unidenów jest obecnie zakazana ale kto mi udowodni, że nie kupiłem go dużo wcześniej? Mogłem mieć nawet paragon ale wyblakł :cool1: Jak wszyscy wiedzą prawo nie działa wstecz.

Poza tym zakwestionowano radia od dwóch importerów: DAK Electronics i CANEX. A co jeśli radio przysłała mi ciocia z Ameryki :wink4:

Jak ktoś chce przepłacać niech kupuje Presidenta :cool1:

Opublikowano

Ja ostatnio również szukałem CB, wybór padł na 520XL i P. Missouri zestaw spokojnie mi wystarcza i w mieście i w tasie. Może w przyszłym roku na trasę kupię dłuższy bat, ale póki co jest :good:

Opublikowano

Nie opieraj swojej wiedzy na youtube :cool1:

President i Unidena były spółką. Później te firmy rozdzieliły się. Radia President szły na Europę a Uniden na Amerykę.

Radia różnią się mocą wyjściową - w Unidenie jest wyższa. Poza tym radia są identyczne.

Homologacja :bla:

Sprzedaż Unidenów jest obecnie zakazana ale kto mi udowodni, że nie kupiłem go dużo wcześniej? Mogłem mieć nawet paragon ale wyblakł :cool1: Jak wszyscy wiedzą prawo nie działa wstecz.

Poza tym zakwestionowano radia od dwóch importerów: DAK Electronics i CANEX. A co jeśli radio przysłała mi ciocia z Ameryki :wink4:

Jak ktoś chce przepłacać niech kupuje Presidenta :cool1:

Proszę bardzo:

Oglądaj od 5:08 ;)

Opublikowano

To oczywiste, że takiej firmie jest na rękę żeby uniden wypadł źle. Nie mogą go sprzedawać.

Śmieszny jest ten test. I gość który mówi prezydent :polew:

To president wypuszcza radia na podzespołach unidena ale jak chcesz wierzyć pajacowi, któremu zależy na sprzedaży "prezydenta" to Twoja sprawa.

Ja mam unidena 520xl, mój brat bliźniaka rodem z Presidenta. Zgadnij kto jest bardziej zadowolony :cool1:

Tak tak jest cichutko w "prezydencie" jest zwalone ASC :decayed:

Opublikowano

Czyli muszę odwiedzić okulistę, bo wg tego co widzę to cała elektronika w unidenie jest inna jak w president'cie czy stabo ;)

Zresztą te chińskie unideny obecnie sprzedawane to nie to samo co kiedyś

Opublikowano

Czyli muszę odwiedzić okulistę, bo wg tego co widzę to cała elektronika w unidenie jest inna jak w president'cie czy stabo ;)

Zresztą te chińskie unideny obecnie sprzedawane to nie to samo co kiedyś

Sprawdź napisy na poszczególnych podzespołach :wink4:

Z drugim zdaniem się zgadzam, te z Filipin były dużo lepsze.

Wiesz dlaczego Sztabo i President wyglądają tak samo? To Presidenty ze zmienioną nazwą wypuszczone na rynek Niemiecki. Ale ich cena wcale nie jest dużo niższa od Presidenta.

Opublikowano

Ale M-tech to raczej to samo co Stabo ;) Co do cen Stabo to się zgadza, praktycznie to samo co Presidenty z serii II ;)

W sumie za tym rynkiem radioodbiorników cb teraz już się nadążyć nie da, jedni drugich kopiują i nie wiadomo co jest dobre a co złe ;)

Opublikowano

W sumie za tym rynkiem radioodbiorników cb teraz już się nadążyć nie da, jedni drugich kopiują i nie wiadomo co jest dobre a co złe ;)

nie ma to jak stare Midlandy np 18 czy stare Onwy,to byly/ są radyjka :naughty:

Opublikowano

zna ktoś radio INTEK M130 +antena MAG 1345??

cena 219?? warte ceny ? nadaje sędo czegoś takie radio??

Opublikowano

Witam ponownie.

Zakupiłem radio M-Tech Legend II (250zł) i antenę Sirio AS 100 Mag(100zł). Jestem początkującym CB-radiowcem, ale moim zdaniem za duże były szumy na tym radiu. Po 2 dniach przemyśleń postanowiłem wymienić radio na model Stabo 3001 XM(dopłata +100zł). I bez porównania dużo mniej szumów przy SQUELCH zjechanym na minimum.

Pożyczyłem miernik SWR firmy ALAN K150 ( taki jak Midland 23-505). Moje pomiary SWR wynosiły:

1 = 1,7

20 = 0,9

40 = 1,65

Mam pytanie czy miernik może źle wskazywać; źle jest zestrojone; czy może to jest błąd pomiarowy? Antena umieszczona na środku dachu.

Chciałem zaznaczyć jeszcze że po tych regulacjach rozmawiałem na kanale 21 z kuzynem który był w odległości 10 km ode mnie. I były lekkie szumy ale wszystko ładnie rozumiałem.

Pozdrawiam

Opublikowano

SWR na 20 powien być 1.1-1.2 najlepiej...

a co do CB dzisiaj byłem odebrać z naprawy mojego unidena 520 i przy okazji obejrzałem Stabo i tego m-tech'a .. pytam dlaczego roznica w cenie to prawie stówka...a facet mi pokazuje ze Stabo jest wspierane przez President Polska ...które jest jego importerem..

Opublikowano

SWR na 20 powien być 1.1-1.2 najlepiej...

a co do CB dzisiaj byłem odebrać z naprawy mojego unidena 520 i przy okazji obejrzałem Stabo i tego m-tech'a .. pytam dlaczego roznica w cenie to prawie stówka...a facet mi pokazuje ze Stabo jest wspierane przez President Polska ...które jest jego importerem..

no to Ci gosc pojasnil :naughty: , Stabo 3001 = Johnny 2 ASC a Uniden 520tka to cos na wzór Johnnego 1. Z zewnątrz są i Stabo i uniden i ten nowy wynalazek MTech są identyczne .....ale to tylko pozory i chwyt marketingowy. Miałem wszystkie te radia i wiele wiecej wiem wiec co mówie :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam. mozecie wyrazic opinie czy warto kupic http://allegro.pl/show_item.php?item=1369152039 bede wdzieczny za szybka odp

ten model TTI to bardzo średni wybór, poza tym brak RFGain dyskwalifikuje go do użytku miejskiego, zdecydujesz sam

Ps. Rozwaz uzywanego Unidena 520 + antenke Yosan Missouri (nówka 60 PLN) lub Wilson Little (90PLN) - zestaw typu minumum kosztow maximum satysfakcji :decayed: