Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie CB Radio i antena do Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Modyfikacja Walker nie 100zl tylko 5.

Od strony technicznej sprawa sprowadza się do dolutowania kondensatora tantalowego D475 4.7uF 20V na spodzie płyty radia, w miejscu pokazanym na poniższych zdjęciach.

(IMG:http://img22.imageshack.us/img22/2498/19845031ss0.jpg)

(IMG:http://img23.imageshack.us/img23/765/55494762nw9.jpg) Tylko to lepszy kondensator od tego na zdjęciu i trzeba wstawić kreska - odwrotnie niż na zdjęciu.

Po tym zabiegu konieczne może być wyregulowanie mocy sygnału, który będzie przez blokadę przepuszczany. Robimy to poprzez przekręcanie potencjometru RT401 wedle własnych preferencji:

(IMG:http://img25.imageshack.us/img25/4115/73665930uc1.jpg)

Obracając zgodnie ze wskazówkami zegara - przepuszcza słabszy sygnał.

Oj mało tu elektryków i dlatego dajecie się naciagać.

Dziekuję za oklaski ale nie trzeba skromny ze mnie człowiek. SZEROKOSCI 73. ;-)

Sony Xperia Tapatalk 4

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 169,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Brawa dla Pana Elektryka :sarcastic:

Opublikowano

POWER-KRIS, to jest zakres modyfikacji z konektora, nie bardzo pokrywa się z tym co napisałeś

PRESIDENT WALKER:

- wymiana filtra pośredniej na filtr ceramiczny muRata 455IT - mniejsza ilość zakłóceń z sąsiednich częstotliwości

- poprawa ASC - nie urywa rozmów

- modyfikacja RF Gain (czułości odbiornika) - większy zakres regulacji czułości odbiornika

- zwiększenie głębokości modulacji - z 70 do ponad 100% - na życzenie Klienta

- montaż filtra Hi Cut - aktywacja przełącznikiem CH9 - filtr obcinający soprany

Opublikowano

Spokojnie tego domowym sposobem niet. Ale dwie jak najbardziej juz mamy a sopran to wpiecie szeregowo z głośnikiem cewki i obcina górne pasmo . Lub aby mieć HI-CUT trzeba do przewodu sygnałowego głośnika (+) dolutować kondensator nogę kondensatora, a jego drugą nogę do MASY w radiu. Wiec juz mamy trzy zeczy.

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano
Spokojnie tego domowym sposobem niet.

Sony Xperia Tapatalk 4

no to jaka jest Twoja opinia o modzie z konektora?

Opublikowano

Ja to zrobiłem wszystko u siebie. Ale jak mowie do reszty trzeba sprzętu. Jak zrobicie to co powyżej porownajcie z tym z Sinadu i się zdziwicie ze nie ma prawie różnicy dla zwykłego zjadacza chleba.

Musze wysłać cos do tych czarodzieji z konektora i porównać to z sinadem.

Sony Xperia Tapatalk 4

---------- Post dopisany at 19:37 ---------- Poprzedni post napisany at 18:52 ----------

O opinii nie będę mówił bo nie jest pozytywna szczególnie do tej firmy która kondensator wstawia 22uF przez co słychać ludzi od 3 wyrazu. Ech róbta co chceta.

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano

Laguna jak pamiętam też miał takie zdanie a zawsze mądrze mówił :wink:

I tak walker to walker co by nie było dobre radio

Opublikowano

Jeszcze jakby dało się tak zmodyfikować co by idiotów odfiltrowało z eteru, to bym dopłacił i z dwie stówki.

Opublikowano
Ja to zrobiłem wszystko u siebie. Ale jak mowie do reszty trzeba sprzętu. Jak zrobicie to co powyżej porownajcie z tym z Sinadu i się zdziwicie ze nie ma prawie różnicy dla zwykłego zjadacza chleba.

Musze wysłać cos do tych czarodzieji z konektora i porównać to z sinadem.

Sony Xperia Tapatalk 4

---------- Post dopisany at 19:37 ---------- Poprzedni post napisany at 18:52 ----------

O opinii nie będę mówił bo nie jest pozytywna szczególnie do tej firmy która kondensator wstawia 22uF przez co słychać ludzi od 3 wyrazu. Ech róbta co chceta.

Sony Xperia Tapatalk 4

która firma tak robi sinad, czy konektor?

Opublikowano

Panowie które radyjko sobie lepiej wybrać,President Harrego 3 czy też Midland Alan-48 EXCEL.Proszę o opinie użytkowników tylko tych dwóch radyjek.

Opublikowano

Harrego :wink:

Opublikowano

Właściciel twierdził ze było w konektorze a ja je po nich poprawialem spowrotem do fabryki. I ja osobiście nie lubię HI-CUT niech sobie posykuje za to panienki normalnie słychać .A z HI-CUT odsłuch jest jak w Yosan taki basowo - kartonowy.

W sumie przejrzałem trochę od początku i ten wasz Laguna to fanatyk a tacy są najlepsi w każdej dziedzinie wiec trzymajcie się jego rad.Chociaz widzę ze mam troszkę odmienne zdanie na kilka rzeczy. Ale z zastrzeżeniem ze człowiek nie swinia jutro po analizie czegoś mogę mieć już inne poglądy.

W internecie najważniejsze odnaleźć takich jak Laguna, Devastation itp i odfiltrowanie ich od tysięcy ludzi bez pojęcia. Ale to trudne zadanie. A pomyłka w ocenie czyjejś wiedzy grozi czasem wielka wtopą finansowa.

Moja pasja to komputery ale cb i auta zaraz za.

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano

jeszcze saxon robi te modyfikacje - sprzęt i pojęcie gość ma

Opublikowano

On akurat ma słabe pojęcie :wink:

Opublikowano
On akurat ma słabe pojęcie :wink:

na jakiej podstawie tak twierdzisz?

Opublikowano

Jedź do niego do serwisu i z nim pogadaj, albo daj rzecz do zrobienia/naprawienia wyższych lotów w radiu :wink: Poważnie mówie

---------- Post dopisany at 12:22 ---------- Poprzedni post napisany at 12:11 ----------

poza tym kiedyś jak chciałem napisać swoją opinię napotkałem sie na wiele innych :decayed:

SAXON Warszawa - CB-MANIA

Opublikowano

poza tym kiedyś jak chciałem napisać swoją opinię napotkałem sie na wiele innych :decayed:

SAXON Warszawa - CB-MANIA

dużo konkretów nie ma, ale te które są odstraszają :kwasny:

Opublikowano

Kurde żeby tak miał człowiek w...... kasy kupił bym 10 Walkerów wysłał do każdego tuningowca i po powrocie rozpierniczyl na testy i co naprawdę zrobiono. U nas lokalne cwaniak potrafią skręcić tylko Asc żeby wcześniej otwieralo i tez 100 do radia doliczaja ze po poprawkach. A kondensator juz w obecnych jest wstawiony fabrycznie bo producent tez nie spoczywa na laurach i stara się poprawiać.

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano

Ja dalej czekam na paczkę...

Opublikowano

ja też :kwasny:

---------- Post dopisany 22-08-2013 at 09:45 ---------- Poprzedni post napisany 21-08-2013 at 17:18 ----------

No i doszło. Stan ładny, wszystko wydaje się działać :smiley: Będę testował dalej

---------- Post dopisany at 10:32 ---------- Poprzedni post napisany at 09:45 ----------

kondensatora nie ma, filtr ceramiczny LT 455 HTW - ktoś to potrafi zinterpretować?