Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wykaz usterek ogrzewania postojowego - Fabrycznego Webasto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaka jest standardowa wartość w kanale 087 dla nowszych piecyków?

Opublikowano
  • Autor

Ja mam zablokowany ten kanał :confused4: Trzeba pytać w ASO :)

Opublikowano

Ja mam zablokowany ten kanał :confused4: Trzeba pytać w ASO :)

Oj tam, oj tam :decayed:

Login "22222" i już odblokowany.

Sprawdzisz? Proszę ....[br]Dopisany: 08 Styczeń 2012, 14:43_________________________________________________

VAG-COM Version: Release 704.1

Address 18: Aux. Heat

Control Module Part Number: 8E0 909 509 J

Component and/or Version: Standheizung Diesel 0416

Software Coding: 00011

Work Shop Code: WSC 00000

1 Fault Found:

01409 - Repeated Flame-Out

35-00 - -

Opis z błędów pierwszej strony czytałem. Co znaczy "35-00"?

Przykład informacji w tekście :wink4: najpierw podane jest miejsce błędu, w drugiej linijce rodzaj błędu, jeśli jest to jakiś sporadyczny błąd to pojawi się dodatkowo trzecia linijka. W przypadku gdy rodzaj i miejsce występowania błędu jest nieznane, podane zostaną tylko liczby.

dsc0044up.th.jpg

"-I say we take off and nuke the entire site from orbit

-It's the only way to be sure"

Aliens - "I say we take off and nuke the entire site from orbit"

:decayed:

=====

Kolejny pacjent:

Wednesday,11,January,2012,19:26:17:59303

VAG-COM Version: Release 704.1

Address 18: Aux. Heat

Control Module Part Number: 8E0 265 105 A

Component and/or Version: Standheizung Diesel 0110

Software Coding: 00011

Work Shop Code: WSC 63351

1 Fault Found:

01406 - No Flame

35-00 - -

Zasys i wydech drożny. Wydech drożny jak **** :naughty:

Pompa dozująca właśnie kupiona, ilość paliwa w trybie testowym w normie (36-37 ml), mierzone po odpięciu wężyka przy piecyku.

**** wie w jakim stanie rozpylacz i wirniczek.

Czyli co, trzeba wytargać wkład? :disgust:

Opublikowano
  • Autor

Ciekawe czy cos pomogą moze jeszcze Nastawy Podstawowe w Adaptacjach kanal 08 :mysli: Trzeba sprawdzic jakie sa tam wartosci zapisane .

Znaczy się nie przenosimy się do wątku o problemach z piecykami i pompujemy ten temat?

Na czas pomiaru ilości paliwa było "250", wczoraj w trakcie zwykłej pracy było "0". Jaki to ma związek z faktem, że nie ma płomienia?

Szukamy przyczyny to i to trzeba sprawdzić .

Opublikowano

Grzegorz, co masz na myśli pisząc o 'Nastawach podstawowych' (04), 'Adaptacjach' (08) i kanale '08'?

Opublikowano

ktoś ma numer świecy i cene ? Pozdro

Opublikowano

ktoś ma numer świecy i cene ? Pozdro

Od 1 euro na ebay: http://www.ebay.de/itm/Gluhkerze-Audi-8E-A4-Avant-2-5-TDI-Standheizung-Ardic-912-/180790018017?pt=DE_Autoteile&fits=Make%3AAudi&hash=item2a17ecbfe1

Ardic 3730104 Beru Ireland 0 102 174 304 12V

8E0 963 115

Opublikowano

dzięki chłopaki :) ( też borykam się z NO FLAME :thumbdown: )

Andyn, 1 Euro to pewnie zjechana aż miło :mysli:

Opublikowano

(...)

Andyn, 1 Euro to pewnie zjechana aż miło :mysli:

Bardziej chodziło mi o info, że na ebay są. I o symbole świecy, które są w opisie tej aukcji

Jaki dokładnie numer błędu? Bo "no-flame" to niekoniecznie świeca.

Opublikowano

ja u mnie jeszcze obstawiam aku, jak po zresetowaniu webasto uruchomię je na odpalonym silniku to na pewno, bo coś mi się wydaje że na vag widziałem kątem oka napięcie oscylujące w granicach 11.... :disgust:

01406 - No Flame

35-00 - -

Opublikowano

ja u mnie jeszcze obstawiam aku, jak po zresetowaniu webasto uruchomię je na odpalonym silniku to na pewno, bo coś mi się wydaje że na vag widziałem kątem oka napięcie oscylujące w granicach 11.... :disgust:

01406 - No Flame

35-00 - -

Masz prostownik? Odpal piecyk z podłączonym prostownikiem (chyba wytrzyma :decayed:) - wyeliminujesz w ten sposób akumulator jako przyczynę problemów.

Jaką masz wartość wpisaną w 1 kanale adaptacji sterownika piecyka?: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=163320.msg1882722#msg1882722

Słaby akumulator to błąd "01408"

[br]Dopisany: 13 Styczeń 2012, 17:53_________________________________________________

====

Zanim wydasz choć złotówkę na nową świecę weź w łapę miernik i sprawdź czy rzeczywiście świeca jest spalona.

Opublikowano

01406 - No Flame

35-00 - -

A jak reste Webasto zrobic ? Moze u mnie cos sie w sterowniku przywiesilo po wymianie pompki i 3 rozbiorkach pieca ??

Opublikowano
  • Autor

Mozesz wyłaczyć wtykę od sterownika na jakiś czas moze sie wtedy zresetowć . Masz zapisany ten błąd wielokrotnie w pamięci , jak będzie ze 3 razy to wtedy nie odpalisz webasta .

Opublikowano

Mozesz wyłaczyć wtykę od sterownika na jakiś czas moze sie wtedy zresetowć . Masz zapisany ten błąd wielokrotnie w pamięci , jak będzie ze 3 razy to wtedy nie odpalisz webasta .

Albo wyciągnąć bezpiecznik.

Nie było mnie wczoraj przy tym rezaniu ale zakładam, że błędy VAGiem były kasowane :mysli:

Opublikowano

Albo wyciągnąć bezpiecznik.

Nie było mnie wczoraj przy tym rezaniu ale zakładam, że błędy VAGiem były kasowane :mysli:

błąd kasowałem Vagiem.

Podmiana świecy dzisiaj nic nie dała. pompka dozuje paliwo ale piecyk nie odpala i nie wchodzi na obroty. Pojęcia nie mam czemu - wcześniej wszystko hulało. Złożony jest w 100% poprawnie tyle że zalany paliwem i może od tego ? silniczek tez mokry był ( po drugiej rozbiórce ) ....

no nic - chyba pozostaje mi wywalenie tego z auta i wsadzenie nowego pieca lub zamknięcie tematu..zima i tak się kończy :decayed:

Opublikowano

Adaś a dlaczego nie osuszyłeś przed złorzeniem ? Przynajmniej z Twojej wypowiedzi tak zrozumiałem ? Może jakiś czujnik nie pozwala odpalić pieca !?

Opublikowano

Adaś a dlaczego nie osuszyłeś przed złorzeniem ? Przynajmniej z Twojej wypowiedzi tak zrozumiałem ? Może jakiś czujnik nie pozwala odpalić pieca !?

przedmuchałem sprężonym powietrzem ale wiesz jak to z ON .. raczej tzreba by to wypalić a aby to zrobić musiałbym to całkiem z auta zdemontować i wypiąć puche z układu chłodzenia.. nie było aż tyle czasu.

piecyk nie ma takiej kontroli, jedyne czujniki to - płomień i temp. cieczy.. pozatym wew. jest silniczek z kostką i świeca na obudowie.

Czemu nie działa na 3 rozpylaczach ?????????? NIE MAM JUŻ POJĘCIA

jutro sprawdzę jeszcze błędy i zrobie test elementów ... choć to gówno da ale przynajmniej będę spokojniejszy :polew:

Opublikowano
  • Autor

Aydaho nie poddawaj sie :wink4: Sprawdz jeszcze wszystkie przewody paliwowe bo rzeczywiscie masz teraz mętlik :)