Hasiuk89 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Witam mam taki problem kiedy skręcam kierownicą na postoju albo przy ruszaniu to coś trzeszczy w kierownicy tak jak by jakieś gumy o siebie ocierały jest to w kierownicy nie w zawieszeniu. Słychać to trzeszczenie tak bardziej z prawej strony kierownicy.
A-rek Opublikowano 10 Grudnia 2010 Opublikowano 10 Grudnia 2010 sprawdź sobie harmonijki na magłownicy czy nie są skręcone. robileś w ostatnim czasie zbieżność :?:
Hasiuk89 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2010 hymmm z tą maglownicą to musze do mechanika podjechać bo szczerze mówiąc to nawet nie wiem gdzie ona jest jestem zielony w mechanice hehe. a zbierzność robiłem jakoś chyba kwiecień-maj
mrumi Opublikowano 10 Grudnia 2010 Opublikowano 10 Grudnia 2010 sprawdź połączenie kolumny kierowniczej z przekładnia, jest tam coś w rodzaju przegubu(nie pamiętam jak to się nazywa - jak ktoś pamięta niech nazwie fachowo - krzyżak? ), zdejmij plastiki pod kierownica - porcja smaru/WD40. U mnie ostatnio byl podobny objaw - WD40 pomogło.
Hasiuk89 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2010 Pod samą kierownicą czy bardziej nad pedałami ?? bo w koło kierwonicy rozbierałem plastiki psikałem WD40 tam gdzie kierownica sie kręci i nic nie dało
A-rek Opublikowano 11 Grudnia 2010 Opublikowano 11 Grudnia 2010 hymmm z tą maglownicą to musze do mechanika podjechać bo szczerze mówiąc to nawet nie wiem gdzie ona jest jestem zielony w mechanice hehe. a zbierzność robiłem jakoś chyba kwiecień-maj spojrz w to miejsce tam zobaczysz koncowke drazka, a zaraz za nia ta gumowa osłone. sprawdz czy nie jest zwichrowana
Hasiuk89 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2010 sprawdziłem ta gume i wygląda ze jest wszystko wpożądku. Więc nadal mam problem z tym trzeszczeniem
dziadek Opublikowano 17 Grudnia 2010 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Mi w b6 trzeszczała poducha w kierownicy. Nie wiem jakim sposobem ale odkręcenie jej i przykręcenie pomogło.
Hasiuk89 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2010 Rozkręciłem plastiki w koło kierwonicy i wygląda to jak by trzeszcało z środka kierownicy ;/ może i umnie trzeszczy ta poducha;/ boje sie troche jej wykręcać sam wiec chyba do mechaniika zaprowadze. chyba ze jest jakis bezpieczny sposób;/
andy_sky Opublikowano 17 Grudnia 2010 Opublikowano 17 Grudnia 2010 a sprawdziłeś czy Ci się tam lód nie nazbierał bo u mnie też trzeszczy od lodu :gwizdanie:
Hasiuk89 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2010 To już trzeszczało jak jeszcze nie było mrozów
dziadek Opublikowano 18 Grudnia 2010 Opublikowano 18 Grudnia 2010 bezpieczny sposób? z wyjętym kluczykiem możesz nawet odłączać poduchę ale tutaj nie musisz niczego odłączać. Odkręć śruby, lekko podnieś poduchę z wyczuciem żeby taśmy nie zerwać, ułuż ją tak jak powinna być i skręć wszystko. Cała filozofia...
Hasiuk89 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2010 aha no to jutro sie za to zabieram. No to rzeczywiście banał ;] Mam nadzieje ze to pomoże bo naprawde wkur.... jest to trzeszczenie
AEROO Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 u mnie też coś strasznie trzeszczy, szczególnie jak trochę pojeżdżę i się już silnik rozgrzeje, jest to bardzo wyraźnie słyszalne na zewnątrz auta na wysokości mocowania MCpersona tak jakby własnie gdzies gumy się ocierały a jak była wymieniania pompka sprzęgła to mówiłem o tym. Gdzie sie dało to psikneli ale nic nie pomogło i mowili że to jakieś gumy w przekładni to raczej będą. PS dzieję się to tylko w momencie skręcania w lewo, w prawo nic takiego nie jest słyszalne.
Hasiuk89 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2010 U mnie nie słychać tego na zewnątrz tylko w środku przy samej kierownicy. Ale jutro daje autko do mechanika(czyszczenie turbo hehe ) to odrazu zajrzy do tej kierownicy to napisze co było[br]Dopisany: 20 Grudzień 2010, 21:46_________________________________________________Auto wyjechało z warsztatu remont (czyszczenie turbo, przegub, olej, filtry) zrobione ale mechanik nie zdążył przed świętami zrobić tej kierownicy tylko powiedział ze to jakieś gumy o siebie ocierają;/ wie ktoś może co to za gumy mogą ocierać o siebie w kierownicy ??
MercDG Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Ja właśnie nie wiem co to może być, u mnie jest podobnie tylko kierownica nie skrzypi codziennie, wydaje mi się że jak jest mokro na dworze i gdzieś tam dostaje się woda to zaczyna skrzypiec przy skręcaniu
Rekomendowane odpowiedzi