Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] ADR i inst. gazowa II generacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam a4 ADR w którym jest zamontowany LPG lovato II gen. instalacja ma pół roku ,autko mam od miesiąca a moje pytanie brzmi : na co zwrócic uwage zeby zapobiec ewentualnym strzelaniu w kolektor , do tej pory jest ok ale zapobiegawczo pytam. Może ktoś użytkuje podobną instalacje jakieś uwagi mile widziane.

PROSZĘ NIE PISAĆ ŻEBY WYMIEŃIĆ NA SEKW. BO TO NIE WCHODZI W GRE .

Opublikowano

Podstawa to świece i kable zapłonowe, dbaj o reg. wymiane filtra i regulacje instalacji.

Opublikowano

Podstawa to świece i kable zapłonowe, dbaj o reg. wymiane filtra i regulacje instalacji.

dokładnie świece filtry i śmmigaj ile chcesz :hi:

Opublikowano

też mam ADR i też mam II gen. wprawdzie nie taką jak Twoja, ale podobna. Moje auto od nowości jeździ na gazie. Odpalaj na benzynie i na klimatroniku sprawdzaj temperaturę silnika. Jak przekrtoczy 45st wtedy dopiero na gaz przełączaj. To nie sekwencja, sama nie odczeka tyle. Poza tym ja gaszę auto na benzynie, żeby w dolocie nie został gaz, bo wtedy moze strzelić przy odpalaniu. Na klimatroniku ja osobiście patrzę na funkcję numer 51 - temperatura płynu chłodzącego. Na zegarach podziałka zaczyna się od 60st.

Opublikowano
  • Autor

też mam ADR i też mam II gen. wprawdzie nie taką jak Twoja, ale podobna. Moje auto od nowości jeździ na gazie. Odpalaj na benzynie i na klimatroniku sprawdzaj temperaturę silnika. Jak przekrtoczy 45st wtedy dopiero na gaz przełączaj. To nie sekwencja, sama nie odczeka tyle. Poza tym ja gaszę auto na benzynie, żeby w dolocie nie został gaz, bo wtedy moze strzelić przy odpalaniu. Na klimatroniku ja osobiście patrzę na funkcję numer 51 - temperatura płynu chłodzącego. Na zegarach podziałka zaczyna się od 60st.

Jak by kolega mógł dokładniej cos powiedzieć o funkcji numer 51- nie czaje[br]Dopisany: 13 Grudzień 2010, 17:26_________________________________________________

Jak by kolega mógł dokładniej cos powiedzieć o funkcji numer 51- nie czaje

Juz wyczytałem.

Dzieki za informacje sa bardzo przydatne .

Opublikowano

warto też dbać o świece, wymieniać co chyba 10.000km, jakoś tak. Polecam też antystrzał - zadba o przepływomierz w razie 'awarii' i dobra regulacja. Jak jest dobrze wyregulowany, to nie powinien strzelać.

Opublikowano

Posiadam a4 ADR w którym jest zamontowany LPG lovato II gen. instalacja ma pół roku

Nie mogę tego zrozumieć. Jak można zainstalować w dzisiejszych czasach 2-generację, skoro różnica cenowa w stosunku do sekwencji to jakieś 10-15% w przypadku 4-cylindrowców. :kwasny:

Skoro nie chcesz wymieniać "przodu" na sekwencję, to oprócz tego co koledzy wyżej napisali, możesz zapytać w zakładzie montażu czy nie ma możliwości podpięcia w reduktorze czujnika temperatury.

Opublikowano
  • Autor

Posiadam a4 ADR w którym jest zamontowany LPG lovato II gen. instalacja ma pół roku

Nie mogę tego zrozumieć. Jak można zainstalować w dzisiejszych czasach 2-generację, skoro różnica cenowa w stosunku do sekwencji to jakieś 10-15% w przypadku 4-cylindrowców. :kwasny:

Czasy czasami a jak samochód miał 2-lata to co montowali sekwencyjny wtrysk (jężeli był dostepny to cena powalała) i też jeździli , dla mnie ten samochód jest na dojazdy do pracy także nie wymagam wiele chociaż radzi sobie bez kłopotu . A co do czujnika temp to lepiej że go nie ma poniewaz pół drogi do pracy na paliwie a reszta na lpg .

Między 1200zł a 2000zł jest 10 -15% różnicy :polew:

Opublikowano

No jak masz 2-generację za 1200, to już w ogóle mistrzostwo świata.

No ale co kto lubi. Ja nawet w drugim aucie (rocznik 1992) wymieniałem niedawno przód na sekwencję, bo 2-generacja, to jest totalne nieporozumienie w aucie z wielopunktowym wtryskiem. Kiedy sekwencja kosztowała 4 tysie to można było oszczędzić połowę tego, ale teraz?

Czujnika temperatury też nie chcesz, bo za drogo będzie? A naprawiać reduktor lub wymieniać będzie tanio? Ile masz km do tej swojej pracy? Jak tak blisko, że nie zdąży się przełączyć na LPG, to pewnie w ogóle lepiej pieszo chodzić.

Opublikowano
  • Autor

No jak masz 2-generację za 1200, to już w ogóle mistrzostwo świata.

No ale co kto lubi. Ja nawet w drugim aucie (rocznik 1992) wymieniałem niedawno przód na sekwencję, bo 2-generacja, to jest totalne nieporozumienie w aucie z wielopunktowym wtryskiem. Kiedy sekwencja kosztowała 4 tysie to można było oszczędzić połowę tego, ale teraz?

Czujnika temperatury też nie chcesz, bo za drogo będzie? A naprawiać reduktor lub wymieniać będzie tanio? Ile masz km do tej swojej pracy? Jak tak blisko, że nie zdąży się przełączyć na LPG, to pewnie w ogóle lepiej pieszo chodzić.

Instalka jest całkiem swieża zamontowana przez poprzedniego własciciela i nawet gdy przy -15st.c po nagrzaniu sil do +30 prtzełącze manualnie i autko pracuje ładnie to nie ma sie co czaić wiecznie tym jeździć sie nie da. Wiadomą rzeczą jest że membramy w parowniku szybciej zuzyja się , nie zamierzam bujac się dłużej niz 2lata a dodatkowe koszty monażu sekw to wogóle mnie nie interesuja ze względu na wiek autka.

Opublikowano

Jak zobaczyc na klimatroniku funkcje 51 .prosze o sprostowanie