Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[b5 00'] 2pytania. jak ściągnąć szkło w lampach valeo? lampa xenon czy normalna?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie :) kupiłem dwie lampy , jedną z porysowaną szybką , a drugą z idealną szybką ale z połamanymi plastikami, da sie zrobić z tego jedną lampe?

Opublikowano

o ile się nie mylę szkło (a reczej plastik) jest przyklejane do obudowy wiec byłoby tu trochę kombinowania z żyłkami itp a co to tych połamanych plastików to w ASO można kupić tzw "zestaw naprawczy" za 50 zł bodajże.

Opublikowano

tyle że ja nie wiem jak bardzo jest połamana ta lampa :) koleś ją oddał za 80zł :) jak będzie to kwestia zaczepów to sobie je dokupie :thumbup:

to jeszcze drugie pytanie : jedną lampe już w domu mam i sobie ją oglądam i oglądam, głaskam, przytulam itp :)

no i zauważyłęm napis:

571838aa00a37de2.jpg

no i czy to jest lampa przystosowana do xenonów?? kupowałem jako zwykłą :przebiegly:

napisy na kloszu tej lampy to:

95e16b71979e9c1b.jpg

oraz naklejka:

9de8e89593bfa0cb.jpg

czyżbym trafił okazyję :chytry:

sama soczeka ma fioletowe zabarwienie, ale tak mają chyba wszystkie zespolone , nie?

2751a56733e5405a.jpg

Opublikowano

pokaz jeszcze fotkę od tylu? czy jest miejsce na przetwornice? a pisze na kloszu pod (albo nad) H7 D2S?

Opublikowano

miejsce na przetwornice jest ,a le to jest chyba w każdej valeo zespolonej :mysli:

na kloszu jest napisane to co wkleiłem już, tylko to.

no i fotki :

34288de253bf08a5.jpg

ceff5f64d26a7c1e.jpg

de0bf9c2d89daf09.jpg

950c20cee536debd.jpg

b058931948cfc9d8.jpg

Opublikowano

Keżor a pokaz zdjecie z oznaczeniami na kloszu albo napisz.

To jest tak:

RL - do jazdy dziennej

C - mijania

R - drogowy

CR- mijania i drogowy

C/R mijania lub drogowy.

Litera H oznacza, ze reflektor przystosowany jest do zarowek halogenowych (H1, H4, H7), a D - ksenonowych.

A wiec:

Jesli masz oznaczenie DC to oznacza ze lampy sa przystosowane pod zarniki xenonowe. :)

Opublikowano

a jeżeli mam tak?

napisy na kloszu tej lampy to:

95e16b71979e9c1b.jpg

uote]

Opublikowano

Wynika z tego ze sa przystosowane i pod jedno i pod drugie.. (swiatla mijania) Tzn. maja homologacje i na xenon i na zarowki.. w swiatlach mijania. Dlugie natomiast tylko pod zarowke..

http://www.motofakty.pl/artykul/reflektor_reflektorowi_nierowny.html

Opublikowano

dwiestapięćdzięsiąt złociszy orydzinal lampion valeo pod xenon :dance: :dance: :drunk::thumbup: :thumbup:

Opublikowano

z tego co się orientuję, każde zespolone ori są przystosowane pod xenon ale mogę się mylić, nie miałem do czynienia z takimi lampkami :)

Opublikowano

z tego co się orientuję, każde zespolone ori są przystosowane pod xenon ale mogę się mylić, nie miałem do czynienia z takimi lampkami :)

Zatem niech ktos z takowymi (ale z zarowka) sprawdzi oznaczenia na kloczu.. :)

Opublikowano

jeśli soczewka jest xenonowa, to powinna mieć specjalne wyżłobienia pod d2s żeby żarówka xenonowa dobrze się trzymała i pasowała idealnie :)[br]Dopisany: 28 Październik 2007, 15:46 _________________________________________________aaaa no i co do szkieł, mam ten temat opanowany :) trzeba wycinać i tyle a najlepiej wcześniej rozgrzać lampe możesz w piekarniku tylko żebyś jej nie spalił :polew: No a tak to stopniowo odginasz i rozcinasz klej, powinno łatwo odchodzić, przynajmniej u mnie odchodziło :* no i najpierw ściągasz spinki. Które chyba u Ciebie też powinny być.

Opublikowano

jeśli soczewka jest xenonowa, to powinna mieć specjalne wyżłobienia pod d2s żeby żarówka xenonowa dobrze się trzymała i pasowała idealnie :)

no to chopie widzisz fotki , to mów mi czym prędzej czy mom wyżłobienie :chytry:
Opublikowano

obraz%20(11).jpg

nad R na tej lampie jest napis D2S :mysli: a na mojej nie ma :(

Opublikowano

Keżor ta lapa jest z 2004 czyli z magazynu.

Oznaczenie lamp w B5 po lifcie mają się tak:

zwykłe:

L: 8D0941029AK

P: 8D0941030AK

L: 8D0941029AS (dla żółtków i pewnie GB)

P: 8D0941030AS (dla żółtków i pewnie GB)

ksenony:

L: 8D0941029AN

P: 8D0941030AN

L: 8D0941029AT (dla żółtków i pewnie GB)

P: 8D0941030AT (dla żółtków i pewnie GB)

urządzenie zapłonowe: 8D0907391A

Oznaczeniami na tyle na plastiku bym się nie kierował bo odlew formy jest uniwersalny (ten sam tył w obu typach lamp).

Co do oznaczeń na przodzie - ktoś powyżej pisze że jak jest "D" to podchodzi do ksenonów ale mi brakuje raczej pełnego D2S. No ale powiedzmy że "szkoło" jeszcze pasuje.

Trzeci element - soczewka, ciekawe czym się różnią i jak jest to oznaczone, z wycięciem to bajka przecież to soczewka!!! róznieca może być w ogniskowej zapewne. Sama soczewka pod ksenon nie wiem czy jest do kupienia w Valeo lub ASO?