Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Audi A3 3,2 2004r 250 KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich klubowiczy , zastanawiam się nad audi a3 z 2003lub 2004 roku w których montowane były silniki 3,2 litra o mocy 250 KM , powiedzcie mi czy jest możliwe podniesienie mocy w tym silniku na ok 320 KM i co za tym idzie , turbo, kompresor czy inne rozwiązanie co o tym myślicie ? :hi:

Opublikowano

wszystko mozna, kwestia kasy i ogarnietej osoby ktora to posklada i bedzie jezdzilo

Opublikowano

Te silniki są głównie uturbiane. Moce to nawet do 600PS. Turbo kit jednak dość droga zabawa, nawet z 1 dmuchawą, ale potencjał mega.

Opublikowano

Taka moc to uzyskasz raczej tylko przez turbo. Jednakże wymaga to trochę pracy. Potrzebujesz kontroler AVC pod turbo, inny kolektor ssący, kolektor pod turbo wraqz z turbina, wydajniejsze wtryski, wydajniejsze sprzegło. Podkłądke odpręzającą pod głowicę abyś mógł dmuchać większe ciśneinie i pare innych rzeczy które sa wymagane przy turbo, ic, wydech etc. Efekt jest super i bez kucia motoru można sie zbliżyć do 400PS.

Opublikowano
  • Autor

dzięki za podpowiedź musze się teraz zastanowić czy gra jest warta świeczki czy nie lepiej mi bedzie kupić już coś podłubanego :mysli:

Opublikowano

dzięki za podpowiedź musze się teraz zastanowić czy gra jest warta świeczki czy nie lepiej mi bedzie kupić już coś podłubanego :mysli:

Efekt koncowy jest super ale jest to stosunkowo drogi silnik w modyfikacjach. Lepiej juz poszukaj A3 2,0tfsi 200ps i do 320 koni stosunkowo tanio dojdziesz.

Opublikowano
  • Autor

no ale słyszałem różna niepochlebne opinie o tfsi

Opublikowano

no ale słyszałem różna niepochlebne opinie o tfsi

to źle słyszałes, 2,0tfsi jest najlepsza turbobenzyną w histori koncernu. MA więcej plusów niz minusów i jest bardzo podatny na tuning.

Opublikowano

witam wszystkich klubowiczy , zastanawiam się nad audi a3 z 2003lub 2004 roku w których montowane były silniki 3,2 litra o mocy 250 KM , powiedzcie mi czy jest możliwe podniesienie mocy w tym silniku na ok 320 KM i co za tym idzie , turbo, kompresor czy inne rozwiązanie co o tym myślicie ? :hi:

na 320 KM TYLKO kompresor, temat ogarnia kolega Apsik

http://forum.vwzone.pl/viewtopic.php?f=98&t=48449&start=0

nie ma sensu isc w turbo jak chcesz miec 320KM

24470_343320109515_318511554515_3463219_8127748_n.jpg

przy doładowaniu 0,4 Bara pojawia się 340KM@370NM i nie trzeba nawet odprężac silnika !!

mk4r32schd020m.jpg

Opublikowano

a czemu ten wykres taki nierowny?

Opublikowano

gdzie ten wykres jest nierówny ?

Opublikowano

Strojeniem można spokojnie wygładzić ten przebieg momentu.

Chociaż pewnie na drodze tego nie czuć :cool1:

Opublikowano

dla mnie to bardzo tani i fajny mod.. te drobne fale to moze związane z przełaczaniem faz na wałkach

tam zdaje sie tylko Apsik przeskalował przepływke, a wtych silnikach "wszystko" zalezy od przepływki wiec po remapie jeszcze jakies rezerwy mozna wydobyć..

IMO to bardzo fajny uliczny setup !

Opublikowano

Rzeczywiście fajna opcja z tym kompresorem, dobra do codziennej jazdy. Niezły dół. :good:

Opublikowano
  • Autor

a jak to cenowo wychodzi? podobno obejdzie się bez kucia silnika?jak ten silnik bedzie znosił nadmiar mocy i momentu chciałbym nim troche pojeździć :kox:

Opublikowano

ten silnik bez kucia znosi do 500-550KM wiec w modzie na 350KM przejedzie pewnie tylko z 400 000 km... :kox:

Opublikowano

ten silnik bez kucia znosi do 500-550KM wiec w modzie na 350KM przejedzie pewnie tylko z 400 000 km... :kox:

tak na powaznie, to watpie zeby taki silnik przejechal 400000km.

chyba, ze w autostradowym stylu :cool1:

Opublikowano

z gazem na poł gwizdka... i upalany raz na miesiac

Opublikowano

Dlaczego nie miałby przejechać 400tys km?