majkel_majki Opublikowano 12 Grudnia 2010 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Witam. Niestety muszę wymienić antenę wraz ze stopką i myślałem żeby założyć coś takiego: http://moto.allegro.pl/antena-aktywana-vw-skoda-seat-audi-z-kabelkiem-i1349982861.html antena ma już wbudowany wzmacniacz co mnie urządza bo w aucie mam zamontowany jakiś dziwny, na pewno nie z a4, zasilany osobnym kabelkiem +12v i chcę się tego pozbyć. Jak rozumiem nową antenę wystarczy zamontować, przypiąć to 12v do kabelka wychodzącego ze stopki i wzmacniacz będzie działał?
adamq Opublikowano 12 Grudnia 2010 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Nie wiem jak wygląda instalacja antenowa w A4 Avant (czy wzmacniacz jest tylko w stopce, czy jeszcze gdzieś indziej), ale jeśli kabel podłączony jest bezpośrednio do radia to polecam coś takiego: http://moto.allegro.pl/antena-aktywna-vw-skoda-audi-seat-wtyk-raku-2-i1363988571.html + separator, który adaptujesz do instalacji antenowej auta, przez co ominiesz kwestię prowadzenia sygnału remote/zasilania anteny na tył auta. No chyba, że w A4 przewód zasilania anteny poprowadzono dodatkowo (zamiast wzbudzać wzmacniacz przez separator).
majkel_majki Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2010 Na początku myślałem o tej antenie, którą pokazałeś, ale do tego wzmacniacza który mam biegnie właśnie osobne zasilanie przewodem, więc nie muszę kombinowanie z separatorem nie ma sensu tym bardziej, że mam fabryczne radio.
adamq Opublikowano 12 Grudnia 2010 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Na początku myślałem o tej antenie, którą pokazałeś, ale do tego wzmacniacza który mam biegnie właśnie osobne zasilanie przewodem, więc nie muszę kombinowanie z separatorem nie ma sensu tym bardziej, że mam fabryczne radio. Skoro masz oryginalne radio, nie potrzebujesz separatora
Rekomendowane odpowiedzi