Bebzo28 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Witam Pokazało mi błąd i nie weim co to oznacza, W trakcie skanowania błędów miałem włączony tylko zapłon ( wszystkie odbiorniki radio ,światło w środku , nawiewy włączyłem ) Czy ten błąd może być tym spowodowany że wyłączyłem nawiew. po kasowaniu błędów wyłączyłem zapłon i ponownie włączyłem zapłon i błąd powraca. I nie zauważyłem żadnych problemów z nawiewem. Address 08 ------------------------------------------------------- Controller: 8D0 820 043 D Component: A4-KLIMAVOLLAUTOMAT_D63 Coding: 00040 Shop #: WSC 63198 1 Fault Found: 00799 - Coolant Temperature Sensor (G110) 29-00 - Short to Ground Co z tym zrobić ?
arczi900819 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 G110 - Czujnik temperatury chłodziwa silnika Może się zepsuł a może nie łączyć tylko Jeździć będzie, specjalnych objawów też nie zauważysz bo ecu temperaturę zmierzy poprzez inne czujniki i będzie normalnie działać.
Bebzo28 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2010 Czy to jest ten czujnik niebieski z dwoma pinami. Jak go sprawdzc miernikiem?, jakie ma mieć wartości?
arczi900819 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Opublikowano 16 Grudnia 2010 nie wiem dokładnie, niebieski albo zielony. A sprawdzić to chyba wystarczy jego rezystancję, bo jeśli jest zepsuty to będzie powodował "przerwę" w obwodzie (ale to są tylko moje spekulacje)
chriss Opublikowano 16 Grudnia 2010 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Czy to jest ten czujnik niebieski z dwoma pinami. Jak go sprawdzc miernikiem?, jakie ma mieć wartości? Tak to ten niebieski z dwoma pinami
Rekomendowane odpowiedzi