Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] AUDI B6 glośny przy ok 2000-2100 obrotów ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pociesze cie...

PD sa jeszcze glosniejsze niz 1zeciory i reszta na pompie w tym AFN AVG ITP

Opublikowano

Wpływ moze tez miec wypalona plecionka...

Opublikowano

u kumpla w afn w porównaniu z moim cisza jak makiem zasiał :kwasny:

Opublikowano

Jeszcze powiem wam coś takiego:

Nie wiem jak jest w środku bo nie miałem przyjemności ale np w Sharanah/Galaxy/Alhambra te silniki na zewnątrz pracują dużo ciszej (oczywiście mówię o PD). Zauważyłem to na wielu przykładach...tylko tam te silniki mają inne oznaczenia bo są w poprzek. To samo się tyczy superba...

Ktoś też zauważył coś takiego?

Opublikowano

Pociesze cie...

PD sa jeszcze glosniejsze niz 1zeciory i reszta na pompie w tym AFN AVG ITP

Nie zgadzam się. Dużo kilometrów zrobiłem AWX/AFN. Musicie coś mieć rozklekotane :tongue4:

Opublikowano

Glosniejsze, mam namysli praca jest bardziej twardsza. Ja przelatalem dlugo na 1Z i AFN a teraz od 2 lat uzytkuje AVF wiec mam porownanie. Nie jest to jakas ogromna roznica..

Opublikowano

Głośność pracy tdi zalezy tez mocno od tego czy mamy zawór EGR na chodzie czy tez nie. U mnie na podworku stoja jeszcze 2 PDki - B6 AVF q i A3 ASZ - oba ponizej 150kkm w oryginale z obecnymi EGR i to co zauwazylem to to ze np. ASZ jak sie klepnie na 4 lub 5 mocno od 1700 to jest troszeczke glosniejszy niz AFN (przez ten moment do ok. 2300) ale sie lepiej zwija za to (stosunkowo duze obciazenie). Poza tym te PDki z ktorymi ja mam do czynienia sa na pewno cichsze od mojego bylego AFN gdzie nie bylo EGR. AVF mojego ojca jest mega cichy i mega elastyczny, w zyciu nie powiedzialbym ze PD jest glosne jezeli wszystko w nim gra i nie ma wiecej niz 300kkm :wink4: - dwumas, iglice w pompkach, wydech...

Opublikowano

Panowie ja mowilem o głosnosci pracy silnika gdy jestesmy na zewnatrz samochodu a nie w srodku :)

Opublikowano

Panowie ja mowilem o głosnosci pracy silnika gdy jestesmy na zewnatrz samochodu a nie w srodku :)

To tym bardziej EGR ma na to wplyw. A wiadomo PD i vp beda mialy inna prace - to chyba kazdy wie. Mnie sie osobiscie bardziej widzi praca PD niz vp z wywalonym EGR.