Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pytania i odpowiedzi jak używać napędu QUATTRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak ktoś opanuje RWD bez kontroli trakcji to Q ew. 4x4 to bajka, polecam Poloneza, GS 300 JZS 147 i podobne wynalazki do treningów, ja jakoś ostatnio więcej RWD -oczywiście bez kontroli trakcji- używam i mam fun

Opublikowano

No zeby dobrze smigac RWD to trzeba miec leb na karku :kox: ale robimy OT z Q na RWD :wink4:

Opublikowano

nie do końca OT, najpierw się raczkuje a potem chodzi, przejście z RWD na Q tylko ułatwia sprawę w opanowaniu manewrów, moim zdaniem gorzej z FWD na Q, nie ma się pewnych pozytywnych nawyków w postaci szybkiej kontry

Opublikowano

No ja tak sie przezucilem z FWD i powiem ci ze jakos strasznie nie jest :no: choc model jazdy jest calkiem inny. Przy FWD w zakrecie zwalniasz (zaciagniety reczny) a przy Q przyspieszasz i robi sie powazna roznica w predkosciach na tych samych zakretach:gwizdanie: A poza tym to sa wogole odrebne i nieporownywalne sprawy ktore wymagalyby odrebnego watku typu ,,roznica miedzy X a Y w drifcie" :wink4:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jestem i ja z Quattro, tylko śniegu brak ;( :decayed:

Opublikowano

Zapraszamy na Kaszuby,jeszcze jest :cool1:

Opublikowano

Zapraszamy na Kaszuby,jeszcze jest :cool1:

musisz mieć ciężko bez Q :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A czy to slynne quattro to naped na 4 kola?? :slina:

Opublikowano

A czy to slynne quattro to naped na 4 kola?? :slina:

:mysli:[br]Dopisany: 12 Luty 2011, 19:03_________________________________________________
[br]Dopisany: 12 Luty 2011, 21:06_________________________________________________masakra

Opublikowano

najpopularniejsza metoda to skandynavian flick czyli chyba ten wasz przeciwskret i to niewazne jaki naped, w aucie rwd najlatwiej wychodzil mi strzal ze sprzegla. przy czym na nawierzchni innej niz snieg/lod i powiedzmy malej mocy naped chyba musi byc zeszperowany... a w samym poslizgu autem sterujemy za pomoca gazu i kierownicy (niestety przy seryjnym maglu czasem trzeba 1 reka bo brakuje) i wszystkie esp i inne wspomagacze musza byc wylaczone bo sie mozna zabic, chyba ze tak jak bmw ma kilka stopni odloczenia tych systemow bezpieczenstwa..

o.t. slodki chodzi ci o odcinek miedzy lysa polana a cyhrla? polecam, nawet w fwd swietnie sie idzie pobawic, moznaby bylo w wiecej aut pojezdzawke zrobic o ile pogoda dopisze:)

Opublikowano

No o ten odcinek mi chodzi :good: Mozna jezdzic calkiem od Zakopca od BP w Kuznicach az do przejscia granicznego na Lysej Polanie. Jak przysypie snieg to sie zgadamy na PW. Pare aut mozna nagrac i bedzie razniej :wink4:

Opublikowano

ja wole jechac w dol czyli do zako :) bo mam FWD :)

Opublikowano

Jak mialem FWD to tez wolalem :wink4: Dobra nie bedziemy robic OT. Jak sie zrobia warunki (a mam nadzieje ze sie jeszcze zrobia) to sie zgadamy na pw :hi: