Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pytania i odpowiedzi jak używać napędu QUATTRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek dla osób, które mają quattro a nie wiedzą za bardzo jak go używać :wink4: Można zadawać pytania, a myślę że odpowiedzi od bardziej doświadczonych kolegów będzie sporo :good:

Można oczywiście też samemu napisać kilka porad o jeździe Q w zimę :wink4:

Ps. Jeżeli wątek się nie przyjmie proszę moderatorów o usunięcie go

Opublikowano

jak jechać bokiem Panowie??

i jak oszczędzać sprzęgło??-- FLY mnie uświadomił dzisiaj że sprzęgło jest wrażliwsze w Quattro

Opublikowano

wyłączyć ESP i operować tylko gazem. tak latam po rondach :cool1:

Opublikowano

zaraz będziemy ćwiczyć :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

może dało by radę scalić z tym wątkiem

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=174211.0

??

Po co :mysli: to jest wątek jak się ślizgać, wyjeżdżać z trudnych zasp etc. a nie jak zbudowany jest napęd na 4 i jakie są jego rodzaje

Opublikowano

no to czekam na wasze rady, jak mnie przekonacie to kupię z Q :evil: :evil: :evil:

Opublikowano

Ja nie umiem, samo jedzie :D

Opublikowano

nie wiem jak kolega autor chce uzywac Q w swojej A4 :gwizdanie: Do ,,driftu" osobiscie polecam sposob Korzenia

operować tylko gazem

+ w skrajnych przypadkach wystrzal ze sprzegla :wink4:

Opublikowano
  • Autor

nie wiem jak kolega autor chce uzywac Q w swojej A4 :gwizdanie:

No oczywiście chodzi o bezpieczną jazdę w zimę :decayed: :gwizdanie:

Opublikowano

No to przede wszystkim bez gwaltownych przyspieszen w zakretach (zwlaszcza gdy piec domaga) i uwazac na podsterownosc auta (wyrzuca przod z zakretu). Nie wiem czy wszystkie :a4fan: tak maja ale B5 (przynajmniej moja wersja) tak ma :confused4: To sa moje skromne spostrzezenia z ktorymi ktos moze oczywiscie sie nie zgodzic :naughty: Chetnie poczytam opinie innych uzytkownikow Q odnosnie sposobu prowadzenia auta zima :wink4:

Opublikowano

No to ja wstawiam moje ślizganie z zeszłego roku. Proszę o łagodny wymiar kary :) Na swoją obronę mam tylko to, że było za ślisko, zmarznięty śnieg, lód.

Opublikowano

Spoko :good: W sumie u nas na wiosce nie ma duzych parkinkow wiec trzeba walic po miescie :cool1: Moze tez cos uda sie nagrac (jak warunki dopisza) i wrzuce to sie posmiejemy :wink4:

Opublikowano

http://poziek.wrzuta.pl/film/24KTewVFAOk/mov00006

:decayed:

w sumie to z podpowiedzi mogę powiedzieć, że jak już idzie bokiem to tylko dodawać więcej gazu :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:

Opublikowano

poziek daj pokazowe VIII w roli glownej :kox: Korde jakby ktos z was byl w Zakopcu tej zimy to mam trase na poslizganie sie nie do podjeba**a. Praktycznie 15km kretej drogi o minimalnym natezeniu ruchu wiec jezeli jest ktos chetny to prosze o kontakt priv. Satysfakcja gwarantowana :wink4: W sumie to zrobil sie OT jak dla mnie calkiem ciekawy :rolleyes:

Opublikowano

poziek daj pokazowe VIII w roli glownej :kox: Korde jakby ktos z was byl w Zakopcu tej zimy to mam trase na poslizganie sie nie do podjeba**a. Praktycznie 15km kretej drogi o minimalnym natezeniu ruchu wiec jezeli jest ktos chetny to prosze o kontakt priv. Satysfakcja gwarantowana :wink4: W sumie to zrobil sie OT jak dla mnie calkiem ciekawy :rolleyes:

wierch nie jest alternatywa dla poczatkujacych :kox: a poza tym wszyscy gdzies u siebie maja takie swoje miejsca gdzie mozna polatac bokiem :gwizdanie:

ale jak ktos chce to rowniez zapraszam :evil:

Opublikowano

nie wiem jak kolega autor chce uzywac Q w swojej A4 :gwizdanie: Do ,,driftu" osobiscie polecam sposob Korzenia

ten sposob jest dobry do momentu jak auto nie zacznie Ci ladnie bokiem wypadac "z toru jazdy", wtedy albo lekki strzal ze sprzegla, albo reczny, sprzeglo i gaz zeby nie wyleciec np. z drogi.

poza tym nie wyobrazam sobie "nie uzywac" sprzegla podczas slizgania na drodze, czy jakims torze :)

Opublikowano

na rondzie jesli na lodzie smigam to daje najpierw gaz mocno, potem, odpuszczam zeby tyl uslizgnal, potem jak juz d*pa wyjdzie bokiem to but i na falujacym gazie jade kontrujac zeby caly czas byl w mocnym poslizgu...

z autopsji moge tylko dopisac ze na oblodzone rondo nie wiezdzam wiecej napedzony bo wtedy kraweznik na 100% jest grany...

Opublikowano

poza tym nie wyobrazam sobie "nie uzywac" sprzegla podczas slizgania na drodze, czy jakims torze :)

Rozwim swa mysl,bo ja sobie nie moge wyobrazic jak sobie latac bokiem ze sprzeglem :gwizdanie: