kadafi Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 witam wszystkich wlasnie dzisiaj padlo mi sprzeglo ;( i trzeba wymienic ;( jakiej firmy najlepiej kupic? i czy z wymiana sprzegla musze wymienic dwumas?znajomy mechanik mi powiedzial ze nie koniecznie,po czym najszybciej poznac ze trzeba wymienic terz dwumas?(moglbym tu na forum gdzies znalesc o tym wontek ale nie mam zbytnio czasu)ale sa terz tej wymiany plusy po wymianie sprzegla na 100% bedzie wirus pomozcie z gory wielkie dzieki pozdrawiam.
Daimos Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 wymieniaj od razu komplet, tzn dwumas + tarcza z dociskiem, co do firmy to więcej pozytywów słyszałem na temat LUK
David Opublikowano 16 Grudnia 2010 Opublikowano 16 Grudnia 2010 zdecydowanie bierz Luka,co do wymiany dwumasa to nie wiem moze niech mechanik oceni
pstan Opublikowano 18 Grudnia 2010 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Dwa tygodnie temu mi również padło sprzęgło. Wymieniłem komplet sprzęgło+ dwumas całość kosztowała mnie 2300.
Proof Opublikowano 18 Grudnia 2010 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Kupuj komplet z dwumasem,jednak docisk bym od razu wzmocnił jak chcesz robić virusa.
kadafi Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2010 juz furak u mechanika padlo na sprzeglo Valeo z jednomasem zobaczymy jak sie bedzie sprawowalo,chcialem LUK ale musialem zamowic szybko bo auto jest mi potrzebne a LUK-a nie moglem dostac ;(
michcio1985 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Opublikowano 18 Grudnia 2010 hmm z jednomasem??? valeo.... czuje że twój wątek dopiero nabierze rumieńców z tego co czytałem na forum to jednak trzeba było poczekać na zestaw LUK'a
kadafi Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2010 hmm z jednomasem??? valeo.... czuje że twój wątek dopiero nabierze rumieńców z tego co czytałem na forum to jednak trzeba było poczekać na zestaw LUK'a a to dlaczego dopiero nabierze rumiencow? ze niby zla decyzje podjelem? bylem w paru sklepach w IRL i nigdzie nie mogli mi zamowic a musialem kupic szybko bo rodzinka na Swieta przylecieli,ale miechanik mi powiedzial ze to tez dobre sprzeglo.
michcio1985 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Opublikowano 18 Grudnia 2010 nie mówie że Twoja decyzja jest zła,zależy jak sie trafi. a po opiniach ludzi którzy już robili sprzęgło poprostu Luk'a lepiej wypada. tak z czystej ciekawości, ile Cie kosztował ten zestaw?
David Opublikowano 18 Grudnia 2010 Opublikowano 18 Grudnia 2010 jednomas? podobno jest duzo trwalszy ale bardziej przenosci wibracje na karoserie,no ale Siemian lata i chyba nic sie nie dzieje,mozesz go zapytac jakie ma odczucia bo on ma wlasnie ten zestaw w 2.0tdi
kadafi Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2010 mnie caly kit tzn:sprzeglo,docisktarcza i lozysko,itp. itd. plus jednomas=500Euro :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie: a co do firmy Valeo to zobaczymy jak sie bedzie sprawowalo kupilem go tylko z tego powodu ze musialem kupic i wymienic szybko a w miescie w kotrym mieszkam nie mogli mi zamowic sprzegla firmy LUK ;(
Rekomendowane odpowiedzi