Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Jak można rozpoznać ori zawieszenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie - jest jakaś możliwość żeby rozpoznać ori zawieszenie montowane jeszcze w fabryce??

Opublikowano

po kolorowych paskach na sprężynach,numerach seryjnych na amortyzatorach-potem sprawdzasz kody wyposażenia i wiesz,czy cos było zmieniane :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Ale bardziej chodzi mi o wahacze :wink4: a jeśli chodzi o amorki to ten numer seryjny będzie też ujęty na tej wlepce w kole zapasowym?

Opublikowano

znaczki Audi na wahaczach

Opublikowano
  • Autor

Bo chodzi mi o to że byłem na przeglądzie i z ciekawości wskoczyłem do kanału żeby zobaczyć jakiej firmy są wahacze, patrzę a tu nic prócz loga :audi: i jakiś paru numerkach.

Opublikowano

Bo chodzi mi o to że byłem na przeglądzie i z ciekawości wskoczyłem do kanału żeby zobaczyć jakiej firmy są wahacze, patrzę a tu nic prócz loga :audi: i jakiś paru numerkach.

jak jest logo audi to sa org jeszcze powinien być napis RONAL :good:

Opublikowano

jozek726 no co ty :blink: Ronal na wahaczach , raczej na felgach jest ta firma :gwizdanie:

widziałem wahacze ze znaczkiem audi i był napis ronal. :mysli:

albo mi sie cos popiepszyło ale mocno wydaje mi sie ze tak.

ale jak maja znaczek audi to sa org. :decayed:

Opublikowano

To powinno być ORI. :cool1:

[...]a jeśli chodzi o amorki to ten numer seryjny będzie też ujęty na tej wlepce w kole zapasowym?

We wlepce masz kody wyposażenia i tzw. kategorie wagowe osi przedniej i tylnej...

Tutaj masz dwa tematy które powinny Ci coś pomóc. :good:

Tutaj możesz zerknąć gdzie we wlepce masz kategorie wagowe http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=155847.0;all

i tutaj oznaczenie sprężyn i amorków http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=66166.0

jozek726 no co ty :blink: Ronal na wahaczach , raczej na felgach jest ta firma :gwizdanie:

widziałem wahacze ze znaczkiem audi i był napis ronal. :mysli:

albo mi sie cos popiepszyło ale mocno wydaje mi sie ze tak.

ale jak maja znaczek audi to sa org. :decayed:

A nie Lemforder? :mysli:

:hi:

Opublikowano
  • Autor

We wlepce masz kody wyposażenia i tzw. kategorie wagowe osi przedniej i tylnej...

Tutaj masz dwa tematy które powinny Ci coś pomóc. :good:

Tutaj możesz zerknąć gdzie we wlepce masz kategorie wagowe http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=155847.0;all

i tutaj oznaczenie sprężyn i amorków http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=66166.0

Dzięki za oznaczenia :good: na pewno się przydadzą :naughty:

A takie jeszcze jedno pytanie odnośnie wytrzymałości tych ori wahaczy, bo jeśli te moje są ori to jest możliwe że przy 130 tyś są jeszcze ok??116 tyś Milan-Włochy 14 tyś po naszych :cool1:

Opublikowano

Jak nic nie slychac to sa OK :good: u mnie po 185 tys. dopiero gorny wymienialem a byl z 2002 roku

Opublikowano

U mnie w a4 z 96 roku też miałem z logo audi, ale moim zdaniem nie musi to znaczyć że to oryginały od nowości - mógł Niemiec wymienić w ASO.

Opublikowano
  • Autor

u mnie po 185 tys.

A ile z tego było przejechane po Polskich drogach?

Opublikowano
  • Autor

5 lat po Rzeszowskich drogach :)

A ile to km? :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Rzeszów najgorszych dróg nie ma :decayed: ale jak tyle wytrzymało to znak że to ori jest o wiele wytrzymalsze nawet od Lemfka.

Opublikowano

Panowie u mnie 280 tyś przelotu z czego 275 tyś w DE na seryjnym sportowym zawieszeniu i 18 latem - cały dół łączniki wszystko ori LMI audi :) także no comment.

Opublikowano
  • Autor

Panowie u mnie 280 tyś przelotu z czego 275 tyś w DE na seryjnym sportowym zawieszeniu i 18 latem - cały dół łączniki wszystko ori LMI audi :) także no comment.

... no właśnie w DE :gwizdanie: ...