Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] A4 Avant 2.0 TFSi Quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

masakra jakas normanie , ciekawe co oni na ta rdze bo jest chyba 12 lat na perforacje.

Nie mowie od razu ze to jest to ale wiele osob w tym ja unika raczej kupowania pierwszych egzemplarzy nowych modeli bo tam prawie zawsze wychodzajakies kwiatki. Jak widac wczesne B8 maja wadliwe wahacze , choc jezeli chodzi o pice oleju 2.0 TFSI to zdecydowanie najgorszym sa roczniki 2010 :rolleyes:

Opublikowano

U mnie w prawie nowym aucie(nie więcej jak 3 miesiące od wyjechania z salonu) zaczęły pojawiać się dziwne stuki w trakcie cofania na mocno skręconych kołach. Nie pamiętam dokładnie co było przyczyną ale zdaje się, że serwis wymienił koło pasowe i hałas ucichł. Jakiś czas temu problem powrócił i z okazji przeglądu przy 60 000 chciałem coś z tym zrobić ale serwis dopiero miał sprowadzać części i koniec końców nic z tym nie zdziałali. Ostatnio przy 70 000 przebiegu jeszcze się to nasiliło i teraz nie ma znaczenia czy parkuje tyłem czy przodem i tak stuka niemiłosiernie... :thumbdown:

Jak będę miał okazję to nagram kiedyś filmik i założę temat na technicznym.

A co do takiego pobierania oleju przez nowe 2.0TFSI to DRAMAT jednym słowem :wallbash:

Opublikowano

turdzi a jak u Ciebie z olejem?

Opublikowano

U mnie w prawie nowym aucie(nie więcej jak 3 miesiące od wyjechania z salonu) zaczęły pojawiać się dziwne stuki w trakcie cofania na mocno skręconych kołach. Nie pamiętam dokładnie co było przyczyną ale zdaje się, że serwis wymienił koło pasowe i hałas ucichł. Jakiś czas temu problem powrócił i z okazji przeglądu przy 60 000 chciałem coś z tym zrobić ale serwis dopiero miał sprowadzać części i koniec końców nic z tym nie zdziałali. Ostatnio przy 70 000 przebiegu jeszcze się to nasiliło i teraz nie ma znaczenia czy parkuje tyłem czy przodem i tak stuka niemiłosiernie... :thumbdown:

Jak będę miał okazję to nagram kiedyś filmik i założę temat na technicznym.

A co do takiego pobierania oleju przez nowe 2.0TFSI to DRAMAT jednym słowem :wallbash:

W pierwszej kolejności sprawdź czy klocki nie latają w zaciskach :wink4: by wygląda to tak jak by nie cofały się wraz z tłoczkiem.

Opublikowano
  • Autor

Zauważyłem ,że u mnie też czasami stuka przy cofaniu :(

Poza tym rano jak ruszam to słyszę jakby klocki obcierały o tarcze przez pewien czas...

Załamka z tym moim egzemplarzem normalnie :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

dobrze juz mam 10 tys. na MMI ubylo 1 - 2 kreski w zaleznosci czy olej bardzo rozgrzany czy nie.Na bgancie widze ze zeszlo ok 150 no moze 200 ml.

Opublikowano
  • Autor

dobrze juz mam 10 tys. na MMI ubylo 1 - 2 kreski w zaleznosci czy olej bardzo rozgrzany czy nie.Na bgancie widze ze zeszlo ok 150 no moze 200 ml.

Lucky bastard :)

U mnie pół kreski schodzi mniej więcej co 1000 km :(

Opublikowano

Turdzi to świetnie - tzn że to co móiwli mi w ASo o modyfikacjach w 2.0 jest prawdą i coś tam zrobili.

Opublikowano

U mnie pół kreski schodzi mniej więcej co 1000 km

no zobaczymy na razie sie nie ciesze bo ponoc niektorym sie rozkreca po 10-15 tys.

Opublikowano

U mnie pół kreski schodzi mniej więcej co 1000 km

no zobaczymy na razie sie nie ciesze bo ponoc niektorym sie rozkreca po 10-15 tys.

Turdzi nie kracz, tylko iesz się i jeździj :) będzie spoko

Opublikowano

ciesze tym bardziej ze idzie zima :naughty:

Opublikowano

Witam,

U mnie również występują wibracje przy kręceniu kierownicą na postoju jak i apetyt na olej...widocznie tak to juz germańcy wyprodukowali :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Witam,

U mnie również występują wibracje przy kręceniu kierownicą na postoju jak i apetyt na olej...widocznie tak to juz germańcy wyprodukowali :kwasny:

Witam w klubie :wallbash:

Opublikowano

Widzę się zaczyna....wychodzą pierwsze kwiatki w B8 :disgust:

Opublikowano

Witam,

Witam w klubie :wallbash:

U mnie to samo. Jestem już po stage 1 i w serwisie powiedzieli, że wszystko ok, po próbie olejowej i przejechaniu 1200 km ubyło 0,4 l, sam nie wiem co o tym myśleć. A za miesiąc kończy mi się gwarancja.

Opublikowano
  • Autor

Ja postanowiłem wystąpić do Audi z oficjalnym pismem.

Opisze tam wszystko i zobaczymy.

Auto ma jeszcze rok gwarancji,ale czym szybciej tym chyba lepiej.

Ten cały Stage 1 to się chyba na nic nie zdaje,przynajmniej u mnie.

Jak brał tak bierze,na początku myślałem,że mniej ,ale się jednak myliłem.

Konieczna jest wymiana silnika patrząc w jak zatrważającym tempie znika olej ;(

Widzę,że paru nas jest,może jakiś protest zbiorowy ? :decayed:

Opublikowano

Nie wymiana silnika tylko pierscieni , czyli stage 2.Audi podobno sobie pieksperymentowalo z pierscieniami w tym silniku i wyszla pewna niezliczona partia silnikow z tymi wlasnie pierscieniami.Dlatego nie wszystkie auta maja ten problem.Wymiana piescieni zalatwia sprawe raz na zawsze.Trzeba sie tylko o upocic zeby ci ja przyznali.

Widzę się zaczyna....wychodzą pierwsze kwiatki w B8

kwiatki nie kwiatki , wszystkie nowe modele maja wiesze lub mniejsze wpadki, i kupowanie nowych modeli zaraz po wprowadzeniu na rynek to proszenie sie o klpoty.W sumie to najlepszy okres na kupno nowego B8 i kazdego innego nowego auta to co najmniej po dwoch latach produkcji.Jak widac czasem warto poczekac jeszcze dluzej.

Opublikowano
  • Autor

...Dlatego nie wszystkie auta maja ten problem.Wymiana piescieni zalatwia sprawe raz na zawsze.Trzeba sie tylko o upocic zeby ci ja przyznali.

No to do walki :baseball:

Opublikowano

loop zamow probe olejowa , postaw auto kilka razy na pol dnia z wlaczonym motorem tak zeby sie upewnic ze wezmie wiecej niz 0.5l do tego przejezdz 1000 km i po robocie.

Opublikowano
  • Autor

No ostatnio przy próbie olejowej tak zrobiłem i spalił 0,55 na 1000.

Teraz zostawie go więcej razy z odpalonym motorem.

Żeby wymienili dół silnika musi zeżreć podobno ponad 0,7 na 1000.