Opublikowano 14 Października 201114 l to nic nie pomaga trzeba wymienic piescienie do tego a jest tam bagnecik? bo niektórzy piszą że czujnik poziomu oleju walnięty lub nawet jakiś błąd w MMI. W końcu to elektronika. Ale faktem jest że niektórym rozebrali silnik i faktycznie uszczelnienie jest złe, Audi o tym wie od 2009 roku, rozwiązanie miało być w 2010 roku, nieźle...
Opublikowano 14 Października 201114 l No jest rozwiazanie , tylko niestetydrogie dla Audi .......... bagnetu nie ma trzeba sobie dokupic.
Opublikowano 15 Października 201114 l faktycznie, linki coś siadły. może ten zadziała? http://tiny.pl/h1dsk[br]Dopisany: 14 Październik 2011, 12:46_________________________________________________kogo mogę na 100% dopisać do listy na a5klub? mnie można śmiało dopisać
Opublikowano 17 Października 201114 l Rozmawiałem z redaktorem prowadzącym sprawę z ramienia TVN Turbo. Na razie nie zamierzają robic realizacji telewizyjnej tylko zbierają materiały. Jak stwierdził na naszą niekorzyść przemawia fakt iż Audi dokonuje napraw w dwóch etapach i to pomaga. Naprostowałem mu jakie zasady przy tym obowiązują i że to tylko tak naprawdę ściema ze strony firmy. A teraz hit jaki usłyszałem w serwisie jak zgłosiłem wibracje przy skręcaniu kół podczas b.wolnej jazdy - w tym aucie to tak jest bo ma szerokie opony Są 225
Opublikowano 18 Października 201114 l Autor Rozmawiałem z redaktorem prowadzącym sprawę z ramienia TVN Turbo. Na razie nie zamierzają robic realizacji telewizyjnej tylko zbierają materiały. Jak stwierdził na naszą niekorzyść przemawia fakt iż Audi dokonuje napraw w dwóch etapach i to pomaga. Naprostowałem mu jakie zasady przy tym obowiązują i że to tylko tak naprawdę ściema ze strony firmy. A teraz hit jaki usłyszałem w serwisie jak zgłosiłem wibracje przy skręcaniu kół podczas b.wolnej jazdy - w tym aucie to tak jest bo ma szerokie opony Są 225 Załamka totalna :wallbash:
Opublikowano 18 Października 201114 l Wszystko, dokładnie jak u mnie. Teraz jestem w trakcie drugiej próby olejowej, zobaczymy co wymyślą.
Opublikowano 29 Października 201114 l jakie wy paliwo do siebie lejecie 95 czy 98 ? albo inaczej co zaleca producent , bo na klapce mam 95 super a to idiotyczna niemiecka nazwa 98 chyba
Opublikowano 30 Października 201114 l Autor Ja zawsze leje 98 Verva. Na klapce mam to samo co ty Turdzi.
Opublikowano 30 Października 201114 l I see w sumie wychodzi na to ze super 95 to 95 a B8 2.0T moze jedzic na 95 w przeciwienstwie do B7.Tam trzeba lac 98.
Opublikowano 30 Października 201114 l Turdzi, może i można wg producenta, ale jeździć na polskiej 95 zaturbioną benzyną to dość chybiony pomysł Mądrzy ludzie [4turbo] by ten pomysł z lekka wyśmiali.. moje auto nigdy nawet nie stało przy 95, odkąd je mam leje 100 :>
Opublikowano 30 Października 201114 l nie no w PL leje tylko 98 lub lepiej ale u siebie skoro nie upalam a paliwo dobre to w sumie jak producent zaleca 95 to niby czemu nie lac .W pl to inna sprawa , zreszta ty i tak nie masz wyboru bo B7 2.0T tylko 98.
Opublikowano 30 Października 201114 l nie no w PL leje tylko 98 lub lepiej ale u siebie skoro nie upalam a paliwo dobre to w sumie jak producent zaleca 95 to niby czemu nie lac .W pl to inna sprawa , zreszta ty i tak nie masz wyboru bo B7 2.0T tylko 98. wiesz jak to jest, subaraki też różnie ludzie poją, a teori tyle ile wlewów paliwa ja jeżdzę na tyle mało, że leje najlepsze co mogę, bez względu czy mógłbym 95 czy też nie :> ja tam producentowi nie wierzę może zaleca żeby ludzi (wydających nieco wiecej na auto niż na czapkę gruszek ) nie przerażało podnoszenie kosztów ze względu na konieczność zalewania 98
Opublikowano 30 Października 201114 l a to prawda chodz mi w sumie nie chodzi nawet o roznice w cenie paliwa.
Opublikowano 2 Lutego 201214 l Autor Witam po dłuższej przerwie. Przy obecnych mrozach na zimnym silniku strasznie mi coś wyje spod maski. Zarówno podczas przyspieszania gdy biegi zmieniają się do góry ,jak i podczas hamowania gdy w dół. Gdy silnik nabierze temperatury,problem znika.Mam skrzynie S-tronic. Byłem w ASO,stwierdzili,że nie mają pojęcia co to jest i spotykają się z tym po raz pierwszy Odesłali zapytanie do centrali,czy gdzieś tam. Koleś mi powiedział,że to raczej ze skrzyni biegów i jest opcja,że będą mi ją wymieniać ! Ja już nie wiem co mam robić,jak nie olej w silniku (cały czas bierze w granicach 0,3-0,5l/1000km),to teraz to. Ręce opadają,przecież to jakaś żenada z tym Audi. Dodam ,że przebieg auta to niecałe 27000km...
Opublikowano 2 Lutego 201214 l (cały czas bierze w granicach 0,3-0,5l/1000km),to teraz to a jestes po wymianie tlokow ?
Opublikowano 2 Lutego 201214 l Wychodzi na to, że na 10 000tys wypija nawet 5L oliwy, to jest jakaś masakra
Opublikowano 3 Lutego 201214 l jakaś dupna sztuka może Ci się trafiła Turdzi a jak tam u Ciebie z tym olejem?
Opublikowano 3 Lutego 201214 l Autor (cały czas bierze w granicach 0,3-0,5l/1000km),to teraz to a jestes po wymianie tlokow ? nie ,mialem tylko Stage 1 ..
Opublikowano 3 Lutego 201214 l nie ,mialem tylko Stage 1 .. czyli g........ , tylko wymiana tlokow pomaga. Turdzi a jak tam u Ciebie z tym olejem? dobrze , na 17K dolalem niecaly litr.