Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] A4 Avant 2.0 TFSi Quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to nic nie pomaga trzeba wymienic piescienie do tego

a jest tam bagnecik? bo niektórzy piszą że czujnik poziomu oleju walnięty lub nawet jakiś błąd w MMI. W końcu to elektronika. Ale faktem jest że niektórym rozebrali silnik i faktycznie uszczelnienie jest złe, Audi o tym wie od 2009 roku, rozwiązanie miało być w 2010 roku, nieźle...

Opublikowano

No jest rozwiazanie , tylko niestetydrogie dla Audi .......... bagnetu nie ma trzeba sobie dokupic.

Opublikowano

faktycznie, linki coś siadły.

może ten zadziała?

http://tiny.pl/h1dsk[br]Dopisany: 14 Październik 2011, 12:46_________________________________________________kogo mogę na 100% dopisać do listy na a5klub?

mnie można śmiało dopisać

Opublikowano

Rozmawiałem z redaktorem prowadzącym sprawę z ramienia TVN Turbo. Na razie nie zamierzają robic realizacji telewizyjnej tylko zbierają materiały. Jak stwierdził na naszą niekorzyść przemawia fakt iż Audi dokonuje napraw w dwóch etapach :no: i to pomaga. Naprostowałem mu jakie zasady przy tym obowiązują i że to tylko tak naprawdę ściema ze strony firmy.

A teraz hit jaki usłyszałem w serwisie jak zgłosiłem wibracje przy skręcaniu kół podczas b.wolnej jazdy - w tym aucie to tak jest bo ma szerokie opony :polew: Są 225

Opublikowano
  • Autor

Rozmawiałem z redaktorem prowadzącym sprawę z ramienia TVN Turbo. Na razie nie zamierzają robic realizacji telewizyjnej tylko zbierają materiały. Jak stwierdził na naszą niekorzyść przemawia fakt iż Audi dokonuje napraw w dwóch etapach :no: i to pomaga. Naprostowałem mu jakie zasady przy tym obowiązują i że to tylko tak naprawdę ściema ze strony firmy.

A teraz hit jaki usłyszałem w serwisie jak zgłosiłem wibracje przy skręcaniu kół podczas b.wolnej jazdy - w tym aucie to tak jest bo ma szerokie opony :polew: Są 225

Załamka totalna :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

Wszystko, dokładnie jak u mnie. Teraz jestem w trakcie drugiej próby olejowej, zobaczymy co wymyślą.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jakie wy paliwo do siebie lejecie 95 czy 98 ? albo inaczej co zaleca producent , bo na klapce mam 95 super a to idiotyczna niemiecka nazwa 98 chyba :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

Ja zawsze leje 98 Verva.

Na klapce mam to samo co ty Turdzi.

Opublikowano

95

Opublikowano

I see w sumie wychodzi na to ze super 95 to 95 a B8 2.0T moze jedzic na 95 w przeciwienstwie do B7.Tam trzeba lac 98.

Opublikowano

Turdzi, może i można wg producenta, ale jeździć na polskiej 95 zaturbioną benzyną to dość chybiony pomysł :wink4:

Mądrzy ludzie [4turbo] by ten pomysł z lekka wyśmiali.. :wink4:

moje auto nigdy nawet nie stało przy 95, odkąd je mam leje 100 :>

Opublikowano

nie no w PL leje tylko 98 lub lepiej ale u siebie skoro nie upalam a paliwo dobre to w sumie jak producent zaleca 95 to niby czemu nie lac :mysli: .W pl to inna sprawa , zreszta ty i tak nie masz wyboru bo B7 2.0T tylko 98.

Opublikowano

nie no w PL leje tylko 98 lub lepiej ale u siebie skoro nie upalam a paliwo dobre to w sumie jak producent zaleca 95 to niby czemu nie lac :mysli: .W pl to inna sprawa , zreszta ty i tak nie masz wyboru bo B7 2.0T tylko 98.

wiesz jak to jest, subaraki też różnie ludzie poją, a teori tyle ile wlewów paliwa :decayed:

ja jeżdzę na tyle mało, że leje najlepsze co mogę, bez względu czy mógłbym 95 czy też nie :>

ja tam producentowi nie wierzę :wink4:

może zaleca żeby ludzi (wydających nieco wiecej na auto niż na czapkę gruszek :kox:) nie przerażało podnoszenie kosztów ze względu na konieczność zalewania 98 :wink4:

Opublikowano

a to prawda :wink4: chodz mi w sumie nie chodzi nawet o roznice w cenie paliwa.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam po dłuższej przerwie.

Przy obecnych mrozach na zimnym silniku strasznie mi coś wyje spod maski.

Zarówno podczas przyspieszania gdy biegi zmieniają się do góry ,jak i podczas hamowania gdy w dół.

Gdy silnik nabierze temperatury,problem znika.Mam skrzynie S-tronic.

Byłem w ASO,stwierdzili,że nie mają pojęcia co to jest i spotykają się z tym po raz pierwszy :(

Odesłali zapytanie do centrali,czy gdzieś tam.

Koleś mi powiedział,że to raczej ze skrzyni biegów i jest opcja,że będą mi ją wymieniać !

Ja już nie wiem co mam robić,jak nie olej w silniku (cały czas bierze w granicach 0,3-0,5l/1000km),to teraz to.

Ręce opadają,przecież to jakaś żenada z tym Audi.

Dodam ,że przebieg auta to niecałe 27000km... :wallbash:

Opublikowano
(cały czas bierze w granicach 0,3-0,5l/1000km),to teraz to

a jestes po wymianie tlokow

?

Opublikowano

Wychodzi na to, że na 10 000tys wypija nawet 5L oliwy, to jest jakaś masakra :confused4:

Opublikowano

jakaś dupna sztuka może Ci się trafiła :confused4:

Turdzi a jak tam u Ciebie z tym olejem?

Opublikowano
  • Autor
(cały czas bierze w granicach 0,3-0,5l/1000km),to teraz to

a jestes po wymianie tlokow

?

nie ,mialem tylko Stage 1 ..

Opublikowano

nie ,mialem tylko Stage 1 ..

czyli g........ , tylko wymiana tlokow pomaga.

Turdzi a jak tam u Ciebie z tym olejem?

dobrze , na 17K dolalem niecaly litr.