Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Peknieta lampa przednia Bosch w Audi 97'

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pekla mi niefortunnie przednia lampa lewa. Nie mam pojecia dlaczego tak sie stalo. Dotknalem szybki lampy przez rekawiczke i jak za pomoca czarodziejskiej rozdzki pojawila sie pajeczynka ( w sensie lampa sie trzyma tylko przez 60% jej powierzchni biegnie takie pekniecie pojedyncze).

Znalazlem taka lampe na allegro, tyle ze to z Anglika i nie wiem czy w ogole bedzie pasowac ? :

http://moto.allegro.pl/lampa-reflektor-lewa-lp-przod-a4-b5-bosch-przednia-i1367658858.html

to jedno.. a drugie pytanie to czy zamiast lampy calej, mozna gdzies dostac sama szybke ??

dzieki wielkie

Opublikowano
  • Autor

dzieki za pomoc :)

ale wole oryginalna szybe boscha. jesli ktos wie gdzie moge taka dostac i zeby nie kosztowalo wiecej niz 100zl to prosze piszcie :>

Opublikowano

chyba taniej ci bedzie kupic uzywany reflektor i rozkleic szkło, nie raz sprzedają za pare zł z ulamanymi uchwytami

Opublikowano
  • Autor

mowisz " rozkleic " , sorry ale nigdy nie wymianialem klosza w zadnym aucie. tzn ze jest cos w rodzaju kleju uszczelniajacego, czy sa to tylko zwykle zaczepy stalowe ??

Opublikowano

mowisz " rozkleic " , sorry ale nigdy nie wymianialem klosza w zadnym aucie. tzn ze jest cos w rodzaju kleju uszczelniajacego, czy sa to tylko zwykle zaczepy stalowe ??

klej jest napewno a zaczepy nei wiem jak robilem to w golfie to byly zaczepu i klej. Opalarka na około grzejesz i odklejasz

Opublikowano
  • Autor

ok, czyli mowisz ze teraz przy zdejmowaniu obecnego peknietego klosza czeka mnie niezla zabawa zimowa pora ?:P

myslalem ze sa tylko te zaczepy a wokol brzegow klosza biegnie tylko guma uszczelniajaca.

a ten klosz co od anglika podalem w linku do allegro.. to byloby dobre??

jak mozesz to opisz mi troche jak nalezy wymienic taki klosz. czy trzeba wyjmowac cala lampe do tego procesu ?

Opublikowano

czy trzeba wyjmowac cala lampe do tego procesu ?

no raczej, dobrze by ją i siebie ogrzać a nie na mrozie siedzieć :decayed: [br]Dopisany: 23 Grudzień 2010, 00:11_________________________________________________...poza tym moim zdaniem lepiej kupić używkę przynajmniej będzie oryginalnie klejona. Jak źle poskładasz to będziesz miał akwarium :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

ok, to teraz duzo nowych rzeczy sie o tym dowiedzialem :)

no dobra, dajmy na to ze decyduje sie na zakup szkla i wymiany.

jaki klej? gdzie go dostane ? jak ogrzewac lampe przy zdejmowaniu starego(peknietego klosza)?

czy przy zakladaniu nowego klosza wraz z klejem.. trzeba uzyskac pewna temperature? czy temperatura pokojowa podczas klejenia wystarczA?

Opublikowano

ok, to teraz duzo nowych rzeczy sie o tym dowiedzialem :)

no dobra, dajmy na to ze decyduje sie na zakup szkla i wymiany.

jaki klej? gdzie go dostane ? jak ogrzewac lampe przy zdejmowaniu starego(peknietego klosza)?

czy przy zakladaniu nowego klosza wraz z klejem.. trzeba uzyskac pewna temperature? czy temperatura pokojowa podczas klejenia wystarczA?

juz pisałem opalarka i na około ogrzewasz. Ja sklejałem na silikon. Najlepiej w domowych warunkach i zostawic do wyschnięcia na 24h zeby wszystko odparowalo

Opublikowano
  • Autor

okej to dzieki za podpowiedzi i sugestie.

bede szukac teraz szkla boscha. jak by ktos mial na sprzedaz takie(lewe) to pisac ;)

no albo jesli macie jeszcze jakies propozycje. teraz przez swieta i tak nic nie zalatwie. ale bede dzialac po swietach odrazu ;)

dzieki za pomoc :>

Opublikowano

Wymieniałem szkło lampy blisko 1,5 roku temu. Nie przypominam sobie żeby było coś tam przyklejone. Szkło przymocowane na zatrzaski. Odpinasz, wyjmujesz, wkładasz inne i śmigasz. Oczywiście szybę kupiłem używaną (Allegro) żeby była mniej więcej tak samo złachana jak ta od mojego autka. Nie mam problemów z parowaniem ani z efektem "akwarium" :naughty:

PS. Potraktuj pęknięcie sylikonem bezbarwnym żeby wilgoć nie uszkodziła odblasku :decayed:

:hi:

Opublikowano

Jak wymieniasz to wymien odrazu 2 szkla, koszta nie sa duza, a przynajmniej nie beda roznily ci sie kolorami.

Ja robilem to zawsze klejem do szyb :naughty: Trzyma mega dobrze

Opublikowano
  • Autor

ok, dzieki za informacje. sprobuje zalozyc silikon bezbarwny na szklo.

a tak w ogole, to czy widzicie jakas roznice miedzy szklem typu noname od oryginalnych(bosch) ?

bo szukam boscha, ale nie moge znalezc. zaczynam sie poddawac i mozliwe ze kupie jakis zamiennik.chocby na teraz.