albercik Opublikowano 24 Grudnia 2010 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Witam. W moim 1.6 ADP na silniku program pokazał mi błąd : 16518 - obwód czujnika O2, nie wykryto aktywacji. Czy wiedzie Panowie o co tu biega dokładnie i na co być gotowym w związku z tym ?
IDUAL Opublikowano 24 Grudnia 2010 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Z tego co mi wiadomo to ten błąd wyskakuje jak sonda nie działa może być uszkodzenie sondy przewodów lub wtyczek.
albercik Opublikowano 24 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2010 Okej, ale w którym miejscu szukać tych elementów, żeby dokładnie sprawdzić czy są uszkodzenia ?
KKKC Opublikowano 24 Grudnia 2010 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Pod zbiornikiem wyrównawczym płynu chłodniczego znajduje się wtyczka, od niej idzie kabelek między ścianą grodziową a silnikiem ( pod taką grubszą rurą idącą od przepływomierza a przepustnicą ) aż do kolektora wydechowego, tam znajdziesz sondę wkręconą w wydech. Sprawdź kabel, wtyczki i połączenie do kompa. Pozdrawiam KKKC[br]Dopisany: 24 Grudzień 2010, 21:36_________________________________________________ Witam. W moim 1.6 ADP na silniku program pokazał mi błąd : 16518 - obwód czujnika O2, nie wykryto aktywacji. Czy wiedzie Panowie o co tu biega dokładnie i na co być gotowym w związku z tym ? nie aktywacji ... tylko aktywności ... brak zmian napięcia...
aribike Opublikowano 10 Stycznia 2011 Opublikowano 10 Stycznia 2011 I co kolego się okazało ? Bo mam ten sam błąd, sonda do wymiany ?
Rekomendowane odpowiedzi