ckomorow Opublikowano 3 Listopada 2007 Opublikowano 3 Listopada 2007 Witam. Mam problem z jakością dźwięku. Posiadam z przodu 4 głośniki z tylu 2. Jak słucham radia to po jakimś czasie wyłączają się głośniki tylne a następnie po jakimś czasie sie włączają. Czy to może mięć wpływ związanych z anteną samochodową? Np kiedy jest stereo to grają wszystkie a jak nie ma, to tylko grają z przodu? W odbiorze radia nie ma żadnych szumów. [br]Dopisany: 03 Listopad 2007, 12:21 _________________________________________________Dodam jeszcze za radio jest oryginale na kasety magnetofonowe.
krzyniek Opublikowano 4 Listopada 2007 Opublikowano 4 Listopada 2007 a jakie masz to radio, Concert? i czy nie było wymieniane na jakieś inny model z audi? bo pod temat "wygrzewania procka" to chyba nie podchodzi bo wtedy są w ogóle problemy z regulacją głośności a tak jak piszesz u ciebie raz grają a raz nie.
marinero Opublikowano 4 Listopada 2007 Opublikowano 4 Listopada 2007 wygrzewanie procka odpada - raczej do sprawdzenia podlaczenia samego radia i okablowania do glosnikow oraz wzmacniacz - moze gubic fale i przeskakiwac wtedy z trybu stereo na mono i odwrotnie
ckomorow Opublikowano 4 Listopada 2007 Autor Opublikowano 4 Listopada 2007 witam. Radio posiadam oryginalne AUDI. Podaje link ze zdjęciem: http://www.kanalyrss.com.pl/radio.jpg Radio raczej nie było wymieniane ale ręki nie dam uciąć. Z regulacją głośności to raczej nie ma problemu. Problem jest z zanikaniem dźwięku w tylnych głośnikach oraz z przodu wysokotonowych. Wzmacniacz jak się domyślam jest w radiu tak? :gwizdanie:
krzyniek Opublikowano 4 Listopada 2007 Opublikowano 4 Listopada 2007 to tak jak marinero pisze trzeba sprawdzić połączenia kabli, jeźeli chodzi o wzmacniacz anteny to jest razem z anteną.
marinero Opublikowano 4 Listopada 2007 Opublikowano 4 Listopada 2007 W twoim roczniku auta masz aktywana antene zasilana 12v ze wzmacniaczem przy antenie - zdejmij lamke sufitowa do oswietlania bagaznika i sprawdz czy masz takie male srebrne pudeleczko!! Jak to zrobic dokladnie przegladnij sobie watek w warsztacie - wymaiana anteny avant - z tego co pamietam byl taki watek z fotkami!!
Tuborg 1 Opublikowano 11 Listopada 2007 Opublikowano 11 Listopada 2007 Masz w bagażniku głośnik ? Jeśli tak to ja miałem identyczny problem- raz głośniki tylne+sub grały raz nie. Trzeba dostać się do tego głośnika w bagażniku(bok po lewej stronie)razem z nim jest wzmacniacz, w którym znajduje się wlutowany przekaźnik.To on jest przyczyną twojego nieszczęścia.Załącza on właśnie tylne głośniki i suba.Jedyna rada wymienić go na nowy.Ja akurat znalazłem podobny w pracy na jakiejś starej płycie ale można dostać taki w sklepie z elektroniką bez problemu.
Rekomendowane odpowiedzi