Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Woda w boczkach bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tematów o wodzie 1000 i czytam już kilka godzin, ale tylko jeden o tym miejscu. Ktoś napisał, że ma cm wody pod subwooferem. Są tam schowki i trzymam tam różne graty, gąbki itp. Są popryskane od góry. Z prawej i lewej strony jest tam woda. Skąd może lecieć z góry? Za wysoko, żeby leciało z tylnych lamp. Czy antena potrafiłaby nabroić, ale tak, żeby nie polać podsufitki? Sprawdziłem też wlot kabli z tylnej klapy. Z zewnątrz wygląda na szczelny. Dodam, że tapicerka na klapie jest mokra na dole i tradycyjnie po 100l wody na tylnych dywanikach. Jest możliwość przepłynięcia z tych tylnych boczków poprzez progi do dywaników?

Na początku podejrzewałem uszczelki w klapie i drzwiach ale one są suche. Gdyby to były uszczelki, to chyba by chlapało, a to gdzieś się sączy. Auto przesiąka jak stoi na deszczu. Nie mam szyberdachu.

Może kolega od avanta z wodą pod subwooferem się odezwie i napisze, czy zlokalizował przeciek?

Opublikowano

możesz zrobić test ale jak mrozy puszczą, wchodzisz do bagażnika a ktoś olewa Ci auto wodą i bądziesz wiedział :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Tylko, że nie widać gdzie się leje woda. Będzie trzeba rozebrać pół auta :( Najgorsza podsufitka. Jestem w szoku, że te audiki tak przeciekają. Miałem wcześniej kilka opli i było suchutko.

No nic poczekam, może ktoś zasugeruje miejsce, gdzie może przeciekać w tylnej części auta.

Opublikowano

Tylko, że nie widać gdzie się leje woda. Będzie trzeba rozebrać pół auta :( Najgorsza podsufitka. Jestem w szoku, że te audiki tak przeciekają. Miałem wcześniej kilka opli i było suchutko.

No nic poczekam, może ktoś zasugeruje miejsce, gdzie może przeciekać w tylnej części auta.

no nie generalizuj że Audiki przeciekają, przeciekają tylko źle poskładane przez partaczy blacharzy :gwizdanie:
Opublikowano

Kolego sprawdź sobie na tylnej klapie te gumki co prowadzą przewody do tylnej klapy dodatkowo zdemontuj tylne światło w podsufitce i zobacz czy z pod anteny nie leje. A może ktoś relingu nie dokręcił ?

Opublikowano

A mocowanie amorków?

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Dopiszę dla potomnych, bo znalazłem, gdzie cieknie. Zatarła się ośka tylnej wycieraczki. Rozebrałem, przesmarowałem i próba spryskiwacza. Połowa wody na szybę, połowa do klapy bagażnika. Pękła rurka spryskiwacza gdzieś w mechanizmie. Lało się do niego i zardzewiał oraz lało się do klapy. Przesiąkało przez wykładzinę do bagażnika, a stamtąd spływało pod nogi tylnych pasażerów.

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Nie wiem czemu ale płynu nie było czuć. Leję normalny kupny płyn.

Opublikowano

Kolego sprawdź jeszcze wężyk spryskiwacza w którymś z boczków bagażnika, w moim przypadku wypadł ten wężyk i też miałem mokry problem. Po nałożeniu wężyka problem zniknął ( W moim przypadku wężyk był w prawym schowku Avant '97 )

Opublikowano
  • Autor

Po naprawieniu wycieraczki, problem też u mnie zniknął. Korzystam z niej dużo więc się lało ;) Siakieś dziurawe to AUDI :)