Łukasz a4 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Witam mam problem który tak naprawdę nie wiem czy dotyczy klimy. Otóż chodzi o to że po włączeniu klimatyzacji nie leci powietrze przez środkowe słupki.Dokładnie tylko przez dwa środkowe,wszystkie inne dmuchają boczne i ten pod szybą z przodu również. Jednak zauważyłem też inne objawy które mogą pomóc w diagnozie problemu. Jakiś czas temu miałem sytuacje gdzie zawiesiło się radio.Było podświetlone ale nie grało nie dało się tego w żaden sposób wyłączyć,dopiero jak wyjąłem bezpiecznik od radia.Od tego czasu zaczął występować problem własnie z tą klimą że przez wywietrzniki na środkowej konsoli nie leci powietrze ani ciepłe ani zimne. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić??
wrclaguna Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 podepnij Vaga to ci wyskocza bledy w klimatronicu pewnie ktoras klapa jest zacieta wrzuc tu screena to obczaimy co i jak
Łukasz a4 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2010 Chwilowo nie mam gdzie podpiąć Najprędzej po Nowym Roku
Pawlo 2004 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Opublikowano 2 Stycznia 2011 VAG wszystko powie, innej opcji nie widzę
Łukasz a4 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2011 Dziś podłączyłem pod VAG 4.9 i nie wskazał błędów klimatyzacji. Jednak z własnych obserwacji zauważyłem że przy ustawieniu LO środkowe nawiewy sie uruchamiają tak samo jest jak ustawie HI w momencie gdy wcisne przycisk AUTO przestaja dmuchac powietrzem
marekg Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Dziś podłączyłem pod VAG 4.9 i nie wskazał błędów klimatyzacji. Jednak z własnych obserwacji zauważyłem że przy ustawieniu LO środkowe nawiewy sie uruchamiają tak samo jest jak ustawie HI w momencie gdy wcisne przycisk AUTO przestaja dmuchac powietrzem Sprawdź jak leci powietrze ze środkowych kratek w zależności od tego czy masz włączony nawiew na nogi czy nie. u mnie przy nawiewie również na nogi środek jest prawie martwy... Po wyłączeniu nawiewu na dół środek zaczyna dmuchać że aż miło
Łukasz a4 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2011 Marekg sprawdziłem to co zaproponowałeś i jest jak mówisz.Jak wyłączony jest nawiew na nogi to środek dmucha aż miło. Da się do jakoś naprawić żeby było jak kiedyś gdzie klima na ustawiona na auto pięknie daje ze wszystkich otworów
wrclaguna Opublikowano 12 Stycznia 2011 Opublikowano 12 Stycznia 2011 podepnij VAGA i zrob nastawy podstawowe
Łukasz a4 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2011 Wrclaguna a mógłbys dokładniej powiedziec co nalezy z robic,bo chyba cos zle robie. Zrobiłem co mowiłeś i nic sie nie zmieniło
marekg Opublikowano 12 Stycznia 2011 Opublikowano 12 Stycznia 2011 u mnie tak to działa chyba od samego początku jak mam samochód. na wiosnę było auto na serwisie klimy i przy okazji była diagnostyka. błędów nie było
fly07 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Dziś podłączyłem pod VAG 4.9 i nie wskazał błędów klimatyzacji. Jednak z własnych obserwacji zauważyłem że przy ustawieniu LO środkowe nawiewy sie uruchamiają tak samo jest jak ustawie HI w momencie gdy wcisne przycisk AUTO przestaja dmuchac powietrzem Sprawdź jak leci powietrze ze środkowych kratek w zależności od tego czy masz włączony nawiew na nogi czy nie. u mnie przy nawiewie również na nogi środek jest prawie martwy... Po wyłączeniu nawiewu na dół środek zaczyna dmuchać że aż miło Jam mam tak samo i 0 błędów.
Rekomendowane odpowiedzi