Bebzo28 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Witam Magluje te forum w poszukiwaniu problemu ale bez skutku. Falowanie obrotów, półtora miesiąca temu miałem problem z obrotami, vag nie pokazał żadnych błędów, zlikwidowałem problem pomysłami z forum ale znowu powróciły. Wczoraj podpoiłem Vag com 311.2 i pokazało 2 błędy: VAG-COM Version: Release 311.2-N Control Module Part Number: 8D0 907 557 C Component and/or Version: 1,8L R4/5V MOTR HS D05 Software Coding: 04001 Work Shop Code: WSC 00000 2 Faults Found: 17735 - Knock-Control: Cylinder 3: Regulation Limit Exceeded P1327 - 35-10 - - - Intermittent 16486 - Mass Air Flow Sensor (G70): Signal too Low P0102 - 35-10 - - - Intermittent Wcześniej miałem problem z obrotami ale nie było żadnych błędów,: 1.wyczyściłem przepustnice , 2.zrobiłem adaptacje , 3.sprawdziłe modme i pomogło na półtora miesiąca, a teraz znowu powróciły. Co oznaczają te błędy? G70 to przepływomierz ( może łapie lewe powietrze ? może jest walnięty ?) Jutro sprawdzę Odme i wyczyszczę przepustnice. jak sprawdzić czy przepływomierz jest dobry, czy jak odłączę wtyczkę powinno coś się poprawić z obrotami. ? Proszę o pomoc .
MATIUS Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 jak odłaczysz wtyczke od przepływki silnik powinien tak jak by chciał zgasnąc zatrząśc sie i normalnie potem pracować
Bebzo28 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2011 Czesc Dzisiaj wykonałem nastepujace prace: *czyszczenie i adaptacja przepustnicy vagiem. *czyszczenie przepływki z urzyciem specjalnego preparatu do czyszczenia przepłymowierza . *sprawdzenie całkowite odmy. Po skonczonych zabiegach efekt znakomity. Wszystko gra mam nadzieje ze na długo . Pozdrawiam
MATIUS Opublikowano 6 Stycznia 2011 Opublikowano 6 Stycznia 2011 kolego jaki kupiłeś ten preparat do czyszczenia przepływki ?? chodzi mi o firme itp itd
Bebzo28 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2011 CRC Air Sensor Cleaner . Typowy preparat do czyszczenia przepływomierza. Koszt 20zł zamowiłem na jednej stronie internetowej. http://www.auto-obroty.pl/product_info.php?products_id=214 Widzę że cena już podskoczyła na 25 zł , zamawiałem go jeszcze przed świętami to cena była 20 zł, od nowego roku już podwyżki .
Rekomendowane odpowiedzi