Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Dziwny odgłos wydechu jak jest zimno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w temacie czytałem wątki dziwnych "basów" ale u mnie jak jest na + temp to jest w miare OK a jak juz jest -3 i niżej to od 2000 obr przy dodawaniu gazu na każdym biegu jest bas i to mocny jak bym miał dziure w tlumiku lub gdzieś na długości rury.

Jak słucham auto na postoju to nic nie słychać poza normalną praca diesla.

Nie mam go jak obciążyć i wtedy wejsc na kanał co by posłuchać z zewnątrz. Nie lukałem na plecionke ale tłumik środkowy z zewnątrz jest OK.

Cos doradzicie? Dziękuje.

Opublikowano

Mam to samo tylko od 1500-1600obr.Cały układ wydechowy na oko wygląda dobrze -plecionka też jest dobra,chyba że coś się dzieje w katalizatorze z tamtego miejsca najmocniej to słychać

Opublikowano

Mam to samo tylko od 1500-1600obr.Cały układ wydechowy na oko wygląda dobrze -plecionka też jest dobra,chyba że coś się dzieje w katalizatorze z tamtego miejsca najmocniej to słychać

Jak by to kat to zawsze można wywalić tylko czy to on czy cos innego. Najgorsze ze na postoju cisza w aucie jak makiem zasiał (jak na diesla:)) i jak to wymacać czemu tak buczy.

Podobno ma byc za dwa dni na plusie temp wiec oblukam jeszcze raz. Ehh tak sie nie da jezdzic

Opublikowano

też mam AWX 2002 i tez to mam tylko u mnie słychać też na postoju , również zauważyłem ten bas jak przyszła zima , ale u mnie prawdopodobnie tłumik środkowy padł , na oko jest ok ale w środku się wypalił poczekam jak się ociepli jak się wiosna nie uciszy to wymieniam wydech :naughty:

Opublikowano

No własnie jak sie nie uciszy to wiesz co robić u mnie jak cieplo to mniej buczy i dlatego jest wiekszy orzech do zgryzienia.

Opublikowano

U mnie tez jak ciepło mniej buczy albo jak jednostka jest rozgrzana ale ja myślę ze to środkowy tłumik, może u ciebie jest inna sytuacja ale miałem tak kiedyś w golfie wymieniłem tłumik i cisza nastała [br]Dopisany: 05 Styczeń 2011, 16:30_________________________________________________dodam jeszcze że jak dodam lekko gazu na postoju to buczenie ustaje a powraca przy 1800tys obrotów sam już się :mysli: zastanawiam czy to ten wydech[br]Dopisany: 06 Styczeń 2011, 18:36_________________________________________________Mój się uciszył teraz na plusowych temp. na postoju niema basowego buczenia , pewnie jak mrozy powrócą to buczenie też :chytry:

Opublikowano

U mnie tez jak ciepło mniej buczy albo jak jednostka jest rozgrzana ale ja myślę ze to środkowy tłumik, może u ciebie jest inna sytuacja ale miałem tak kiedyś w golfie wymieniłem tłumik i cisza nastała [br]Dopisany: 05 Styczeń 2011, 16:30_________________________________________________dodam jeszcze że jak dodam lekko gazu na postoju to buczenie ustaje a powraca przy 1800tys obrotów sam już się :mysli: zastanawiam czy to ten wydech[br]Dopisany: 06 Styczeń 2011, 18:36_________________________________________________Mój się uciszył teraz na plusowych temp. na postoju niema basowego buczenia , pewnie jak mrozy powrócą to buczenie też :chytry:

Moj obecnie tez ciszej choc chyba jednak deczko glosniej niz powinno być. Może pomalu tlumik odchodzi na tamten swiat.

Opublikowano

Witajcie

Panowie właśnie jestem po wymianie środkowego tłumika i nastała cisza. Objawy miałem jak koledzy wyżej opisywali dudnienie na wolnych obrotach i ok 1800. Nowy tłumik to Walker. :tongue4:

Opublikowano

Witajcie

Panowie właśnie jestem po wymianie środkowego tłumika i nastała cisza. Objawy miałem jak koledzy wyżej opisywali dudnienie na wolnych obrotach i ok 1800. Nowy tłumik to Walker. :tongue4:

Ja mam jutro wolne i jade na kanał bo mnie to denerwuje.

Moze cos sie doslucham i zaryzykuje wymiany tlumika

No i zobaczyłem tylko tyle ze przy spawie na środkowym tłumiku zewnętrzna warstwa blachy juz przerdzewiała w kilku miejscach a odglos jest taki w miare jak oryginał. Natomiast wewnątrz słychać wyraźnie basowe pomruki. plecionka wydaje sie być OK.

Hmmm nie wiem czy zaryzykować wymiane. A ile kolego kosztował cie tlumik a ile wymiana?

Opublikowano

Wymiana nic bo robiłem sam. A za tłumik dałem 150 zł po znajomości. :naughty:

Opublikowano

gdzie kupiłeś?

allegro czy rzemiosło w poblizu?

Opublikowano

Kupiłem w firmie f.h.u.górecki.

Opublikowano

o toż to w poblizu mam :naughty:

dzieki za odpowiedź