Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Poduszki silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przymierzam się do wymiany poduszek pod silnikiem i chciałbym się dowiedzieć czym różnią się od siebie poduszki o numerach 8D0 199 379J i 8D0 199 379AE (strona lewa) oraz 8D0 199 382M, 8D0 199 382AE (strona prawa) i czy można je stosować zamiennie.

Z góry dzięki za odpowiedzi

Opublikowano

Różnią się minimalnie twardością. Nie powinno się ich stosować zamiennie.

Opublikowano

OK, czyli podsumowując powinienem zakupić poduszki 8D0 199 379J i 8D0 199 382M patrząc zgodnie z Etką ?

Opublikowano

OK, czyli podsumowując powinienem zakupić poduszki 8D0 199 379J i 8D0 199 382M patrząc zgodnie z Etką ?

Numery chyba uległy zmianie nie pamiętam czy w obu ale w jednej z nich obecnie na pewno występuje litera Q. Poszukaj na forum były podawane nowe numery poduszek.

Opublikowano

polecacie jakieś konkretne firmy? bo też mnie czeka wymiana :confused4:

Opublikowano

z tego co słyszałem to tylko lemforder

nie powinno się stosować innych bo można pogorszyć sytuacje , ale niech się jeszcze ktoś obeznany wypowie :)

Pozdro...

Opublikowano

lemforder albo najlepiej moim zdaniem ori, zauważyłem też że originalna poduszka wygląda inaczej niż lemfordera więc chyba jest innego producenta

Opublikowano

to są właśnie nr ori poduszek?

jak wymieniać to od razu całość, prawda? :cool1:

Opublikowano

lemforder albo najlepiej moim zdaniem ori, zauważyłem też że originalna poduszka wygląda inaczej niż lemfordera więc chyba jest innego producenta

Dokładnie oryginalne poduszki nie są lemfordera znalazłem nowe numery jakby ktoś potrzebował - prawa 8D0199382AP lewa - 8D0199379AQ.