Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Problem z poduszką fotela kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z poduszka w fotelu kierowcy wywala błąd, jak fotel podniosę do góry i skasuje jest wszystko ok. Ale przy opuszczeniu fotela znów się zapala. Na pewno coś z kabelkami. Wiem ze był gdzieś podobny tema ale nie mogę go odszukać. Może ktoś to w jakiś sposób rozwiązał.

Opublikowano

zdejmij wtyczki i wszystko polutuj

Opublikowano

tylko tam

Opublikowano

ja lutuje i jest spokój

Opublikowano

nie musisz go wyciagac

podnies go i polutuj mała lutownicą kable

zaizoluj i spokój

Opublikowano

nie musisz go wyciagac

podnies go i polutuj mała lutownicą kable

zaizoluj i spokój

Chodzi mi oto ze jak bym musiał wyciągnąć kiedyś ale i poco. Tak zrobię.

Opublikowano

też własnie, nie ma zadnego powodu do tego aby to robic

Opublikowano

Witam

U mnie tez co jakiś czas wywala bład poduszki kierowcy. Tylko że u mnie jest problem w samej poduszce. błąd moge skasowac tylko wtedy gdy docisne poduszke. Czy można ja wyciągnąć i sprawdzić?? Dodam że mam fotele taki że poduszka z boku jest osłonieta taką plastikową pokrywą.

Opublikowano

wtyczka w samej podusce ma luz, rozbierz fotel i sprawdz

Opublikowano

Ja tez miałem ten problem po każdym razie jak żona jechała autem i ruszyła fotel czy też jak odkurzałem auto i przesuwałem fotel zaraz po tym wyskakiwał błąd bo kostka była luźna.

Wystarczyło opaską zaciskową :decayed:potocznie zwaną trytytką ścisnąć kostke pod fotelem i od tamtego czasu problem zniknął :good:

W przeciwieństwie do lutowania kabli to dużo szybszy sposób no i w razie wyjmowania fotela nie ma żadnego problemu :)

Opublikowano

Ja tez miałem ten problem po każdym razie jak żona jechała autem i ruszyła fotel czy też jak odkurzałem auto i przesuwałem fotel zaraz po tym wyskakiwał błąd bo kostka była luźna.

Wystarczyło opaską zaciskową :decayed:potocznie zwaną trytytką ścisnąć kostke pod fotelem i od tamtego czasu problem zniknął :good:

W przeciwieństwie do lutowania kabli to dużo szybszy sposób no i w razie wyjmowania fotela nie ma żadnego problemu :)

No dobra spróbuje , która to jest kostka kolego?

Opublikowano

No dobra spróbuje , która to jest kostka kolego?

Zolta.

Do dzis mialem ten sam problem.

Kupilem jakis spray w castoramie do zasniedzialych kabli, kontaktow baterii i tym podobnych.

Za drugim razem pomoglo i kontrolka juz nie swieci :)

Opublikowano

czy lutowanie kabli od poduszek jest bezpieczne, tzn. czy nie wpływa to jakoś na działanie poduszki, rezystancja itp. ? kupiłem fotele sportowe i niestety ktoś uciął jedna kostkę ( tą bliżej poduszki) w fotelu, więc muszę zlutować kable lub wlutować kostkę, stąd moje pytanie :)

Opublikowano

Najlepsze na sniedz Kontakt S i Kontakt U.

Co do lutowania to nie ma innego sposobu chyba ze całe wiązki zmienisz.

Sony Xperia Tapatalk 4.