narcyz21 Opublikowano 8 Listopada 2007 Opublikowano 8 Listopada 2007 witam wszystkim czytalem juz duzo postow na ten temat ale takiego problemu co ja mam chyba jeszcze niebylo kupilem autko z niemiec a4 1.6 benz. 95r i wszystko bylo super do momentu kiedy siadlo mi ogrzewanie (nie klima) , nielacialo tylko cieple powietrze a temperatura przewaznie byla 65 stopni czasem 90stopni wiec poczytalem i zaczelem o termostatu i bingo wszystko gra ale po 2 tyg. temperatura dochodzila nawet do 120 stopni i znow brak cieplego powietrza w aucie .Wszystkie weze byly gorace a na wylocie z termostatu nieza cieplo , tak jak by nieotwieral ale sprawdzilem go w misce pare razy i otwiera ( nagrzewnica przedmuchana pare razy) czy jest mozliwe ze termostat jest fabrycznie niesprawny? niemam juz pomyslow z gory dziekuje za pomoc
smiczug Opublikowano 9 Listopada 2007 Opublikowano 9 Listopada 2007 Termostat bardzo łatwo sprawdzić , sam naisałeś jak to zrobić , wrzuć tylko jeszcze do garnka podczas podgrzewania wody termometr i wtedy wszystko jasne - termostat musi się otworzyć przed wrzeniem wody . Poza tym z całą pewnością należałoby sprawdzić pompę cieczy chłodzącej i jej napęd . Na temat odpowietrzania układu na wężach przy nagrzewnicy nie będe się rozpisywał bo po wymianie termostatu na pewno to robiłeś .
narcyz21 Opublikowano 13 Listopada 2007 Autor Opublikowano 13 Listopada 2007 dzieki wlielkie sprawdzalem przed wrzeniem sie otwiera! ale poczytalem troche i zaczne jutro od korka od wlewu plynu chlodzacego moze on nieodpowietrza ale dziwi mnie to ze waz od termostatu nie jest za cieply moze to uszczelka pod glowica???? [br]Dopisany: 09 Listopad 2007, 22:16 _________________________________________________wymienilem korek od plynu i nagrzewnice koszto ogolny 60zl ale troche mi to zajelo a i przedziorawilem termostat narazie zeby sie niegotowalo i byl ciagle przeplyw hehe jest i cieplo i t :audi:emperatura w normie
Rekomendowane odpowiedzi