radom Opublikowano 9 Listopada 2007 Opublikowano 9 Listopada 2007 Klubowicze mam pytanie o automatycznej skrzyni biegów. Problem polega na tym ,że jedynda wchodzi na normalnych obrotach to jest 2000 a bieg 2,3 wchodzi przy 4500 obrotów. Czy to jest normalne czy może automat uszkodzony. Mam od tygodnia i nieznam się na automatycznej skrzyni. Jeśli ktoś z klubowiczów audi by na ten temat coś wiedział, proszę o odpowiedź. POZDRO :th: * nazywaj proszę wątki zgodnie z regulaminem forum (ten zmieniłem) - [lukaszr]
mateogda Opublikowano 9 Listopada 2007 Opublikowano 9 Listopada 2007 a bieg 2,3 wchodzi przy 4500 obrotów mniej gazu! Jak delikatnie przyspieszasz to też ?
radom Opublikowano 9 Listopada 2007 Autor Opublikowano 9 Listopada 2007 Siema tu radom z a4-klub. pytales czy jak przyśpieszam to też mi sie bieg nie zmienia. problem polega na tym że ja musze przyspieszyc do 4500 obrotów żeby zmienił bieg w manualu jak jeżdziłem to przy 2000 spoko.
MoKrY Opublikowano 22 Listopada 2007 Opublikowano 22 Listopada 2007 znaczy sie nie wazne jak wolnododajesz gazu i tak zmienia ci przy 4,5K? zwaguj skrzynie ja mialem cos podobnego jak przeszla w stan awaryjny, jak w obwodzie zaplonu jakas przerwa byla czy cuś
Gość MorgothV8 Opublikowano 22 Listopada 2007 Opublikowano 22 Listopada 2007 Problem polega na tym ,że jedynda wchodzi na normalnych obrotach to jest 2000 Nie rozumiem tego że jedyna wchodzi przy 2000 jedyna wchodzi jak puszczasz hamulec przy "D" czyli przy około 700-1000 RPM.... Ale do rzeczy... Pewnie skrzynia lekko walnięta, popytaj na automat.pl, zadzwoń do nich (Nadarzyn) To specjaliści - ale szczerze to jeśli za nic nie chce zmienić poniżej 4500 RPM to albo pomoże wymiana (dymnamiczna) oleju albo naprawa skrzyni niestety.... Kiedy był wymieniany olej w skrzyni? Jaki jest zalany? Jaki poziom oleju w skrzyni? Czy są błędy skrzyni na VAG-u?
Gość Michał Opublikowano 22 Listopada 2007 Opublikowano 22 Listopada 2007 Czy są błędy skrzyni na VAG-u? No właśnie był błąd,czujnik G68,brak sygnału. http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,20011.msg237419.html#msg237419
mateogda Opublikowano 22 Listopada 2007 Opublikowano 22 Listopada 2007 Odgrzewacie kotleta, temat obgadaliśmy na gg, niewiem z jakim skutkiem, bo od tamtego czasu radom się nie odzywał.
radom Opublikowano 9 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2007 Problem usunięty chodziło o czujnik ktory znajduje sie po prawej stronie skrzyni biegów. Odpowiedzialny on jest o zmianę 3 i 4 biegu
MoKrY Opublikowano 9 Grudnia 2007 Opublikowano 9 Grudnia 2007 jaki czujnik? czy wykrtlo jedo usterke na wagu?
Rekomendowane odpowiedzi